|
| Yazar |
Konu  |
|
Turgay Atacan
Seçkin Üye

Turkey
İleti 285 |
İletim - 29/08/2005 : 20:37:09
|
Bilmiyorum okuyanınız varmı geçen gün Nezih kitapevinde Türk Aynştaynı isimli kitabını görünce merak edip aldım.Kitap,Oktay Sinanoğlu'nun hayatını ve güzel Türkçemiz üzerine oynanan oyunları çok güzel bir şekilde anlatıyor.Daha sonra hızımı alamadım ve Hedef Türkiye,Ne Yapmalı isimli kitaplarınıda okudum.Okudukça da gerçekten ne yapmalı diye düşündüm ve hala düşünüyorum.Eğer ülkenizi gerçekten seviyor ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunları öğrenmek istiyorsanız bu kitapları okumalısınız.Bu arada www.sinanoglu.net 'ten de bu konularla ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.Yöneticilerden bir isteğim var;sonuçta oyunsitesi forumunun ne kadar büyük bir topluluk olduğu belli.Bizde site içerisinde üyeleri bu konularda bilgilendirecek bölümler hazırlayabiliriz. Yorumlar,öneriler? |
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla
|
|
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 30/08/2005 : 00:04:21
|
alıntı: Eğer ülkenizi gerçekten seviyor ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunları öğrenmek istiyorsanız bu kitapları okumalısınız
Abartmışsın. Ülkemi, belki de Sinanoğlu'ndan daha çok seviyorum, ancak kitaplarını okumayı hiçbir zaman düşünmedim, düşünmem de. Güvenmiyorum o adama nedense. Ayrıca çevremden duyduğum kadarıyla, onun düşündüklerini ben de düşünüyorum. Neden kendi düşüncelerimi başkasından duyma ihtiyacı duyayım ki?
Ayrıca "Güzel Türkçemiz üzerine oynanan oyunlar" falan diyorsun, ama yazındaki hataları saymaya çalışsak, ipin ucunu kaçırırız gibi geliyor. Kitap okuyarak Türkçemize sahip çıkalım demek yerine, biraz daha dikkatli yazmakla daha etkili oluruz sanırım. En basitinden noktalama işaretlerine bile dikkat edilse, oldukça yol katedilmiş olur. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
|
Turgay Atacan
Seçkin Üye

Turkey
İleti 285 |
İletim - 30/08/2005 : 00:44:25
|
|KRONDOR| kardeşim; Abarttığımı kabul ediyorum.Tabiki herkes ülkesini çok seviyor bunun bir seviyesi olamaz ben ülkemi senden veya bir başkasından daha çok seviyorum diye de bir konu olamaz.O sadece bu konuları daha iyi inceleyebilecek bir yerde duruyor.Hiç kimseyi ülkeni seviyorsan bu kitabı oku diyede zorlamıyorum,zaten zorlayamamda.Yukardaki mesajımdaki yazım yanlışlarından bahsederken çok haklısın işte tam olarak bende bunu anlatmaya çalışıyorum(Elimden geldiğince doğru bir Türkçe ile yazmaya çalışıyorum ama uzun zamandan beri bilgisayar kullandığım için nefret ettiğim chat ağzı konuşma benide etkilemeye başladı).Yanlış anlama kesinlikle bir tartışma falan başlatmaya çalışmıyorum-burada kimse kimsenin vatan sevisine söz söyleyerek geyik yapamaz,buradaki hiçkimse buna izin vermez-ben sadece insanlara farklı bir kaynak göstermek istedim o kadar Bu arada neden ona güvenmediğini merak ettim doğrusu.Açıklarsan sevinirim. |
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla
|
 |
|
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 30/08/2005 : 02:11:53
|
Yok, zaten tartışma başlattığını düşünmüyorum. Yeterince tanıyoruz seni :)
Güvenememe sebebim, yıllarca Amerika'ya hizmet ettikten sonra, böyle bir tanımlamayı severek kullanmasam da, bir ayağı mezara girdikten sonra "vatansever" olması. Bu pek mantıklı gelmiyor bana. Farklı kulvarlarda olsalar da benzer şeyleri Doğan Cüceloğlu için de düşünüyorum. Bir de "Türk Aynştaynı" olarak karşımıza çıkarmaları da itici bir tanıtım oldu benim açımdan. Bu tarz iddialı benzetmeler, her zaman kuşkuya düşmeme neden olmuştur.
Biz de senelerdir chat yapan insanlarız. Chatte konuşurken ben de konuşma ağzıyla yazarım. Ama burası farklı bir ortam. İsteyince düzgün yazılabiliyor. Tek yapmanız gereken, biraz daha dikkatli yazmak. Bir de noktalardan sonra boşluk bırakmak  |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
|
Turgay Atacan
Seçkin Üye

Turkey
İleti 285 |
İletim - 30/08/2005 : 17:52:50
|
| Tamam |KRONDOR| hocam bundan sonra yazım kurallarına dikkat.Oktay Sinanoğlu'nun Amerika'da yaptıklarına gelirsek.Bence yaptığı en önemli şey bilim dünyasında Türklerin yerinin neresi olduğunu Dünya'ya göstermesidir.Türk Aynştaynı yakıştırması da ona sonradan yapılmış.Ama sonuçta hepimiz bu vatanı seviyoruz ve burada olanlardan haberimiz olmalı,bu yüzden ben bu konularla ilgili güvenilir bulduğum yazarların çoğunu takip etmeye çalışıyorum.Bu Oktay Sinanoğlu veya bir başkası farketmez yeterki gerçekleri öz ve doğrudan yazsın |
|
 |
|
|
yunuslacin
Üye

Turkey
İleti 171 |
|
Konu  |
|
|