AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Yazılım & Program
 illegal operation -çözüm-
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 3

AXel
Üye

İleti 14

İletim - 24/08/2005 :  19:40:40  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bilgisayarımda oyuna girdiğim zaman (san andreas) bilgisayarda "This prpgram has performed illegal operation and will be shut down" hatasını veriyo.Nedenini anlayamadım yarım ederseniz sevinirim.

ee

Generalll
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1334

İletim - 24/08/2005 :  20:55:02  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Hımm ilginç...İngilizcesi iyi olan birisi tam çeviri yaparsa yardım edebilirim belki...Aslında buradanda ne olduğu anlaşılıyor biraz ama neyse...

Oyunun büyük ihtimal kopya...Kopya ise yardım edemeyeceğim...
Sayfanın En Üstüne Git

shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637

İletim - 24/08/2005 :  21:10:52  Bilgileri Göster  shadowwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
eğer oyun daha önceden çalışıyorduysa ve sonradan çalışmaz olduysa (olabilecek onlarca neden arasından) aklıma gelen ilk çözümler şunlar:
1)bu hata oluşmadan önce kurduğun bir program ve/ya sürücü sorun oluşturmuş olabilir. bunları eski haline çevirmek (sürücüyse eski haline getirmek programsa programı kaldırmak) zaman zaman problemi çözer zaman zaman çözmez. yinede allahtan umut kesilmez elbette.
2)oyun çalışırken bilgisayar kapanıp açıldıysa dosyalarda bozulma olmuş olabilir ve oyunu yeniden kurmak sorunu giderebilir.
3)herşeye rağmen bir umut olarak oyunu kaldırıp tekrar kurmayı denemek iyi bir düşüncedir ancak daha önce çalışan oyunun çalışmasını engelleyecek hata registry ayarlarına atanmış veya önemli bir dosyada değişiklik yapmış olabilir. registry temizleyici bir araçla oyunu kaldırdıktan sonra registry ayarlarını silmek ve silindiği halde bilgisayarın içinde kalan dosyaları elle silmek (bu aslında tehlikeli bir adımdır ancak günümüzde (oyunlar için) bu klasörlerde sistem çalışmasını etkileyecek bir dosya buunmamaktadır gönül rahatlığıyla silebilirsin; ancak program klasörlerini silmemen senin için iyi olacaktır).
4)işletim sistemi dahilinde herşeyi denediğin halde çalışmıyorsa oyun her zaman için bizim dededen kalma "bişey çalışmamaya başlamışsa bas formatı, kur işletim sistemini en baştan" tekniği büyük ihtimal sorununa çözüm olacaktır.
ikinci grup çözümler ise oyunu en baştan beri çalıştıramıyor olman ile ilgili:
1) oyunun özellikle ekran kartını desteklediğinden emin olman lazım. herhangi önemli bir bileşen desteklenmiyorsa oyun açılamayacaktır.
2)oyunu kurduğun cd'de bir sorun olabilir bir arkadaşında denemeyi düşünebilirsin
3)"bir format atayım bakalım belki çalışır" adındaki başka bir dededen kalma ilkel yöntemimizde sorununa çözüm oluşturabilir :)
4)her ne kadar forum kurallarına yarı-aykırı bir yorum olsada: kopya oyun kullanıyorsan crackinda bir sorun olabilir. (böyle bir sorun varsa zaten yardımcı olamıyoruz forum kuralaları gereği)
işte ilk etapta aklıma gelen çözümler bunlar. bir daha bir sorunla karşılaştığında sorunun nasıl oluştuğunu daha ayrıntılı yazarsan daha iyi olur. hata nasıl oluştu? ilk baştan beri hatamı alıyordun? hata almadan önce bilgisarında ne gibi değişiklikler yaptın? vb. ancak bu tip bilgileri bizlerle paylaştıktan sonra yarı-sağlıklı bir yorum getirme şansımız artar. bu tip hataların pek çok nedeni olabilir birazda yardımcı olmak isteyenleri düşün :)

The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...
Sayfanın En Üstüne Git

ceberruh
Seçkin Üye

Turkey
İleti 640

İletim - 24/08/2005 :  22:37:27  Bilgileri Göster  ceberruh'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  ceberruh için bir Yahoo! Messenger İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
"Bu program geçersiz bir işlem yürüttü ve kapatılması gerekiyor." Birinci ihtimal kopya olması. Ha eğer elinde orjinal varsa o zaman sisteminde bir sorun var.

BIRAK BENİM HAYATIM BANA KALSIN, BENİ BENİMLE BAŞBAŞA BIRAK SEN YOLUNA DEVAM ET. SEN BENİ DÜŞÜNMEYİ DÜN BIRAKTIN ZATEN....
Sayfanın En Üstüne Git

AXel
Üye

İleti 14

İletim - 24/08/2005 :  23:31:05  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
oyun arkadaşımda sorunsuz çalışıyo , ekran kartı FX5200 ve son sürümü yüklü bunlarda sorun yok.Çalışmamaya başladığı zaman dededen kalma format yöntemini denedim ama başarılı olamadım(şu anda driverlerin tamamen yüklüolduğundan eminim).Formattan önce oyunu tekrar yüklediğimde çalışıyordu ta ki bilgisayarı kapatıp açana kadar.Ve hatada (GTA_SA caused an invalid page fault in module KERNEL32.DLL at 0167:bff8ac13.)dan ve Registery code lardan bahsediyor.

ee
Sayfanın En Üstüne Git

shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637

İletim - 25/08/2005 :  04:08:51  Bilgileri Göster  shadowwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
başka bir ekran kartı sürücüsü ile dene bakalım birde (bazen eski sürücüler daha iyi sonuç veriyor). kernel32.dll hatası (dll dosylarını düzenleyip çalıştırmakla görevlidir kendisi) gerekli bir dll dosyasını bulamadığı veya hata olduğu zaman verir. bu büyük ihtimalle yeni ekran kartı sürücüsü ve senin donanım arasında olan bir uyumsuzluk nedeniyle oluyor. -ki durum buysa oyun çalışmamaya başlamadan önce ekran kartı sürücüsünü güncellemişsin demektir.
eğer yukardaki gibi bir senaryo sorununa çözüm olmuyorsa herhangi başka bir program kernelin kafasını karıştırıyor olabilir ancak buradan bişey söylememiz pek mümkün değil. söylesek bile sorunun düzelebilirliği kesin değil. umarım oyun çalışmamaya başlamadan önce sürücü güncellemişsindir :)

The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 3 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.06 Snitz Forums 2000