İnternetsiz yaşam mümkündür mesela ben üniversiteye başlayana kadar bilgisayarı bilmiyordum, o zamana kadar da gayet iyi yaşadım. Fakat internet hayatımın önemli bir parçası oldu. Şimdi internetsiz yapamıyorum. Zaten olmayan bizi etkilemezama varolan birşey olmazsa büyük eksikliktir. Bu sadece internet için geçerli değil, tüm alışkanlıklarımız için geçerli.
Arkadaşlar şimdi herşey güzelde teknoloji var diye, internet var diye dahamı mutluyuz. Bence teknoloji bizleri yanlız ve mutsuz insanlar haline dönüştürüyor. Teknolojinin tamamına karışmış birisi olarak eski günleri o saatlerce süren sohbetleri aramamak mümkün değil. Şimdilerde arkadaşlarla bir araya gelince 15-20 dk sonrasında konuşacak konu bulamıyoruz. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Bunun sorumlusu teknoloji değil ama yanlızlığımızın en önemli nedeni bu ve göz ardı edilmemesi gerekir diye düşünüyorum. İnternetsiz yaşam dahamı iyi olur derseniz kesinlikle daha iyi olmazdı ama yinede nasıl denir... son zamanlarda bu kadar teknoloji bağımlısı olmakta yanlış diye düşünmeye başladım.
İnterneti yeri gelince fazlasıyla doğru, olumlu; yeri geldiğinde de abartılı bir zaman kaybı olarak kullanan biri olarak ben derim ki: Eğer bu meret olmasaydı şu an şimdiki bildiğim kadar fazla şey -ASLA- öğrenemezdim...
Yıllatılmış senelerin nöbetçileri degil miyiz? Gardiyan da bendim, hakimin de kendisi ve hapse teslim edilen huzurun gırtlağini ben kestim. Katil oldum şirretinden müebbetim hürriyete...