|
Yazar |
Konu  |
CANPOLATALEMDAR
Üye

Turkey
İleti 365 |
İletim - 25/05/2005 : 21:51:25
|
İnternet olmasa delirim ben |
 |
|
bomkonger
Seçkin Üye

Zambia
İleti 531 |
İletim - 25/05/2005 : 21:56:05
|
Ben yazın dedemlere gittim.Bilgisayar yoktu.Size yemin ederim internet rüyalarıma girdi:D |
 |
|
Karakartal312
Üye

Turkey
İleti 296 |
İletim - 28/05/2005 : 17:12:07
|
valla ne diyim yani internetsiz bir yaşam olamaz gibi geliyor birkaç gün internete giremeyince insan sıkılıyor |
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ! |
 |
|
scorpionfa
Seçkin Üye

Turkey
İleti 585 |
İletim - 28/05/2005 : 18:00:08
|
İnternet çıktı mertlik bozuldu. İnsanlar internet başında saatler harcıyorlar. (Şekil 1-a biz!) Yine aynı insanlar (yani biz!) oturup yüzyüze konuşmak, buluşmak, tanışmak, sıcak çaylarını yudumlarken sohbet etmek yerine; buz gibi ekranlarda karşılıklı "Geyik Muhabbeti" yapıyorlar. Ve yine insanlar (artık biz demeye utanıyorum o yüzden böyle) kendileri hakkında yalanlar söyleyip, abartılar yapıp, kişiliklerini gizleyip birbirlerini kandırıyorlar; bunun ismine de "chat" deyip geçiştiriyorlar... Haliyle birinin gözlerinin içine bakıp yalan söylemek zor olduğundan olsa gerek. Bu tabi ki internetin küçücük bir kısmı. Şüphesiz, sayısız faydalarını, sınırsız bilgi kaynağı olduğunu unutmamak lazım. Hal böyle iken kaçımız bilgisayar başında birden bire, üstünde evrensel "Açma-Kapama" işaretinin bulunduğu düğmeye basıp, gidip biriyle oturmayı ve havadan sudan sohbet etmeyi tercih ediyor? Aynı şey televizyonda da geçerli. Düşünün bir evinize misafir geliyor. Uzun zamandır görmediğiniz ve çok sevdiğiniz biri. Açılan tv ile birlikte gözler oraya odaklanıyor. Konuşulan şeyler havada uçuşup kayboluyor. İnsan ilişkileri zayıflıyor, hepimiz robotlaşıyoruz. Duygularımız, gelen bir maile "sevinme" ya da internette birinden kötü söz işitince "üzülme" den ibaret... Ha bu kadar konuşupta sorunun yanıtını vermeden olmaz değil mi? İnternetsiz yaşanır arkadaşlar. Cep telefonsuz da yaşanır. Bilgisayarsız da... Daha düne kadar hiç biri yoktu. Çocukluğumda elektriksiz köy evine gittiğimde, pille çalışan bir radyom vardı. Pilleri bitince yaşanmaz sanmıştım. Ama yaşadım. Ne de olsa çocuktum. Eğlenecek bir sürü şey bulurdum. Nasıl da güzel söylemiş Aşık Veysel, "...Eğlenecek yer bulamam, gönlüde ki köşk olmasa..." Sadece tek şey var. Biz böyle alıştığımız için yaşanmaz sanıyoruz. İnsanı yiyip bitiren de zaten alışkanlıkları değilmidir? Tıpkı şu elimdeki son sigaram gibi... Dipnot: Oh be rahatladım!  |
HL2 Stats: http://hl2mp.tsgk.com/index.php?mode=playerinfo&player=405730
TF2 Stats: http://steamcommunity.com/id/scorpionfa/stats/TF2 |
 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 28/05/2005 : 19:21:01
|
Aman hocam ya, her yerde böyle konuşmalara rastlamak mümkün de, TV haricinde Bilgisayar/Internet ve telefon [bence] ihtiyaç. Ama tabii kullanma durumuna göre değişir. Eskiden Bilgisayar benim için oyundu ama artık, ödevlerim&projelerim için olmazsa olmaz bir kaynak ve aynı zamanda araç(elde yazılmıyor maalesef). A bir de benim Internet üzeriden yaptığım konuşmalar(chat) genel olarak "yarın napıyoruz? nerde buluşuyoruz?" şeklinde . Yani ben teknoloji ile hayatı beraber yürütebildiğimi düşünüyorum... |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|