|
| Yazar |
Konu  |
|
guraktan
Seçkin Üye

Turkey
İleti 338 |
İletim - 15/08/2003 : 00:34:41
|
| Bence YSF haklı bir oyuna takmışlar şiddet içeriyor diye ama gördüğümüz heryerde şiddet var televizyonlardaki haberler, filmler ve hatta çizgi filmlerde bile şiddet var tek bir oyunu hedef gösterip konuşması kolay önemli olan şiddet içeren tüm bu yapımların engellenmesidir. Ayrıca çocukların bu tür oyunlara kendini kaptırması meselesine gelince ailelerin çocuklarına sahip çıkması gerekir. |
 |
|
|
vanhelsing
Üye

Russia
İleti 19 |
İletim - 04/11/2004 : 23:32:38
|
bencede mantıksız ben internet cafede calısıyorum ben daha hiçbir çocuğun sokaga cıkıp bunları yaptıgını görmedim. simdiki cocuklar bence sanal ortamla gercek ortamı ayıracak kadar akıllı mersinde bu oyun yasaklanmıs nedeni polisler rencide oluyormuşş.  |
ozZi |
 |
|
|
major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122 |
İletim - 05/11/2004 : 17:41:50
|
Ya arkadaşlar her insan psikolojisi aynı değildir ki...Bu oyundan etkilenenide var, etkilenmeyenide.Şahsen ben 15 yaşındayım etkilenmedim ama etkilenende var(örn:Bilgisayar oyunundan deil ama televizyondaki çizgi filmden etkilenip camdan attlıyanı var). Ayrıca bu oyunların yurtdışında yasaklanıp yasaklanmadığını bilmem ama şunu söyleyebilirim burası Türkiye! Burda oyunları yasaklamak çok zor bence. Zaten Türkiye de orjinal oyun alan insanlar çok az bir toplum. Şimdi diceksiniz sen zararlı mı zararsız mı diyosun.Ben sadece görüşümü bildirdim. Umarım birşeyleri aydınlatabilmişimdir? Saygılarımla... |
 |
|
|
BaRNeY
Üye

Turkey
İleti 267 |
İletim - 05/11/2004 : 19:33:46
|
| evet ben major'a katılıyorum bence bu kişiye göre geğişir kimisi korkar kimisi korkmaz ben şimdiye kadar 1 oyundan etkilendim mesela(doom3 ıyyy:) |
Ne bir yıldız süsler bu ülkeyi bir şairin gizemli parıltısyla, ne de güneş yaşam dolu ılık ışınlarını gönderir buralara.Burası Karanlıkaltı'dır. Kapkaranlık koridorlar döne dolaşa ilerler bu kasvetli diyarda ve irili ufaklı mağaraları birbirine bağlar.Uyuyan bir ejderin dişleri kadar keskin taş yığınlareı kimi zaman sessiz bir tehditle bekler, bazen de davetdiz misafirlerin yolunu kesmek ister gibi yükselir.Burası;Karanlıkaltı'dır-----------Drow |
 |
|
|
Lightning
Seçkin Üye

Turkey
İleti 398 |
İletim - 05/11/2004 : 23:34:29
|
| Oof of yaa! bu haberler önceden FRPyi kötülerdi, sonra cs ye sıçradı şimdi gta vs.. bu sadece kendine medya diyen denyo grubun haber yapmaya çalışmasının kaçınılmaz sonucu.medya ilgi çekmek istiyo dimi? tamam, ülkemizin büyük çounluğunu genç kesim oluşturuyo. oyunu daha çok oynayan kesim de genç kesim zaten. çok ilgi gören şeylerle uğraşısan, sende çok ilgi çekersin. işte size süper medyamızın mantığı.. bu şekilde topladıkları ilginin bişeye yariicanı da düşünüyolar garibanlar. ama aslında hiç düşünemediklerinin farkında bile deiller, çok yazık.. aslında bu oyunların insanları bi noktada frenlediğinden kimsenin bahsetmemesi garibime gitti(yada ben görmedim). bence böyle oyunlar olmasa şiddeti we öfkeyi içine atan insanlar, bir noktadan sonra kırılacak we bu kırılmanın sonucunda gta yı kısmende olsa gerçek dünyaya taşıyacaklar. böyle oyunlarda insanlar streslerini atabiliyorlar, yapamadıklarını yapabiliyorlar(şahsen ben öyle yapıyorum). zaten bunları bilen bi insan bunun sadece oyun olduğunuda kavraya bilecek zekaya sahiptir derim. oyunların wahşet içerio olması da iradesi sağlam bi insanı hiç etkilemicektir, eminim. irade açısından bu oyunlardan etkilenebilecek kadar zayıfsa zaten bunu o oyunlar olmadan çok rahat ortaya dökebilir. iç kesimlerdeki köylerde, düğünlerde birbirilerini vuranların haberini hiç duymayan warmı?? peki bu arkadaşlardan kaçı böle oyunlar oynadı dersiniz?! tamam belki bu oyallar alışkanlıkların sonucunda meydana çıkan yanlışlıklar, ama bu sadece aklıma ilk gelen örnekti. bunların hepsi zihniyet problemi bence.. we bu problemi insan kendi içinde çözer ancak. son olarak da şöle diebilirim; ilk önce insan wardı, oyun değil.. oyunlar insanları kopyalar we içine "oyun" olması için gerekenleri katar.. hepsi bu. Farewell.. |
Lost in shadows of my own.. |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|