GTA, Mafia v.b. hakkında yorum yapmıyorum ama Carmegedon (ismi böyle bir şeydi) adlı oyunda tarfik polislerinin üzerinde patinaj yapıp bonus almak gibi özelliklere sahip bir oyunun sakıncalı olduğu görüşündeyim. Her tutulan oyun hakkında olumsuz yorumlar yapılınca "Git işine, ne anlarsın oyundan" "Etkisinde kalmıyorum, sadece eğleniyorum" gibisinden cevaplar vererek kendimizi kandırıyormuşuz gibime geliyor.
Kusura bakma ama eğer olayı o boyuta taşırsan netcafe'lerde ufacık çocuklar sabahtan akşama kadar counter oynuyorlar. O kadar oyundan sonra sokaklarda ellerinde 4-2'si ile birbirlerini vuran insanlar olması gerekmezmi ?? Lütfen oyunlarla bu saçma muhabbetleri birbirine karıştırmayın. İnsanlar oyunlardan daha fazlasıyla 3. sınıf amerikan filmleri ve şiddetin her türlüsünü içeren haberlerden etkileniyorlardır. Zaten benim bu konuyu açmaktaki maksatım bu haberi veren medyanın aynı zamanda şiddeti körükleyen en önemli grup olması arasındaki tezatı göstermekti.
öncelikle belirtiyim sadece ilk mesaja cvp veriyom tartışmaya katılmayacam sonra batırıyom bence türk medya arada çok saçma haberler yapıyor bu haberde öyle bir haber doğru dürüst bilgi eidnmeden abrtılarak yapmışlar üstelikte ntv gibi sayılı bir kanal yapmış bu sefer bunun sebebini bilmiyorum ama heralde beceriksiz muhabirlerin işidir gelelim gta ya ewt oyunda bazı kötü yönler var ama bunlar oyun satılır ken belli vede oyunu alırken bildiğim kadarıyla bazı standartlar var kapağın üstünde harfler oluyor eğer gta da 16+ gibi bişiy var sa firma gerekli uyarıyı yapmıştır yok eğer e harfi varsa herkes oynayabilir demektirki demekki öleymiş bu işler yabancı ülkelerde sıkıdır o yüzden bence bu haber saçma
benim bahsettiğim oyun daha farklı ayrıca onun savunulacak bir yanını da göremiyorum Rappier hocam. Şiddetin de belli bir sınır olması gerekmez mi? Buna TV, kitap da dahil.