Evanescence’nin tarzı diğer metal gruplarından biraz farklı olabilir ama kökenine bakarsanız onların sonunda nu-metal yaptığını anlayacaksınız. Tamam tarzları gothic veya Christian-Rock olabilir ama yaptıkları müzik nu-metale kayıyor. Kendileri de kabul ediyor bunu. Ara sıra kullandıkları klavye yada piyano melodilerine rağmen yaptıkları müzik ortada.
Grubun çok eskiden okuduğum bir biyografisinde şöyle yazıyordu: ‘Arkansaslı grup, Amy'nin inanılmaz sesi ile diğer nu-metal gruplarından ayrılıyor. Amy'ye göre grubun sırrı müziklerinin epik, dramatik ve karanlık olması. Belki de Amy'nin ta kendisi. ’ ßuradan da belli zaten ne yaptıkları.
Evanescence gibi birçok grup var...İçinde birden fazla metal türünü barındıran...Bu sebepten fazla takmamak gerek türlerine...Birden fazla türün içine girebiliyorlar anlayacağınız...
Anathema ve Opeth favorim benim..Dimmu Borgir dinleyeyim dedim bir sefer bir arkadaşın tavsiyesiyle "mourning palace" adlı şarkısını ne yalan söyleyeyim zor dayandım şarkıya :D
Orphaned Land çok güzel müzik yapıyor. Amon Amarth ise ismini Tolkien'in orta dünyasında mordor'daki dağın adı onu ordan tanıdım ve death metali hakkıyla yapan gruğlardan biri kesinlikle. In Flames bilmiyorum son albümü biraz hayalkırıklığına uğrattı beni...