AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Yazılım & Program
 "Başlat" Değişir mi?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 4

ençok_25_yirmibeşkarakter
Üye

Turkey
İleti 63

İletim - 11/08/2005 :  04:49:59  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
linki verilen programı hatırlıyorum.yazıldığı gi bi süre sonra menü eski haline dönüyo..bi arkadaş olaya bi çözüm bulmuştu dilediğn gibi değiştirebiliyordun,değiştirdiğin gibi de kalıyordu ama değiştirdikten sonra menüdeki 'ara' seçeneğini kullanamıyordum sanırım.gecenin bi saati oldu.nerde gördüğmüde hatırlamıyorum hatırlarsam buraya eklerim.ama tehlikeli işler iki harfi değiştiricem derken windowsunuz elinizde kalabilir.
Sayfanın En Üstüne Git

dark_knight
Üye

Turkey
İleti 213

İletim - 13/08/2005 :  22:27:58  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
yunuslacin tarafından yazılan:

bende sorun yok.nasıl olurki.deep freeze felanmı kullanıyon yoksa.

Deep Freeze'le alakası yok. Windows'un bi versiyonunda değişiklikleri anlayıp orjinal sistem dosyasını koyuyordu. Bunu aşmak için güvenli kipte denemek lazım.

Ya tozu dumana katacaksın, ya da tozu dumanı yutacaksın...
Sayfanın En Üstüne Git

ceberruh
Seçkin Üye

Turkey
İleti 640

İletim - 16/08/2005 :  14:43:36  Bilgileri Göster  ceberruh'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  ceberruh için bir Yahoo! Messenger İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Bu konuya artık açıklık getirmenin zamanı geldi diye düşünüyorum. Artık “başlat” yazısına ve solundaki windowsun 4 küçük renkli pencereden oluşan simgesine elveda diyebilirsiniz. Biraz uzun ama emin olun dikkatli yapıldığında sonucu sizde görebilirsiniz. Konuya başlamadan önce şunu üzerine basa basa belirtmem gerek: “BU İŞ KESİNLİKLE ACEMİLERE GÖRE DEĞİLDİR, BİLGİSAYAR KULLANIYORUM DİYE KENDİNİ PROFESYONEL SANAN KİŞİLER(ÖZELLİKLE SİTEDEKİ YAŞI KÜÇÜK OLAN ÜYELER) YAPMASIN. AKSİ TAKTİRDE SİSTEMDE GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN SORUNLARA SEBEP OLABİLİRSİNİZ.”

Evet şimdi başlayabiliriz. Başlat butonunu dilediğimiz gibi değiştirebilmek mümkündür ancak biraz uğraşmamız gerekicek. Önce yapmamız gereken şey XP deki Explorer.exe dosyasının korumasını kaldırmak. Daha doğrusu dosyayı “yazılabilir” yapmak. Bunun için ilk adım olarak: Başlat>çalıştır yapıp komut satırına “%systemroot%\system32\Restore” alıntı(kopyala/yapıştır) yapmadan kendiniz yazın. Burası sistem geri yüklemenin çalıştırıldığı yer. Burada “filelist.xml” adlı dosyayı not defteri ile açmamız gerekiyor, eğer dosyayı göremiyorsanız klasör seçeneklerinden “gizli dosya ve klasörleri göster” yapmanız gerekiyor. Bazı bilgisayarlarda bu yapıldığı halde gözükmeyebilir o yüzden şu yöntemi belirtmem gerekecek:

Başlat>çalıştır “%systemroot%\system32\Restore\filelist.xml” alıntı yapmadan yazıp dosyayı açın. Normal olarak Internet Explorer penceresinde açılacaktır. Açıldıktan sonra sayfanın üstünde Mouse ile sağ click yaparak “kaynağı görüntüle” tıklıyoruz ve karşımıza not defteri olarak açılıyor. Notepad ile açıldıktan sonra arkadaki Explorer penceresini kapatmamız gerekiyor. Karşımızda bir kod dizilimi görüyoruz. Burada en üst satırda “<REC>%windir%\system.ini</REC>” komutunu görüyoruz. Biz bu komutun hemen üstüne “<REC>%systemroot%\explorer.exe</REC>” komutunu ekleyeceğiz. Burada dikkat etmemiz gereken yazacağımız komutun diğerleriyle aynı hizada başlaması. Yeni komutu yazdıktan sonra bu dosya salt okunur olduğu için değişiklikleri kaydedebilmemiz için salt okunurluğu da kaldırmamız gerekiyor. Dosya özelliklerinden salt okunur seçenğini devre dışı bırakmak gerekiyor. Bunu da hallettikten sonra Dosya>kaydet yapıp penceremizi kapatabiliriz. Yine başlat>çalıştır yapıp komut satırına "%systemroot%\system32\dllcache" yazıp sistem yedeklerinin olduğu klasörü açıyoruz. Burada “Explorer.exe” adlı dosyayı bulup siliyoruz. Hemen belirteyim bu dosyayı silmedeki amacımız ilerde C:Windows\explorer.exe’ de yapacağımız değişiklikler yüzünden Windows otomatik olarak buradaki yedeği yerine koyacak olması. Eğer bu dosyayı silmezsek yapacağımız şey bir işe yaramaz.

Şimdi gelelim asıl olayımıza esas değişikliği yapabilmek için “Resource Hacker” adlı freeware olan programa ihtiyacımız var. http://www.users.on.net/johnson/resourcehacker/ adresinden download edebilirsiniz. Programı açıp file>open dan Windows klasörü altındaki Explorer.exe dosyasını açıyoruz ve karşımıza bir tablo açılıyor. Buradan String Table>37>1055 yolunu izleyin. Evet, karşınıza hiç de yabancı olmadığımız yazılar çıktı şimdi burada 578 nolu satırdaki “başlat” yazısını silip neyi istiyorsak onu yazıcaz. Yalnız buraya dikkat sadece yazsıyı silin “ işaretlerine kesinlikle dokunmayın. Bu sefer 38>1055 i açıyoruz ve yine burada da bir “başlat” yazısı var. Buraya da 37 de ne yazdıysak aynısnı yazıyoruz. İstediğimiz şeyi yazdıktan sonra üstte bulunan “Compile Script” adlı butona basıyoruz.

Eğer simgeyi de değiştirmek istiyorsak öncelikle kendimize 25x20 ve 16 bit çözünürlükte Bitmap resmi bulmamız gerekiyor. Resmi de ayarladıktan sonra yine tabloda Bitmap>143>1055 i açıyoruz ve yan tarafta Windows simgesini görüyoruz. Şimdi üst taraftaki menüden Action>Replace Bitmap ı seçiyoruz. Açılan pencerede “Open file with new Bitmap” ı tıklayıp resmimizi seçiyoruz ve “replace” adlı butona basıyoruz.

Evet gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra File>save yapıp kaydediyoruz. Eğer kaydetme işlemini yapamazsanız güvenli kipte Administrator ile açıp deneyin mutlaka olacaktır. İstediğiniz değişiklikleri yaptıktan sonra bilgisayarınızı baştan başlatın. Yeni görev çubuğunuz hayırlı olsun. Eğer takıldığınız yerler varsa yazabilirsiniz veya mail de atabilirsiniz, kolay gelsin.

NOT: Resource Hacker programını kullandığınız sırada Explorer.exe de bir değişiklik yaptığınızda program otomatik olarak bu dosyanın yedeğini yine aynı yerde “explorer_original” olarak oluşturacaktır. Bu sakın sizi şaşırtmasın. Bizim bu dosyayla işimiz olmayacak.

BIRAK BENİM HAYATIM BANA KALSIN, BENİ BENİMLE BAŞBAŞA BIRAK SEN YOLUNA DEVAM ET. SEN BENİ DÜŞÜNMEYİ DÜN BIRAKTIN ZATEN....
Sayfanın En Üstüne Git

bu_rock
Üye

Botswana
İleti 13

İletim - 22/08/2005 :  15:09:50  Bilgileri Göster  bu_rock'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
style xp kur
pc world verdi bu ay
Sayfanın En Üstüne Git

ceberruh
Seçkin Üye

Turkey
İleti 640

İletim - 22/08/2005 :  15:59:05  Bilgileri Göster  ceberruh'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  ceberruh için bir Yahoo! Messenger İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Style Xp sadece windowsun görselliğinde değişiklik yapıyor. Database deki bilgileri değiştiremiyorsun maalesef. Doğal olarak "başlat" da değişmiyor. O yüzden böyle bir yazı yazdım.

BIRAK BENİM HAYATIM BANA KALSIN, BENİ BENİMLE BAŞBAŞA BIRAK SEN YOLUNA DEVAM ET. SEN BENİ DÜŞÜNMEYİ DÜN BIRAKTIN ZATEN....
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 4 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.11 Snitz Forums 2000