AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Müzik
 En İyi Türk Rapçi Kim?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 18

HASSOOO
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 12/08/2005 :  12:05:40  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
tarafından yazılan:

Rap dinlemem, yanımda da dinlettirmem. Ancak bildiğim bir şey var ki, sevilen rapçilerin hepsi şarkılarında küfür ediyor. Yani dinleyenlerin rapi dışarıya kötü tanıtmasına gerek yok. Rapçiler zaten yeterince kötü imaj bırakıyorlar. Ayrıca listeye bakınca Sagopa Kajmer'ı da yazdığını görüyorum. En basitinden bu adam, parçasılarında küfürler eden biri. Ki parçanın adı bile direkt küfür içeriyor. Böyleleri varken, dinleyenlerin rapi küfür olarak tanıtmasına ne gerek var ki?

Belki birçoğunuz bunun; karşı koyuşu, isyanı vs pekiştirmek amacıyla kullanıldığını düşünebilir. Benim de şu an yaptığım bir karşı koyuştur, rape karşı düşüncelerimi söylüyorum, ama mesajımda gördüğünüz gibi tek bir küfür bile yok. Çünkü bunu yapacak kadar seviyesiz biri değilim.

Krondorlara katılıyorum, "yanımda dinlettirmem" de dahil, başka söze gerek yok.
Sayfanın En Üstüne Git

uckazaz
Yazar

Turkey
İleti 331

İletim - 17/08/2005 :  02:47:16  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
1-Öncelikle;erci-e,cartel,fresh b,lewo vs vs.Bunlar geride kaldı artık.Artık daha iyi rapçiler var Türkiye'de.Rapi türkiyeye ilk getiren adamlar diye onları sonsuza kadar dinlemek mi lazım?
2-Türkiye'de daha iyi rapçi çıkmayacak mı?!Sadece ceza ve sagopa mı?!Tabii ki daha iyileri çıkacak.Temelleri atılıyor.
3-Kimse tek başına nutuk gibi söz yazmıyor.Sözleri bi kağıda yaz ve ne kadar kısa olduğunu gör.
4-Türkiye de çok rapçi yok mu?!Binlerce var.Ama %90'ı yalan...
5-En hızlı söyleyen bir numaraysa,undergroundda cezadan daha hızlı flexçiler war ama seslerikötü,lirikleri kötü.Asla bir numara olamazlar...
6-Hızlı pop demeyelim cezanın yaptığına.POP:popülerin kısaltması(gerçi türkiyede pek bu manada kullanılmıyor ama).Pop dersek türkçe rapin popüler müzik olduğunu kabul etmiş oluruz ki henüz değil...
7-Ceza artık underground sayılmaz.Tamamen paraya bakıyor.Bunu söylemek istemezdim ama maalesef öyle.Ayrıca yaptığı çıkışla zavallı özenti bir kitle yaratmakta.Yazık..
8-Rap küfür değildir.Rapte küfreden acizdir demektir.Küfür rape sertlik katmak için kullanılır.Sanki gerçek hayatta herkes takım elbiseyle gezip birbirine saygı gösteriyor.Rap dürüst
müziktir.İçinden geleni söylersin.İstediğine söversin.
9-Metal müzik dinlemem,yanımda da dinlettirmem.Ancak bildiğim birşey varki sevilen metalcilarin hepsi şarkılarında anırıyor.Yani metalcilerin metali dışarıya kötü tanıtmasına gerek yok.Metalciler zaten yeterince özenti imaj bırakıyor.Sagopanın küfürlü şarkıları
küfürsüzlerin yanında 4/1 kadar kalıyor.genelleyemezsiniz.Rap küfür değildir yaşam tarzıdır.Benimsersin ve kendini ona verirsen hep onunla yaşarsın.
Ben de düşüncelerimi söylüyorum,raple uğraşıyorum ve düşüncelerimi küfretmeden söylüyorum.Çünkü bilinçliyim ve seviyesiz değilim
10-Rap müzik ahlaksızsa metal müzik havada yaşayanlarınmüziğidir.Fantastik dünyalarda yaşarsınız,converse ayakkabı giyersiniz (sokakta giyenlerin sayısını sayamazsınız,düşünün ne kadar özenti dolu herkeste aynı ayakkabı peh!),kafa sallarsınız,uzun saç bırakmaya özenirsiniz,gitarı kanırtarak ve bağırarak müzik yaptığınızı sanırsınız.Gel de metal dinle şimdi!
11-Manga mı geliyo yawaş yawaş?!Biraz yawaşşşşşş....Manga rap mi yapıomuş?Al bir anlaşılmazlık daha.Sadece konuşuyo solist.Linkin' Park özentisi bi grup işte.Kolay çıkışyapmanın kolay yolu...
12-
13-Bu güne kadar yazdığım en uzun forum yazısıydı.Bazı yerlerde argoya kaçmışsam ya da fazla sertleşmişsem yöneticilere özürlerimi sunarım.Ama Türkiye'de müzikten anlayan insanın az olduğunu bir kez daha anlamış oldum.Bu da benim kanımı fazlasıyla hızlandırmaya yetti.Lütfen gerçek sanat yapanları dinleyelim.Blues,Klasik müzik,Jazz,HipHop Soft Rock dinleyin...
Türkçe müzik dinleyin demeyi isterdim ancak piyasada kaliteli müzik yok!
Dinlemeyin,desteklemeyin ki yeni tarzlar çıksın,müzikten anlayan bir nesil yetişsin.Aynı tempo üzerine kurulu müziklerden bıktım artık.Neyse destan yazdık...
Sayfanın En Üstüne Git

DeMoN_HuNtEr
Üye

Turkey
İleti 356

İletim - 17/08/2005 :  09:08:20  Bilgileri Göster  DeMoN_HuNtEr'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
uckazaz tarafından yazılan:

1-Öncelikle;erci-e,cartel,fresh b,lewo vs vs.Bunlar geride kaldı artık.Artık daha iyi rapçiler var Türkiye'de.Rapi türkiyeye ilk getiren adamlar diye onları sonsuza kadar dinlemek mi lazım?
2-Türkiye'de daha iyi rapçi çıkmayacak mı?!Sadece ceza ve sagopa mı?!Tabii ki daha iyileri çıkacak.Temelleri atılıyor.
3-Kimse tek başına nutuk gibi söz yazmıyor.Sözleri bi kağıda yaz ve ne kadar kısa olduğunu gör.
4-Türkiye de çok rapçi yok mu?!Binlerce var.Ama %90'ı yalan...
5-En hızlı söyleyen bir numaraysa,undergroundda cezadan daha hızlı flexçiler war ama seslerikötü,lirikleri kötü.Asla bir numara olamazlar...
6-Hızlı pop demeyelim cezanın yaptığına.POP:popülerin kısaltması(gerçi türkiyede pek bu manada kullanılmıyor ama).Pop dersek türkçe rapin popüler müzik olduğunu kabul etmiş oluruz ki henüz değil...
7-Ceza artık underground sayılmaz.Tamamen paraya bakıyor.Bunu söylemek istemezdim ama maalesef öyle.Ayrıca yaptığı çıkışla zavallı özenti bir kitle yaratmakta.Yazık..
8-Rap küfür değildir.Rapte küfreden acizdir demektir.Küfür rape sertlik katmak için kullanılır.Sanki gerçek hayatta herkes takım elbiseyle gezip birbirine saygı gösteriyor.Rap dürüst
müziktir.İçinden geleni söylersin.İstediğine söversin.
9-Metal müzik dinlemem,yanımda da dinlettirmem.Ancak bildiğim birşey varki sevilen metalcilarin hepsi şarkılarında anırıyor.Yani metalcilerin metali dışarıya kötü tanıtmasına gerek yok.Metalciler zaten yeterince özenti imaj bırakıyor.Sagopanın küfürlü şarkıları
küfürsüzlerin yanında 4/1 kadar kalıyor.genelleyemezsiniz.Rap küfür değildir yaşam tarzıdır.Benimsersin ve kendini ona verirsen hep onunla yaşarsın.
Ben de düşüncelerimi söylüyorum,raple uğraşıyorum ve düşüncelerimi küfretmeden söylüyorum.Çünkü bilinçliyim ve seviyesiz değilim
10-Rap müzik ahlaksızsa metal müzik havada yaşayanlarınmüziğidir.Fantastik dünyalarda yaşarsınız,converse ayakkabı giyersiniz (sokakta giyenlerin sayısını sayamazsınız,düşünün ne kadar özenti dolu herkeste aynı ayakkabı peh!),kafa sallarsınız,uzun saç bırakmaya özenirsiniz,gitarı kanırtarak ve bağırarak müzik yaptığınızı sanırsınız.Gel de metal dinle şimdi!
11-Manga mı geliyo yawaş yawaş?!Biraz yawaşşşşşş....Manga rap mi yapıomuş?Al bir anlaşılmazlık daha.Sadece konuşuyo solist.Linkin' Park özentisi bi grup işte.Kolay çıkışyapmanın kolay yolu...
12-En iyi underground rapçi rahdandır,bandrollü rapçilerden de en delikanlısı fuat.
13-Bu güne kadar yazdığım en uzun forum yazısıydı.Bazı yerlerde argoya kaçmışsam ya da fazla sertleşmişsem yöneticilere özürlerimi sunarım.Ama Türkiye'de müzikten anlayan insanın az olduğunu bir kez daha anlamış oldum.Bu da benim kanımı fazlasıyla hızlandırmaya yetti.Lütfen gerçek sanat yapanları dinleyelim.Blues,Klasik müzik,Jazz,HipHop Soft Rock dinleyin...
Türkçe müzik dinleyin demeyi isterdim ancak piyasada kaliteli müzik yok!
Dinlemeyin,desteklemeyin ki yeni tarzlar çıksın,müzikten anlayan bir nesil yetişsin.Aynı tempo üzerine kurulu müziklerden bıktım artık.Neyse destan yazdık...

her maddesine katılıyorum bu konuya uzun bir cvp yazmayı düşünüodum ben de ama üşeniyodum.uckazaz abi yazmış çok tşk ederim :D

Yıllatılmış senelerin nöbetçileri degil miyiz?
Gardiyan da bendim, hakimin de kendisi ve hapse teslim edilen huzurun gırtlağini ben kestim.
Katil oldum şirretinden müebbetim hürriyete...
Sayfanın En Üstüne Git

HASSOOO
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 17/08/2005 :  14:50:07  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Hip Hop'a adam gibi müzik diyemeyeceğim ama Soft Rock ve Alternatif Rock (elbette Anadolu Rock bir de) dinlemeğe değer. Metali sevmem, lakin yanımda dinleyen olursa pek karışmam. Rap'i eleştirmemizin nedeni özentilerin son dereec fazla olması ve üstelik uckazaz'ın da bahsettiği gibi büyük bölümü fıs gruplar ve bir çoğu ticari kaygı güdüyorlar. Ceza'nın yeni bir albümden, bir konserden önce "ne dersem daha çok para kırarım, ne yaparsam daha çok gencin idolü haline gelirim, bu işten en karlı nasıl çıkarım" diye kafa patlattığına eminim ki bunun underground olmadığı, "halktan biriyim ben aslında" söyleviyle bağdaşmadığı açık ve net.

Rap, ABD'de ipsiz sapsızların, uyuşturucu bağımlılarının, sabıkalıların, çete üyelerinin, serserilerin müziği olarak çıktı; halkın müziği diyerek yemeyin beni. Ama ben bu tip insanların Rock söylediklerine ne rasladım ne de duydum. Dikkat edin, rock diyorum, heavy metali sokuşturmayın araya. Rap manyakları (dinleyenler demiyorum, fanatikleri için söylüyorum) kanımca elinden bir müzik enstürmanı çalmak gelmeyen; hiç bir dünya görüşüne sahip olmayan; ne siyasetten ne politikadan anlayan; ayda yılda bir kez dahi olsa kitap okumayan (metalciler en azından deli gibi fantastik kurgu okurlar), okul bitirmiş ya da halen okuyan ama 'kültürsüz', gelecek için ek umut vermeyen Internet cafe ve lakayt arkadaş gruplarının müdavimleri; kolay olduğu için "ben de rap söylerim ben de ünlü olurum" akıntısına kapılmış; metali sevmediği fakat illa ki bir şeye benzemek için hip hopçı gibi takılmaya çalışan...... insanlar topluluğu. Bunlardan bir ya da ikisini çoğunda görmek mümkün. En azından ben bunların hiç birine sahip olmayan bir rapmania görmedim.
Sayfanın En Üstüne Git

uckazaz
Yazar

Turkey
İleti 331

İletim - 17/08/2005 :  16:42:25  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
HASSOOO tarafından yazılan:

Rap, ABD'de ipsiz sapsızların, uyuşturucu bağımlılarının, sabıkalıların, çete üyelerinin, serserilerin müziği olarak çıktı; halkın müziği diyerek yemeyin beni. Ama ben bu tip insanların Rock söylediklerine ne rasladım ne de duydum. Dikkat edin, rock diyorum, heavy metali sokuşturmayın araya. Rap manyakları (dinleyenler demiyorum, fanatikleri için söylüyorum) kanımca elinden bir müzik enstürmanı çalmak gelmeyen; hiç bir dünya görüşüne sahip olmayan; ne siyasetten ne politikadan anlayan; ayda yılda bir kez dahi olsa kitap okumayan (metalciler en azından deli gibi fantastik kurgu okurlar), okul bitirmiş ya da halen okuyan ama 'kültürsüz', gelecek için ek umut vermeyen Internet cafe ve lakayt arkadaş gruplarının müdavimleri; kolay olduğu için "ben de rap söylerim ben de ünlü olurum" akıntısına kapılmış; metali sevmediği fakat illa ki bir şeye benzemek için hip hopçı gibi takılmaya çalışan...... insanlar topluluğu. Bunlardan bir ya da ikisini çoğunda görmek mümkün. En azından ben bunların hiç birine sahip olmayan bir rapmania görmedim.

Birincisi burası ABD değil Türkiye.İkinicisi Amerikan hip hop dinlememin bana hiç bi zararı olmuyor.Hiç bi gangster çetesiyle uyuşturucu bağımlısıyla vs vseyle muhattap bile olmadım bugüne kadar.Rap halkın müziği diyen yok öyle olsa "alternatif halk müziği sanatçısı ceza" diye adı geçerdi cezanın.Rap başlı başına bi müzik.

Amerikayla Türkiyeyi kıyaslamaya kalkarsanız sokak çeteleri,uyuşturucu bağımlıları,satanistler rock yapar.Türkiyede bile yapar.Rex sineması önünde gördüğüm tipler bunu fazlasıyla kanıtlıyor.Adamların Kadıköydeki mekanlarını görmediniz galiba.

Ben de rap manyağıyım,rape bağlıyım ama internet kafelerde takılmıyorum,arkadaş gruplarımdan da memnunum,hepsi iyi aile evlatları.Hepsinin siyasi mantığı görüşleri var.Milliyetçi rapçi kaynıyor türkiyede amerikan karşıtı,savaş karşıtı tonlarca rap manyağı var.Bunların mı dünya görüşü yok?!Canım sıkıldıkça kitap da okurum.ama fantastik yalan dünyalarda yaşamam kendimi gandalf,harry potter zannetmem.

Madem o kadar kolay uğraşın bakalım ceza,sagopa kadar ritme oturtulmuş anlamlı bi akışı olan lirik yazabiliyomusunuz.Bunu beceremeyen rapçiler zaten dışlanıyor,özenti hiphopçılar da dışlanıyor ve saygı görmüyor.Çünkü aramızda özenti olmayan insanlar var.Rockçılar arasında böyle birşey yok,her önüne gelen ben rockçıyım diyor eline gitarı alıyor (tabii ki özentilikten) ve çalamıyor.

Ben de rapçiyim;gitar çalıyorum,piano falan filan.Bir şeye benzemek için değil rahat etmek için bol giyinirim şapka takarım.Olduğum gibi olmak için.Saçımı absürd renklere boyatıp,koluma şangır şungur bilezikler takıp,converse giyip birilerine benzemeye çalışmam.

Ahanda size rapmania...
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 18 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.08 Snitz Forums 2000