|
Yazar |
Konu  |
Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257 |
İletim - 14/07/2006 : 12:18:28
|
Mr. Burns, eger C'yi 5 senede ogreniyorsa birisi, onun programciliktan farkli bir alan secmesi gerekir... C, basladiktan en fazla 6 ay icinde ogrenilebilir. 1 sene ise, gayet yeterli seviyede uzman icin yeterlidir.
Sonucta programlama dili, insan dili gibidir. Herkes Turkce konusabilir, ama kac kisi guzel bir siir yazabilir? Heves ve kivrak zeka sana cok yardimci olacak programlama konusunda. $40000 dedigin senin "senelik" maastir. Okudugun sitelerde -Turkiye'deki aylik maastan farkli- senelik maas yazilir. Senelikte $20.000 ev kirasi odersin :) Yasam kosullari ulkeye gore degisir...
Playmaker, cogu hatani gostermis zaten. Biraz daha ozen gostermeni rica ederim yazilarinda.
Java ile hersey yapilabilir. Java ile calisan isletim sistemleride mevcuttur. Java'nin diger dillere gore bazi ustunlukleri var ancak cok yavas calisiyor ve microsoft sagolsun, herseyde oldugu gibi, java olayinda da standartlari bozdu. Java ile yapilan guzel bir oyun istersen, ornek runescape var. Sen begenmeyebilirsin, ancak ayni anda onbinlerce kisinin online oynadigi ve milyonlarca oyuncusu olan bir oyuna kotu denilmez bence. |
 |
|
Mr.Burns
Üye

Turkey
İleti 52 |
İletim - 14/07/2006 : 17:49:23
|
playmaker ben de 14 yaşındayım ama hevesim kırılmadı sanki :)
1 sene sanki kısa gibi;ayrıca pro bir game programmer'ın aldığı maaş $40000.(sizi ne kandırayım ben bunu bir makalede okudum; ama düşünsenize bir oyun için adamlar 6 ay hiç uyumadan çalışıyorlar)
Bu arada her zaman insanın bilmediği bir şey vardır; yani msen 1 senede sadece o dilin temellerini öğrenebilir;daha öğrenmediği bir sürü fonksiyon, algoritma ve kripto vardır.
Doğru hatalarım var ama herkes çok kolay bir şeymiş gibi oyun yapmak istiyor...
Visual Basic çok koaly bir dildir;dil ne kadar kolaysa paradigmalar da o kadar azalır, programcıya sınır getirir.(post'ta söylemişim ama tekrar söylüyeyim.Bunu bir 'üstad' söylemişti)
java artık bir zorunluluktur; ama C++'da olan birçok şeyin Java'da olmadığını göreceksiniz.(edit:ben java bilmiyorum, bulduğum kaynaklarda öyle yazıyor).
C++ çok esnektir.İşletim sistemi bile yazılabilir.
Hatalarım için özür.
OpenGL bir oyun motorudur; kaliteli oyunlar yapmak için kullanılabilir.
Bir de Java gerçekten iyi bir dildir ve OOP özelliği vardır ama gerçekten çok kaliteli oyunlar yapan görmedim(dreamwalker tşkler)
Bye |
beginner C/C++ programmer |
 |
|
Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257 |
İletim - 15/07/2006 : 13:28:15
|
OpenGL bit oyun motoru degildir... Java'da da isletim sistemi yazilabilir. Visual Basic sadece tembellik getirir, kisitlama getirmesi programlama dilinin yetersizligidir. C++'yi yazan vatandas 6 ay icinde C++ ogrenilir ve 1-1.5 sene icinde ise uzman seviyeye gelinir (yani tum komutlari kullanabilmek) demistir. Tabii o senin ne kadar sure calistigina gore degisir... 6 ay hic uyumadan calisip, kis uykusuna yatan cins yaratiklara programci denmiyor bu arada :) |
 |
|
TEKSAS-BLEK
Üye

Turkey
İleti 130 |
İletim - 15/07/2006 : 18:35:15
|
bende resim bulabilirim msn:berkay0695@hotmail.com |
MİLLİYETÇİ SİYASET AĞIRDIR VE ACIDIR KONUŞMAK İSTEYEN BENLE KONUŞSUN |
 |
|