AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunlar Genel
 Oyun Yapımı
 oyun yapımına baslamak isteyenler :))
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 17

King_1984
Üye

Turkey
İleti 181

İletim - 30/06/2006 :  23:39:44  Bilgileri Göster  King_1984'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Arkadaşlar övünmek gibi olmasın ama ben acayip iyi,güzel resim yaparım.Logo mogo ne varsa çizebilirim.E-mail: gncbrktbn_1997097@hotmail.com okey? Aranıza katılmak isterim
Sayfanın En Üstüne Git

Mr.Burns
Üye

Turkey
İleti 52

İletim - 05/07/2006 :  20:00:53  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Evet.Uzun bir aradan sonra forumda yazıyorum.Oyun yapmak o kadar kolay mı?

Bilgisayarda ne kadar hevesli olursanız olun.Hatta profesyonel grafiker olun.İyi seviyede matematik ve programlama bilmedikten sonra hiçbir şey yapamazsınız.Gerçekler acıdır.

Eğer oyun programcısı olmak istiyorsanız ilk önce programlamaya gireceksiniz.Algoritmaları yutacaksınız.Sonra amacınıza uygun Nesne Tabanlı, Yapısal veya Görsel programlama dillerinden birini seçeceksiniz.Sonra bununla ilgili temel bilgileri kapacaksınız.Ben C'yi tercih ettim.C'den sonra faydalı olması açısından C++'a geçeceksiniz.C++'dan sonra'da oyun motorlarına geçeceksiniz.Çünkü C/C++ dillerinde grafikler berbat ötesi.

Bu işlemlerde en az bir 15 yılınızı alır.Ne kadar kolay değil mi?Ben de photoshopu yarım yamalak biliyom.İstesem de 1 haftada her şeyini öğrenirim.

Şimdi oyun programlamak isterken 2 defa düşünün.Oyun yapmanın inceliği zaten kodundadır :) Ama ben biraz daha amatör oyunlar yapmak istiyorum diyen varsa Macromedia Flash'ı indirsin memnun kalırsa tam sürümünü alsın.Flash'ta kendini geliştirsin :) Ya da Java öğrensin.Gerçi o da programlama dilidir ama yapılan oyunlar çok basit :)

Eğer oyun programlamaya gerçekten girmek istiyorsanız bir programlama dil
i öğrenin.Bu Visual Basic olsun.Çünkü kod yazmak o kadar kolayki :)))))

İçinizi kararttım ama gerçekle acıdır...

Bye

beginner C/C++ programmer
Sayfanın En Üstüne Git

playmaker
Üye

Denmark
İleti 20

İletim - 07/07/2006 :  10:21:21  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
C++'dan sonra'da oyun motorlarına geçeceksiniz.Çünkü C/C++ dillerinde grafikler berbat ötesi. -> yanlis

Dogrusu-> C/C++ programlama dilleri oyun motorunun yapiminda kullanilir. Aslinda oyun motoru birer c++ dokumanindan baska bir sey degildir. Istediginiz herhangi bir programlam dili ile oyun motoru yazabilirsiniz.

Bu işlemlerde en az bir 15 yılınızı alır->yanlis

Dogrusu-> Onemli olan sizin azminiz ve ne kadar zaman ayirdiginiz. Kendinize bir programlama kitabi alin ve ornekleriyle beraber yapmaya calisin, geyik muhabbetlerinden ziyade zamanizi yapici seyler uretmek icin harcayin. Kendinizi bir konuda uzmanlastirin, oyun bir takim isidir.

Ya da Java öğrensin.Gerçi o da programlama dilidir ama yapılan oyunlar çok basit :) -> yanlis

dogrusu.-> Programlama dilli bir oyunun basitliginni gostermez, java ilede 3 boyutlu oyunlar yapabilirsiniz. Programlama dilli bir amactir, onemli olan onu kullanan beyinlerdir.

oyun programlamaya gerçekten girmek istiyorsanız bir programlama dil
i öğrenin.->dogru

Bu Visual Basic olsun.Çünkü kod yazmak o kadar kolayki-> visual basic yeni baslayanlar icin dogru bir secim olabilir. Hic bir programlama dilli bilmiyorsaniz, matematik 2 kitabiyla baslayin, degiskenleri ve fonksiyonlari ogrenin.

Oyun yapmayi sadece programlama olarak gormeyin, scripten, muzige, 2boyuttan , 3 boyuta bir cok araci kullanmakta usta olabilirseniz, kendinize iyi bir projede yer bulabilirsiniz.

İçinizi kararttım ama gerçekle acıdır...->yanlis
Dogrusu-> icinizin kararmasina hic gerek yok, onemli olan azim ve****i calisma, oyun yapanlar bu isi matrix deki gibi yukle tank diye ogrenmedi hepimiz sizin suanda gectiginiz yoldan geciyor, siz daha sanslisiniz cunku elinizde internet gibi cok guclu bir kaynak var.
Onemli olan baska bir noktada secici olmaniz dogru bilgi ile yanlis bilgiyi ayirt etmek icin arastirmaci olun,
Mutevazi olun , size herkes yardim etmeye calisir.

saygilar
U.

Sayfanın En Üstüne Git

Mr.Burns
Üye

Turkey
İleti 52

İletim - 12/07/2006 :  21:43:11  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Doğru söylüyorsun ama bir OpenGl olmadan C++'da doğru dürüst oyun yapılmazki :)

Çok kaliteli bir oyun yapmak için 15 sene...Herkes 5 sene C öğrenip de çok kaliteli oyunlar yapamaz.

Ben bu mesajı arkadaşların oyun yapmanın çok kolay birşey olduğunu sandıkları için yolladım.

---------------------------------------------

Bir C++ oyun programcısı ayda min. 40000$ maaş alır :)

Bye

VB çok basit bir dildir.Programcıya birçok kötü alışkanlık kazandırabilir.(Bunu ben söylemiyorum bir 'üstad' söylüyor)

Sitede birkaç oyun gördüm; açıkçası çok basit Photohop'ta birkaç resim sonra bunları GameMaker denilen programdan komutlarla oyun yap :)

Java ile kaliteli oyunlar yapılabilir ama yapan görmedim.

beginner C/C++ programmer
Sayfanın En Üstüne Git

playmaker
Üye

Denmark
İleti 20

İletim - 13/07/2006 :  03:23:36  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Mr Burns Konuyla fazla bir alakan yok gibi.
ilk olarak OpenGL ve Direct3dD birer Grafik API. APIler programlama arayuzleridir.
Programlama dilleri sonuc itibariyle birbilerine benzerlik gosterir, orengin genelde hepsi degiskenler ve fonsiyonlardan olusur, Programlayici bilgiyi saklayarak, algoritmalar ve matematiksel metodlarla bilgisayardan belli kosullar altinda yanitlar uretmesini saglar. Yeni baslayanlar, genelde bu forumlarda gordugum kadariyla 13-18 yas arasi olan arkadaslar, bu kisilere mutlaka C yada C++ ogrender isen, bu kisilerin bir haftada butun heveslerini kirarsin, burada onemli olan programlamanin mantigi kavramaktir,
O yuzden benim tavsiyem size kolay gelen dilli kullanarak programlamaya baslayin..
Onemli olan bu isten zevk almaktir, Gordugum kadariyla Gamemaker kullananlari yerden yere vuruyorlar, yeryuzunde cok az canli alet kullanmayi bilir, en iyi yapan ve kullanan insandir. Sen fikrini haytta gecirmek icin istedigin programi ve araci kullanabilirsin, onemli olan ortaya birseyler cikarabilmek.
Java oyun studyolari tarafindan pek cazip edilmez. Bu konunun nedenlerine girmiyorum, merak edersen bir ara ayrintili bir sekilde yanitlarim.
Cok kaliteli bir oyun yapmak icin cok kaliteli programcilara cok kaliteli grafikerle ve cok kaliteli ses programcilarina ihtiyac vardir. Burada kaliteden kast ettigin nedir? cok basit bir oyun olan tetris Age Of empires'den daha kalitesizmidir. Kalite goruceleli bir kavramdir, bahsetigimiz konu oyun oldugu icin, oynadigin oyun tarzi diger kisiden farkli olabilir, Bu konuda bu kaliteli bu kalitesiz ayrimi yapmak cok zordur.
-----------------------
Ne demek VB kotu aliskanliklar kazandirir, sigarami icki mi bu ?
Sonucta bahsettimiz bir programlama dilli.
----------------------
Tekrar soyluyorum onemli olan senin ne kadar programlamdigin. Gunde her gun 8 saat bilgisayarin basinda kod yazmak farkli, haftada 1 saat farkli.
----------------------
sanirim maas konusunda uctun yada bir sifir fazla yazdin !!
---------------------
Bu arada merak ettigin konular var ise Lutfen sor.
-----------------------
Iyi oyunlar.
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 17 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.08 Snitz Forums 2000