Yazar |
Konu  |
Geppettous
Seçkin Üye

Turkey
İleti 424 |
İletim - 20/12/2004 : 21:07:57
|
Zeus,ana sayfada xbox için gayet açıklayıcı ve güzel yazmış,CD içinde aynı yanlız klavyeyi parçalamamak kaydı ile:) Eğer Sand of Time oynamadan bu oyunu oynarsanız aksiyon ve konu açısından biraz zorlanabilirsiniz,ama yinede oynayabilirsiniz:)Sand!dan sonra adamlar iyi çalışmış oyun gerçekten güzel ve bazı yerlerde save yokluğundan çıldırtıcı tekrarlar yapıyorsunuz ama sonuçta geçiyorsunuz.İlerledikçe önce aynı yerleri ondefa geçilmez diye kızıyorsunuz ama iyi bağlamışlar ileride bir yere gelince dur ben burayı hatırlıyorum diyorsunuz,arka kapı;)Extra kombolar,rewind tuşlarının kombine hareketleri vs. sarıyor meraklılarına tavsiye ederim. Bu oyunların okul zamanı çıkması,hiç iyi olmadı gençlerle oyun fikir alışverişleri yapacağız,ama Half Life gibi bu topicde sessizce yerini alacak |
İyi oyunlar 1964 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
|
Geppettous
Seçkin Üye

Turkey
İleti 424 |
İletim - 22/12/2004 : 10:28:55
|
Oyunu oynuyorsunuz tam bitti derken bir bakıyorsunuz iki bitiş var ve daha göremediğiniz bir dolu özellik.Gerçekten sıfırdan başlayıp bütün özellikleri bulan oyuncu varsa tebrik etmek lazım:) Oyun içinde can göstergenizi artıran gizli odalar var 9 adet bul bulabilirsen.Duvarı kırabilen kılıcı(scorpion)aldığınızda bazı yerlerde (duvarada çatlak görürseniz hemen deneyin:)saklı kılıç ve diğer silah türü bonus buluyorsunuz. Sand tankının olduğu yerde dairenin etrafında görülen rakamlar gizli odaları buldukça yanıyor hepsini bulup(denemedim,görmedim,gören varmı:)birde su kılıcını bulursanız,oyunun sonu değişiyor ve mutlu son oluyormuş(görmedim,hile train ile görebiliyorsunuz,yakıştıramadım:) Okuyan olurda baştan başlıyanlar varsa dikkat etsin,bölümleri sabun köpüğü gibi(benim gibi)geçmesin,her yere,her taşın altına baksın,oyun sadece adada geçiyor ve bir kapıyı açamayınca merka etmeyin bir şekilde oraya onlarca kez tekrar geliyorsunuz,onun için dikkat;)Kolay gelsin.
|
İyi oyunlar 1964 |
 |
|
Geppettous
Seçkin Üye

Turkey
İleti 424 |
İletim - 23/12/2004 : 11:10:12
|
Bölüm sonu rakiplerden ilk üçü;) 1.Rakip Gemide demodan sonra hemen blok yapın ve kadının 2-3 narasından sonra single vuruş(komboya girmeyin)yapın iki darbe ve hemen yine blok bekleyin yine nara yine single vuruş(vuracağınız zamanı 1-2 oynamada alışırsınız)ve son darbe demo, 2.Rakip Yine aynı hatun ve kırmızılı kadını kurtarıyorsunuz.Bu sefer blok yaptığınızda sanırım çalışmış:)tekme savurarak sizi ileri fırlatıyor.Demodan sonra hemen blok ama bu sefer blok yaparken geri yürüme tuşuna basılı tutun hamlelerden kurtulun ve sırtınızı aşağı inen merdivenelerin oraya getirin kaçış daha rahat olacak kadın oraya inmiyor.Yapacağınız gerideyken size gülerek kalçasına vuruyor burda single darbe,birde geri kadını düşürmeye gidiyor burdada single darbe,bazen geri dönebiliyor hemen blok ve geri yürüme tuşuna basın,sonuç kolayca geçeceksiniz:) [b]3.Rakip[b] Artık zamanı yavaşlatan güce sahipsiniz bından sonra bütün rakiplerinizi bunu kullanarak kağıt gibi yırtıyorsunuz.Kırmızılı kadında demodan sonra hemen freeze ve yapabildiğiniz bütün kombolar,tanklar boşaldığında geri kaçın ara mesefe verirseniz gelmiyor çevreden kumları bulun ve doldurun tekrar freeze saldırın ve demo. Not defterinde bulunsun ileride oynayanlara bir nebze faydası olur. |
İyi oyunlar 1964 |
 |
|
Geppettous
Seçkin Üye

Turkey
İleti 424 |
İletim - 23/12/2004 : 11:22:30
|
9 Life-Upgrade var.Bunların hepsini bulmak,kesin bilmiyorum ama sonucu değiştirmek için gerekli kılıcı veriyor sanırım.Dokuzunu bulmak yoluna çıkanlar için kısa notlar(buldukça yazacağım tabi bulabilirsem:)Ayrıca ikinci son için normal veya zorda bitirmeniz gerekli. Not:Çok daraldığım bulamadığım yerde yabancı kaynaklara bakıyorum ama ya onlar anlatamıyor yada ben anlamıyorum:))
1.Can Kırmızılı kadını kurtarınca demodan sonra yukarılara çıkmadan merdivenle yukarı çıkın önü kanlı sunak var onu geri çekin(duvarda yan yürüme tuşu ile)açılan kapıdan bir dolu deli tuzakları geçin ve can artışı.
2.Can Zamanı yavaşlatan özelliği kazandıktan sonra dışarı çıktığınızda Şatoya giren yerin solunda merdivenin yan tarafında kısa süreli yanan düğme ve yukarıdada duvarın dibinde demir perde ile engelli mazgal girişi var.Zamanı yavaşlatın düğmeye basın koşun ve açılan mazgala yuvarlanma ile girin ve yine tuzaklar can.
3.Can Mekanizmayı ilk çalıştırdığınızda tanburun kolunu 90 derece çevirin karşıdaki büyük kapının girişi yükseldiği an,geniş açıyla bakın aşağıda bir kapı var ama nasıl ulaşacağız? İki sırt arasında aşağı iniş yapın,ordan yan yürüme tam sonunda arka arkaya zıplama ile yukarı ordan yan yürüme ile duvar iki duvar arası inme ve kapıdasınız(oynarken dediğim şekil daha iyi canlanır:)içeride yine dehşet tuzaklar ve mutlu son.
4.Can Kolu çevirdiğinizde ilk bahçeye ulaştınız ordan yukarılara ve kapıyı açmak için tanburu çavirdiğiniz yerde içeri girin ve geniş alana geldiğinizde sıkı bir dövüşten sonra(3-4 yerde bitme bıçak fırlatanlar var)yukarı çıkmadan bahçenin sol köşede trabzanın olmadığı bir yer var aşağı sarkın orda duracağınız bir yer ve aşağı inin,yan yürüme karşıya geçin içeride yine tuzaklar ve can.
5.Can Yine aynı bölümlerde büyük kapıyı açmak için,suyu akıttığınız tanburun orda(içeriye yuvarlanma ile girdiğiniz yer)yukarı çıkmak için çıkıntı var tutunun ve yukarıda tuzaklarla dolu can odası:)
6.Can Saat kulesine girdiğinizde dev size patlayan yaratıkları atıyor:)iyi ayarlayın ve duvarı çatlak olan yerde durun patladığı zaman tuzaklı can yolunu göreceksiniz ilk girişteki çatlakta diğer giriş tarafında durursanız ordaki kapı kırılıyor ve içeride save yapabileceğiniz çeşme kapısıda açılıyor.
7. Can Scorpion adlı kılıcı aldığınızda,artık gölgelerin gücü He-men gibi duvarları kırabilirsiniz (not:gördüğünüz çatlakları,burası kırılırmı acaba diye vurun,boş geçmeyin belli olmaz surpriz bonus çıkabilir:),kimbilir?) Kılıcı altıktan sonra yukarı kata çıktığınızda daha üst katlara çıkmak için bir oda var,ahşap sundurmalara tutunarak çıktığınız ve save yaptığınız yer,burda save yapın aşağı inin, kırılabilen oda duvarlarını kırın birinde duvarda aktif yapacağınız ışıklı düğme ve onun açtığı köşede olan kırdığınız başka bir oda var orda duvar açılıyor freeze yapıp hızlı giderseniz geçişi yakalarsınız ve tuzaklarla dolu can yolu.
8.Can Kütüphaneye girdiğinizde,zamanlı kapıyı geçtiniz,yukarıda iskelenin üzerinde zaten zor duruyorsunuz birde kadın gelip çelme takıyor(freeze geç:)onu geçince ikinci çelmeciye gitmeden önce durduğunuz halka şeklindeki yapının diğer tarafa bakın duvarın sağında bir giriş göreceksiniz,karşı duvarda çıkıntıya atlayın elle yan geçme ve girişten aşşağı inin,yine tuzaklar ve can.
9.Can Evet son can,mumya halinden çıktığınızda tanburu balkona sutunlardan gittiğiniz taşlar gelecek şekilde ayarlayın ve balkona atlayın.İlerlerde geniş bir alana geldiğinizde hani yukarıda kapı açmak için barı indirip,bayrakla aşşağı indiğimiz yer,yukarılara barlarla çıktığımız.En yukarı çıkın içinde küp taş olan kırık demirli mahseni bulun kırın taşı duvarın altına getirin ve yukarı çıkın ve son can. Not:Normalde denemedim ama zorda(hard)mumya olmadan önce son canı aldım ve gittiğimde su kılıcı vardı.Artık oyun sonuna kadar su kılıcı ve ayıcıkla(silahtır:)gittim.
Geri döndüğünüzde kırmızılı kadın ile konuştuktan sonra hemen gitmeyin geri aşşağı inin şekilllerin orda su kılıcı(demoda görüyorsunuz)alın ve esaslı bir çatışmaya doğru gidin.Bu son ikinci son,maskeyi attıktan sonraki halinde(bu save sabit yapın)yani son canı almadan oda başka bir son ile bitecek.Bunu yazarken normaldeydim sanırım normaldede olur.Mumya olmadan son canı alırsanızda su kılıcı orda sizi bekliyor olacak.
Gökten üç elma düştü biri bana ikincisi şu an oynayanlara üçüncüsü öğretimden sonra tatilde oynayacak veya ileride oynayacak olanlara :)) İyi oyunlar
|
İyi oyunlar 1964 |
 |
|
Geppettous
Seçkin Üye

Turkey
İleti 424 |
İletim - 24/12/2004 : 10:59:41
|
Oyun içinde 6 secret silah var.Adlarını bilemiyorum tesadüf bulduğum bir silah oldu.Sanırım duvarları kırabilen kılıcı elde ettikten sonra,kırılabilecek duvar veya kapı olan yerlerde kırınca bu gizli odalardaki silahlara kavuşuyorsunuz. 1.Silah(Sarı renkli) yellow glowing sword Mumya halindeyken sonlara doğru derin uçurumlu yerlerden geçiyorsunuz,bir yerde kapıyı açmak çukurdaki düğmeye basıp kapıya koşmanız gerekiyor,orda duvara gidin ve duvarı kırın:) sizi bekliyor olacak.Oyun sonuna kadar bu kılıçla gittim ve yıpranmadı,işaret kırmızı olmadı.Bakalım diğerleri nerde?
2.Silah(Eldiven:)Rayman glove weapon Evet,devasa bir eldiven tokat atmaya birebir,yıpranmadığından ikinci kombolarda işe yarıyor.Kırmızı kadını öldürdükten sonra Dahaka'dan kaçıp mezarlığa gelince,birinciden sonra ikinci ve üçüncü kaçış yolunda.İkinci ve üçüncü yolun ayrıldığı yerde solda demir parmaklı kapının yanında bir silahlık var kırın ve eldiveni alın(kaçarken zamanı freeze yapın).Beyaz kocaman bir eldiven.
3.Silah(Kırmızı polo şeklinde kılıç)Hockey stick weapon Maskeyi attığınızda demodan sonra life-upgrade yaptığınız aşşağdaki kapının sağındaki duvarı kırın yerde:)
4.Ping Flamingo weapon, evet kuş adı olan:) Duvarı alan kılıcı aldığınızda büyük bahçeye gidin ve en yukarılara hani bir yerde düğmeye basınca duvarın içinden taş blok çıkıyordu oraya ve günümüzdeki halimizle.Portaldan çıkınca iple karşıya geçtiniz solda elle tutunatak taşın altından diğer dediğim çıkan taş bloğun olduğu yere gelin aktif edecek olan düğmeye gidin absın gelin taşın üzerinden bara ordan karşı çıkıntıya yan gidin ve ilk boşluk olan yere inin hayaleti halledin ve duvarı kırın pembe flamingo orda .
5.Teddy Bear weapon,bezden ayıcık,bu çizgi filim bir karekter var balı seven ayıcık ve arkadaşı kaplan omu acaba:) Duvarı kıran kılıcı aldığınızda ilerlediğinzde saatli kuleden geçiyorsunuz,hemen çıkışa gitmeyin yukarılara giderek eski zamanda hani duvarda inip çıkan asansöre benzeyen bir mekanizma vardı ordan yukarı ve içinde büyükçe şömine olan ve devle dövüştüğümüz yer orda sol ileride gedemediğim uzunca bir yol vardı şimdi kapalı orda aşağı inin ve duvarı kırın yerde sevimli ayıcık.Bunun bir özelliği yaratıklara vurdukça sağlınız iyileşiyor yani faydalı fakat vuruşları haliyle etkisiz. Not:Dediğim silahları bulmak için hafızanızı biraz çalıştırmanız gerekli daha önce geçtiğimiz yerlerde olduğu için ararken portalların yerlerini iyi hatırlamanız gerekiyor.Birde bugmu emin değilim,ara kayıt dışı save'lerde ölürseniz oyunu tekrar dene yaparsanız silah kayboluyor.Panik yok oyundan çıkıp(tam oyundan çıkış değil adından:),eğer su save yaptığınız yerden başlarsanız,silah yerinde duruyor tabi birdaha oynamak silah için değer,zırt pırt eskimiyor faydalı bir olay:)Birde sanırım zorda olmuyor bazen oluyor bazen olmuyor anlamadım gitti:)
Umarım oynayan oyuncu ve meraklı arkadaşlara faydası olur.Kolya gelsin.
|
İyi oyunlar 1964 |
 |
|
Konu  |
|
|
|