|
Yazar |
Konu  |
shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637 |
İletim - 30/11/2004 : 22:54:29
|
henüz herhangi bir sitede bir inceleme neyim göremediğim için biraz bilgilendirme yapayım dedim :) oyun gerçekten mükemmel olmuş. hikayenin gelişimi, konuşmalar, seslendirmeler inanılmaz derecede güzel. yedi klandan birini seçip oyuna başlıyoruz ve seçtiğimiz clan konuşma seçeneklerinden oynanışa kadar pek çok şeyi etkiliyor. bir kere treador ile konuşma yeteneği yüksek olarak bitirdim şimdi malkavian ile yeniden başladım (ilk başta malkavian tavsiye edilmez konuşmaları anlaşılmıyo malum biraz deliler :P) tekrar tekrar oynanacak bir oyun olmuş. özellikle eksilerini yazayım bunların bazıları büyük sorunlar olsada oyunu oynama isteğinizi köreltemiyor zaten. dediğim gibi oyun pek çok yönden tavana vurmuş. iş grafiklere gelince ise çuvallamış. half life 2 nin oyun motoru olan source kullanılmış motor olarak ancak neredeyse karakter modellemeleri istisna hiç anlaşılmıyor desem yeridir. ayrıca optimizasyon iyi yapılamadığı için inanılmaz kaynak tüketip sistem zorlanmasına sebep oluyor. süper bir bilgisayar harici takılma yaşamamak imkansız. (fakat savaşlarda pek sorun olmuyor takılma). envanter ekranında bir silahı daha önceden edinmişseniz tekrar yerden alamıyorsunuz. haliyle bu durum maddi olarak size yansıyor. tek tabanca düşmanlarınızı indirmeye uğraşıyorsunuz. iyi bir sisteminiz varsa oyunu kaçırmayın arkadaşlar. yanlız özellikle oyunun ilk yarısında çok fazla aksiyon olmadığınıda belirteyim. aslında söylenebilecek çok şey var merak ettiğiniz birşeyler varsa sorabilirsiniz. |
The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming... |
|
bahoa
Üye

Turkey
İleti 63 |
İletim - 03/12/2004 : 13:39:02
|
arx fatalis gibi bir oyunmu shadow???
|
 |
|
shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637 |
İletim - 03/12/2004 : 16:52:27
|
kanımca arx fatalisten daha güzel bir oyun. benzer yönleri var elbette. ama sanırım sadece ikiside üç boyutlu noktasında takılır kalır benzerlik :) bir defa oyunda vampirsin yiyeceğin, içeceğin kan.. oyunun ilk başı genellikle konuşma (bu klanlara göre değişiklik gösterebilir belki henüz 7 klanın hepsiyle bitirmedim oyunu) yanlız gerek eğitim görevi gerek konuşmalar olay içine çok güzel yedirilmiş (seslendirmeler zaten inanılmaz) çok bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. (ingilizcesi iyi olmayan arkadaşlar oyundan kaçsalar iyi olur :P aslında çok zor bir ingilizceside yok). bide haritada yok oyunda... insanın etrafı ögrenesiye canı çıkıyor.. yav ama sen beni dinle baboa oyun iyi :))) yılın rpgsi olmayada aday kendisi. arx fataliste eğer seni az konuşma olması çok aksiyon olması çektiyse bu oyunun ilk çeyreğinde baygınlık geçirme olasılığın var. (ilk oynanışta etrafı tanıma yer bulma filan yaklaşık 14 saatlik bir süreç) ama oyun ilerledikçe daha zevk alırsın (aksiyon artıyor çünkü). yanlız hikaye filan benim için önemli,yanında birazda grafik olsun diyosan oyun biçilmiş kaftan. |
 |
|
yeselcuk
Üye

Turkey
İleti 14 |
İletim - 15/12/2004 : 10:13:55
|
Shadowwalker oyunu ne zaman aldın, ilk seferinde kaç saat harcayıp kaç günde bitirdin? Ben yeni başladım, kelimenin tam anlamıyla oyuna tutuldum. Benim için de bir oyunda hikaye çok önemli. Önce Star Wars - Knights of the Old Republic çok sarmıştı beni, şimdi de Vampire Bloodlines.
Esasen bilim kurgu hayranı isem de Anne Rice'ın romanlarını severek okurum, karmaşık vampir tiplemeleri Lestat ve Marius'u çok severim. Oyunda Toredor Klan'ını bu yüzden seçtim, bir Lestat veya Marius gibi oynayabilmek için. Laurell K. Hamilton'un Anita Blake romanlarını da severek okuyorum.
Sağlam bir hikaye ve güzel grafiklerden hoşlanan her oyuncuya tavsiye ederim. Kaynak tüketiminde sana katılıyorum ama bu çok da dert değil. Çünkü: 1. İlk yükleme ve programdan çıkışta "Acaba PC takıldı mı?" diye sorası geliyor insanın. Ama önemli olan oyun içinde yükleme süresinin uzun olmaması ki benim sistemde ara yükleme fena değil. 2. Sürekli bir savaş ortamında olmadığımıza göre bir binadan sokağa çıkınca hissettiğim frame rate düşüşü bence dert değil. 3. Savaşlarda ben de hiç takılma yaşamadım.
Bu arada, sistemim Athlon XP 2600+, 512MB DDR333, nForce2 mobo, Ti4200 128MB, W2K.
|
 |
|
yeselcuk
Üye

Turkey
İleti 14 |
İletim - 15/12/2004 : 10:43:45
|
*** *** *** DİKKAT: SPOİLER *** *** ***
(Konu: Jeanette - Therese kıskançlığı)
Shadowwalker, oyunu bir kez bitirdiğine göre biraz detaya girebilirim senin tadını kaçırmadan. Ama oynamayanlar yol yakınken okumayı bıraksın.
Daha oyunun başındayım henüz, Santa Monica'dayım. Jeanette - Therese'nin aynı kişi olması tam bir sürpriz oldu benim için. Kızın tacize uğradığı için kişilik bölünmesine düşmesine çok acıdım doğrusu. Bu quest sonunda iki kişiliğin mücadelesinde iki kez farklı yanıtlarla oynadım, ilkinde Therese (akıllı) ikincisinde Jeanette (seksi) diğer kişiliği öldürüp baskın çıktı. Halbuki ben bir anlaşmazlıkta önce tarafları uzlaştırmaya çalışırım daima. Sonra Net'te ipuçlarına bakarken persuasion yüksekse iki karakteri birleştirebileceğimi öğrendim. Ben seduction'a ağırlık vermiştim, sonra öğrendim ki erkek karakter için seduction sadece barlarda kolay beslenme için işe yarıyor, esas kadın karakter için yararlı bir özellikmiş. Demek persuasion'a kaymalıyım, erkek karakter oynadığım için. Her neyse, eğer iki karakteri birleştirecek kadar iyileştiremezsem persuasion'ı, hangi karakteri yaşatayım? Jeanette daha sıcak kanlı bir tip ve onu baştan çıkartabildiğim için daha iyi bir müttefik kazanmış olurum dedim önce. Fakat sonra düşündüm ki zaten Asyalı vampirler burayı ele geçirmeye çalışıyor, bu olmasaydı bile bir bölge yöneticisi olmak kolay değil, Jeanette bu yükümlülüğün altından kalkamaz. Sen ne yaptın, yoksa ileride fark etmiyor mu kızın son halinin ne olacağı?
Ben sana bu gidişle çok soru soracağım galiba Shadowwalker, canını sıkmam inşallah  |
Athlon XP 2600+, 512MB DDR333, nForce2 mobo, Ti4200 128MB, WinXP. |
 |
|
shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637 |
İletim - 15/12/2004 : 16:31:14
|
ilk oynayışımda günde 18 saat 4 günde bitti. tabi ne var ne yok diye her tarafı aramam, etrafın nasıl olduğunu, nereden nereye gidildiğini anlamak için oldukça vakit harcadım. ikinci defada ise toplam 20 saat oyun süresi ile oyun bitti (yine bütün extra görevleri yaptım). persuation çok önemli bir yetenek bende treador oynamıştım ilk karakteri. seduction gerçekten pek bir işe yaramıyor ancak bir kaç görevde etkisini görmedim desem yalan söylemiş olurum. oyunun ilk haritası olan santa monicada sadece 4-5 persuation yeterli max 8 persuation oyununda büyük bir xp farkı sağlıyor. max yapmakta mümkün elbette ama cebinde biraz daha fazla para harici bir yardımını görmedim desem yeridir. spoilerine cevap ise ikizleri istediğin gibi halledebilirsin. (gördüğün gibi oyunun akışıyla alakalı hiç bir ipucu vermedim ). gönlünden ne geçiyorsa onu yap. oyuna bir daha başladığında mutlaka hemen en azından 4 persuationa çık. hem xp olarak hem görevlerde rahatlık olarak çok rahat edeceksin. hala geç kalmış değilsin persuation'ın düşük olması sadece bir miktar paraya (ki oyunun başında çok değerli) ve 6 xp'ye malolmuş. (hatırladığım kadarıyla). üçüncü oynayışımda ise bug kurbanı oldum :) çok ilerde değişim heralde baştan başlatırım ama arkadaşlar illada half lifeı bir bitir diye baskı kurduğundan onu oynuyorum. dün başladım ortalarındayım iki güne kadar biter sonra ver elini bloodlines yeniden :))) 3 ayrı son gördüm iki tane daha kaldı onlarıda görmeden bırakmam  baş ağrıtma meselesine gelince.. yav burada zaten birbirimize yardım etmek için bulunuyoruz, benim başım ağrımaz sen merak etme sorun varsa çekinmeden sorabilirsin  |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|