AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunlar Genel
 Oyun Yapımı
 Oyun Yapmak İçin İdeal Programlar Nelerdir?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

fatih_ünal
Üye

Turkey
İleti 20

İletim - 24/11/2004 :  15:21:04  Bilgileri Göster  fatih_ünal'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Merhaba Herkezlere arkadaşlar anladım herkez değişik değişik progra ismi yazıyor ama birde şöy tam kullanışlı oyun yapım programlarını yazabilirmisiniz .
HAAAAAAAAAAAAAAAAA birde C++
C nedir _ saolun

:)

Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976

İletim - 24/11/2004 :  23:58:26  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Oyun yapmak en temelinde PROGRAMLAMA DİLİ gerektirir, program değil. Yani program yazabilmek özetinde. C++/C dediğin şeyler de programlama dillerinden birisidir. Programlama dilleri arasında en iyi/en kötü tartışması pek mantıklı değildir. Karar genelde kişisel tercihe ve ihtiyaca bağlıdır. Aynı sonuca pek çok farklı yoldan (dil ile) ulaşmak gayet mümkündür.

Bir programlama dili dışında oyunun görsel ve işitsel boyutu için elbette değişik programlar önerilebilir. Bunlar da oyunun ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterir. 3D bir oyun mu tasarlayacaksınız yoksa 2D mi? gibi...

Bunlar işin "teknik" boyutu. Bir de yaratıcı boyutu var. Elbette iyi bir kurgu ve oyun mantığı. Mümkün olduğunca özgün (ama iş görecek elbette) şeyler ortaya koymak iyi olacaktır.

Özetle bu kadar.

Bunlar bir oyunu "formal" şekilde yapmak için gerekenler elbette. Bir de oyun yapma "kitleri" gibi duran programlar mevcut. Bunlarla pek ilgilenmişliğim yok ama belli kalıpların ötesine geçilmesi epey zor olsa gerek.

Deniz Turgut
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git

fatih_ünal
Üye

Turkey
İleti 20

İletim - 25/11/2004 :  00:06:03  Bilgileri Göster  fatih_ünal'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Gerçekten çok teşekkür ederim sana Avaris biraç şey aklıma girdi ama nedir bu kodlar örnek olarak 1-2 kod yazabilirmisiniz saolun :)

Sayfanın En Üstüne Git

Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976

İletim - 25/11/2004 :  00:32:30  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Kod? Program kodu mu? Eh en basit örnek Basic'den vereyim. QBasic'de

10 PRINT "Avaris"
20 GOTO 10

gibi basit bir programcık yazıp çalıştırırsanız ekrana sürekli Avaris yazacaktır. Aslında ingilizceniz varsa gayet "okunabilir" bir programdır. Elbette işler büyüdükçe kodunuz da karmaşık ve uzun olur. Oyunlar için, oyununa bağlı olarak, onbinlerce satır içeren programlar yazmak gerekebilir.

Deniz Turgut
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git

HellScream
Üye

Turkey
İleti 45

İletim - 14/12/2004 :  16:03:03  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Fatih kardeşim sanırım bu ufak konferanstan sonra koşarak kaçmıştır.Tıpkı bir zamanlar benim program kodunun ne olduğunu öğrendikten sonra kaçmam gibi.

Time is Bad
Keep Your Back!..
Sayfanın En Üstüne Git

fatih_ünal
Üye

Turkey
İleti 20

İletim - 14/12/2004 :  21:38:54  Bilgileri Göster  fatih_ünal'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Üzgünüm Kardeşim ben kaçmadım aksine daha çok üstüne gitmeye başladım ama kendimi yeni yeni geliştiriryorum.Aslında GMAX dersleri veren bir site arıyordum ben

Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000