|
Yazar |
Konu  |
fcalis93
Üye

Turkey
İleti 29 |
İletim - 28/02/2005 : 18:25:55
|
YA BU OYUN YAPMAK NE KADAR ZORMUŞ BE YA DA BENİM İÇİN ÇOK ZORDUR |
Knight online
lwl:3x char:Archer clan:mega_brothers server:chyper |
 |
|
dark_knight
Üye

Turkey
İleti 213 |
İletim - 28/02/2005 : 20:55:08
|
Hiçbir doğru düzgün oyun (ya da benim bildiğim oyunlar) bir haftada bitmemiştir. Oyun yapmak için programcılar, 3d tasarımcıları, senaristler, testçiler ve aklıma gelmeyen onlarca görevde çalışılması, üstelik de herkesin kendi alanında uzman sayılabilecek kadar iyi olması gerekir.
Hemen Half-Life 2 örneği aklıma geldi. Half-Life 2'nin yapımı hepinizin bildiği gibi 7 yıl sürdü. 7 yıl boyunca insanlar sadece bir oyun üzerinde çalıştı. Ama sonuç : 2004 yılının (ve bence son 5 yılın ) en iyi oyunu.
Diyeceğim oyun yapmak kolay olmak şöyle bir dursun, zordur. Eğer programlamayla biraz ilgilenir ve ufak birkaç program yazabilirseniz oyun yapmanın ne kadar zor olduğunu görürsünüz. 
Eğer tam anlamıyla bir oyun yapmak ve bu işe yıllarınızı verecekseniz öncelikle başlamanız gereken, hangi işi yapacağınız. Oyunun yazılım kısmıyla mı ilgileneceksiniz yoksa 3d tasarımıyla mı? Seçiminiz yazılımsa C, C++ gibi dilleri ayrıntılarına kadar öğrenmeli (söylemesi kolay), 3d kısmıysa kendinizi 3DSMAX, Maya, AutoCad gibi tasarım programlarında geliştirmelisiniz. Seçim sizin  |
Ya tozu dumana katacaksın, ya da tozu dumanı yutacaksın... |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|