AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sinema & Tiyatro
 Şu Ana Kadar İzlediğiniz En İyi Film?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 43

oguzhan14
Üye

Turkey
İleti 353

İletim - 04/07/2006 :  13:49:16  Bilgileri Göster  oguzhan14'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
LOTR filmleri

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

JackSpearow

Sayfanın En Üstüne Git

DaRkLoRd_emma
Üye

Turkey
İleti 51

İletim - 04/07/2006 :  13:49:36  Bilgileri Göster  DaRkLoRd_emma'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
MetFC tarafından yazılan:

İyi Kötü Çirkin derim ilk olarak. Müzikleriyle aşmış bitirmiş bir filmdir. Her dakikası ayrı bir heyecandır. Bizim filmlerimizde de kullanılan bir çok klişe sahne bu filmden araklanmadır. Sonra

Kelebek Etkisi konusu bayağı etkileyici
Saving Private Ryan en iyi ikinci dünya filmidir bence
Forrest Gump bir gerizekalının bile trilyoner, savaş kahramanı, başarıdan başarıya koşan bir bir sporcu olabileceğini gösteriyor hepimize
Lord of the Rings en iyi fantastik filmdir kanımca, özellikle Return of the King onlarca kere izelense bıktırmaz

Türk filmlerinden de Herşey Çok Güzel Olacak en başarılılarından biridir. Özellikle filmde sokak ağzı kullanılması, gerçekten bizim de hayatımızda, evimizde yaşadığımız olayların filmde de doğal gerçek haliyle yansıtılması önemlidir. Sanki oyuncular oynanamışda gizli bir kamera tarafından çekilip böyle bir film ortaya çıkarılmış gibi gelir. Konular, mimikler o kadar doğaldır. Bu sepeple espriler de çok doğal gelir, hiçbir yapaylık yoktur, hatta filmdeki bir kaç sahneyi mutlaka her insan hayatında tecrübe etmiştir. Mesela cem yılmaz ın berberde geçen diyalogları veya babalarından yediği fırça.

Geçmişe bakarsak da 70 ve 80 li yıllarda yapılmış Kemal Sunal'lı, Şener Şen'li, İlyas Salman'lı bir çok film Türk sinemasının en önemli filmleridir bence. Mesela bir Tosun Paşa, Kibar Feyzo, Şabanoğlu Şaban, Züğürt Ağa, Çiçek Abbas çok önemli filmlerdir. Tosun Paşa daki o hamamda kadınların atışma sahnesi, Kemal Sunal'ın yemekde konuşma yapması, Kemal Sunal'ın Şener Şen'e "lütfücüğüm" diye hitap etmesi. Şener Şen ile Kemal Sunal'ın bulunduğu her sahne aşırı zevk verir, çok komiktir.
Kibar Feyzo daki bir çok diyalog herkesin gülmekten gözlerini yaşartmıştır mutlaka. sendikalı-harranlı diyaloğu, faşo ağa diyaloğu kırar geçirir.
Aslında bir çok filmimiz var böyle ve hepsi içinde yazılacak çok şey var. Gerek oyunculuk gerek konu açısından Züğürt Ağa, Çiçek Abbas köyden şehre göçün sonuçlarını çok başarılıgözl şekilde er önüne serer. Hem güler hem ağanın düşdüğü durama üzülürüz. Hele ağa ile şıh arasında yağmur duası sırasında geçen bir cenabet diyaloğu vardırki sormayın, izlemişsinizdir bir çok kere. Bu filmlerin bugünkü şartlarla şimdi çıkmış olduğunu düşünürsek şu anda çok övülen filmer bu kadar beğenilirmi diye düşünmek lazım.

arkadaşımız filmlerin tarihçesini anlattı resmen... yani yanlış anlamasın arkadaşımız güsel olmuş :D

Gerçekler acıdır...Biber de acıdır...O zaman gerçek biberdir..
Sayfanın En Üstüne Git

Uruk-Hai
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1693

İletim - 04/07/2006 :  14:04:18  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
Calvin Klein tarafından yazılan:

Kelebek Etkisi de senaryo bakımından güzel bir filmdi

Şu kelebek etkisi filmini çözemedim gitti..[Gerçi film sırasında kız arkadaşımla daha çok ilgileniyordum ] Çok karışık geldi bana; anlamadığım bir nokta var şimdi o çocuğun günlüğüne bakması ve geçmişe dönmesi hayal mı yoksa gerçekten mi öyle

" Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. "

Gazi M. Kemal ATATÜRK
Sayfanın En Üstüne Git

Hellvacı
Üye

Turkey
İleti 16

İletim - 04/07/2006 :  14:38:42  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Lord Of the Rings uclemesi ve piyanist

Hellvacı
Sayfanın En Üstüne Git

DaRkLoRd_emma
Üye

Turkey
İleti 51

İletim - 10/07/2006 :  17:22:07  Bilgileri Göster  DaRkLoRd_emma'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
bi de doom var
hehe....çok oldu biras ama idare edin.....

Gerçekler acıdır...Biber de acıdır...O zaman gerçek biberdir..
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 43 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.06 Snitz Forums 2000