Nekadar doğru bilmiyorum fakat ben sadece firewall kullanıyorum (antivirus bahane firewall şahane). ZoneAlarm PRO, Gerçekten çok kaliteli bir program. İstersen bilgisayara girmeyeye çalışan kişileri dünya haritasından nerede olduğuna bakabiliyorsun falan. Fakat PC-Clin ile problemi var, beraber çalışamıyorlar.
Sadece firewall kullanmak yeterli değil. Geçenlerde arka planda ZoneAlarm Pro + AntiVir Guard + Spy Sweeper çalışırken bilgisayara virüs girdi ve format atmak zorunda kaldık. Bunlar varken bile virüs girebiliyorsa sadece ZoneAlarm'e güven olmaz.
Belirttiğim gibi, biz de ZoneAlarm kullanıyoruz. Memnun muyuz? Emin değilim. Görünürde saldırıları engelliyor ancak ne kadar güvenilir bilemem.
Internet'te güvenliğinizi hangi programa emanet ediyorsunuz arkadaşlar? Ve memnun musunuz?
Ahaha. Eğer bir firewall istiyorsan Kerio Personal Firewall'dan şaşma. Antivirus olarak nortonu tavsiye etmem makinayı çok yavaşlatıyor. Arka planda çalıştırdığı pek çok program mevcut. Kaspersky Antivirüs çok iyi. Yada bunlarla hiç uğraşma direk linux kullan