bilgisayarıma vbs.freelink adında adi bir virüs girdi.virüsü yok etmek için rundll=rundll.vbs diye bir dosyayı silmem gerekiyormuş. rundll ve rundll.vbs aynı dosya mı? çünkü o kadar aramama rağmen sistem dosyasında veya bilgisayarın herhangi bir yerinde böyle bir dosya (rundll.vbs) bulamadım. rundll var.ne yapıcam yardım edin...
- How many did you fall in love before me? - None! - And after me? - None! Tristan&Isolde
Arkadaşlar ne güzel olmuş bu virüs konusu mis mis. Şimdi benimde bir derdim var internetten bir virüs girdi ne yapsam boş e.mail adresime gelmiş formatsız silemiyorum bilgisayarı açar açmaz telefon meşgul çalmaya başlıyor yani kendi kendine nete bağlanmaya başlıyor bilgisayar ne yapmalıyım bilen varmıdır?
Ad-Aware, Spybot, Spy Sweeper ve Antivir Guard programlarını öneririm. İlk üç program spyware gibi zararlı programları bulmanı, Antivir Guard da virüslerden korunmanı sağlar. Antivir Guard hergün güncellendiği için son çıkan virüsleri dahi tanıyabiliyor. Ayrıca bedava. http://www.free-av.com/ adresinden indirebilirsin. Diğerlerini bir zahmet sen buluver :)
virüs bence bilgisayarında bir çok dosyaya bulaşmış olabilir. eğer yedekleme şansın varsa önemli dosyalarını yedekle ve format çek. en sağlamı bu olur.
BIRAK BENİM HAYATIM BANA KALSIN, BENİ BENİMLE BAŞBAŞA BIRAK SEN YOLUNA DEVAM ET. SEN BENİ DÜŞÜNMEYİ DÜN BIRAKTIN ZATEN....