| Yazar |
Konu  |
|
major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122 |
İletim - 09/07/2004 : 10:43:29
|
| Yani Rowling demeseydi kesin o olurdu.Ama Rowling Melez Prens in Harry ya da Voldemort olmadığını söylemiş.Aslında bende yeni bir sima olmasını istiyorum.Bu arada ben geçen gün bir hayal kırıklığına daha uğradım.Biliyormusunuz bilmiyorum ama 6.Kitabın eylül de çıkacağı söylentileri vardı.YA-LAN-MIŞ.Gerçi kitap kalın olunca yazması zor oluyordur ama ben kitap ne zaman çıkarsa şöyle bir 1500 sf. falan olmasını istiyorum. |
 |
|
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 11/07/2004 : 22:37:03
|
| Rowling'in yaptığı bir açıklamaya göre kitabı hemen bitirse bile yeni kitabın yayınlanması 1-2 yıl alırmış. Tabii bu açıklamayı ne zaman yaptığı belli değil. |
be the change you wish to see in the world...
Mahatma Gandhi |
 |
|
|
major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122 |
İletim - 26/07/2004 : 10:08:29
|
Bu konu kalmış ööle yaw size hiç yakışmıyo.10 gün ortalardan kayboluyorum bu konu(yani forumdaki tek hp konusu)2.sayfada.Alla alla dodo, metallic_white, bomfunk...size hiç yakıştıramıyorum :)).Herneyse Dodo cuğum bu kitabın yanınlanması meselesi sadece bu kitap için mi?Ben yinede bu kadar gecikeceklerine inanmıyorum.Arkadaşlar mükemmel bir sayfa var elimde hp fanıysanız mutlaka okuyun biraz uzun ama kitapla ilgili bazı ipuçları var.Lütfen okuduktan sonra bana düşüncelerinizi söylermisiniz? İşte yazı:
DÜNYA KİTAP GÜNÜ-JKR İLE CHAT JKR'in Dünya Kitap Günü'nde chatte HP fanlarıyla buluşması pek çok meraklı için büyük bir fırsattı ve ona bazen mantıklı bazen ise oldukça gereksiz sorular yönelttiler.JKR'in dediği gibi gelen soruların sayısı oldukça fazlaydı ama o çoğunu cevaplamaya çalıştı.Bu metinde gelecek kitaplar hakkında önemli bilgilerin yanında ipuçları da var.Okumanızı tavsiye ederim... :::Chat Metini::: JK Rowling
Herkese merhaba. Buradayım ve sorularınızı yanıtlamak için hazırım!
kylie
Bu kadar güzel kitaplar yazdığınız için teşekkürler Bayan Rowling :). Sadece bir soru: Ron, Hermione ve Ginny’nin ikinci isimleri nedir? Teşekkür ederim :)
JK Rowling
Ben teşekkür ederim. İkinci isimler: Ginny’ninki tabi ki Molly, Hermione’ninki Jane ve Ron’unki, zavallı çocuk , Bilius.
Sirius Riddle
Sirius Black, James Potter, Remus Lupin ve Peter Pettigrew hangi binadaydı? Herkes bana onların üçünün de Gryffindor’da olduğunu söylüyor, ama ben Bayan Rowling’in kendisinden duymadan inanmayacağım!
JK Rowling
Ben JK’in ta kendisiyim ve sana şunu söylüyorum: onlar kesinlikle Gryffindor’daydı.
Stacey
Eğer Çok Özlü İksir yapma şansınız olsaydı, kime dönüşmek isterdiniz ve neden? Ve bu sınırlı zamanda ne yapardınız?
JK Rowling
Bir saatliğine Tony Blair olmak isterdim. Bir basın toplantısı düzenlerdim ve yerine getirmek istediğim bütün planları söyledim!
Adele
Röportaj için teşekkürler! Acaba Harry, Hogwarts’taki son iki yılında ikinci bir öpücük alacak mı? ;)
JK Rowling
Başka bir öpücük (veya iki) alabilir ama öpecek olan kişinin kim olduğunu söylemeyeceğim...
hermione 3
Harry ve Hermione çıkacaklar mı?
JK Rowling
Ha ha. Söylemiyorum ama şu ana kadar yeteri kadar ipucunuz var , kesinlikle!
kylie
Remus J Lupin’deki “J” neyi temsil ediyor?
JK Rowling
'John'. Sıkıcı ama doğru!
Rita
Sirius’un uçan motosikletine ne oldu?
JK Rowling
Ah, güzel soru. Öğreneceksiniz ama sadece aranızdaki gerçek kahinler tahmin edebilir.
Rita
Peki Kılkuyruk? Kurtulması için bir umut var mı?
JK Rowling
Umut her zaman vardır , tabi ki. Fareye benzeyen dostumuz hakkında 6. Kitapta daha fazla şey öğreneceksiniz.
Rita
Harry’nin büyükanne ve büyükbabasına ne oldu? Bu konu hakkında bir şeyler öğrenecek miyiz?
JK Rowling
Onlar öldüler. Onlarla ilgili biraz daha fazla şey öğreneceksiniz ama öykü içinde özellikle önemli olmayacaklar.
Kelpie_8
Sirius’un Harry’e verdiği ayna yeniden ortaya çıkacak mı?
JK Rowling
Ooooo güzel soru. İşte cevabın.
Shannon
Çocukları kitaplarınızı okurken gördüğünüzde nasıl hissediyorsunuz?
JK Rowling
İnanılmaz şekilde gururlanıyorum. Onları arkalarından dürtmek ve “tahmin edin ben kimim?” demek istiyorum ama kendimi tutuyorum.
Cathedral
İlerki kitaplarda Sirius Black’in kardeşi, Regulus hakkında bir şeyler duyacak mıyız?
JK Rowling
Aslında, o öldü , ve şu günlerde oldukça sessiz.
SiriuslyLovinSirius
Sirius’u tekrar görürsek , hangi biçimde olacak?
JK Rowling
Kendimi suçlamak korkusundan bu soruya cevap vermem mümkün değil.
Rorujin
Kılkuyruk, Cedric’i öldürmek için Voldemort’un asasını mı kullandı? Onu öldüren Kılkuyruk olmasına rağmen Cedric’in Voldemort’un asasından çıkmasının nedeni bu mu?
JK Rowling
Doğru!
Potter47
Harry, Neville’e kehanetten bahsedecek mi?
JK Rowling
Harry, hazır olduğunda kendine en yakın bulduğu kişiye kehanetten bahsedecek. Haberi önce kendisinin sindirmesi için zamana ihtiyacı var.
Potter47
Altıncı kitabın adı ne olacak? Ve yedincinin?
JK Rowling
Harry Potter ve .... bir şey.Aldatıcı, söyleyeceğimi düşünmüyorsun değil mi? 7. İçin de aynı modeli kullanacağım.
Rorujin
Başkası yapamazken Dobby nasıl Hogwarts içinde cisimlendi?
JK Rowling
O bir ev-cini. Ev cinleri büyücülerin sahip olmadığı güçlere sahiptir. (ama büyücülerin de ev cinlerinde olmayan güçleri vardır)
polly weasley
Harry altıncı kitapta başka birine aşık olacak mı? Ya da aşk meseleleri için çok mu meşgul olacak?
JK Rowling
Meşgul olacak, ama biraz aşksız hayat, nedir ki?
Field
Harry’nin bilinçaltı birinci kitaptan beşinciye kadar nasıl değişti?
JK Rowling
Aslında Harry, birinci kitaptan, biraz sinir krizi geçirdiği beşinci kitaba kadar açıkça değişti. Altıncı kitapta, büyü dünyası gerçekten savaş halinde ve yararlı olması için hislerini kontrol etmesi gerekiyor.
Jangles
Harry’nin okuldan sonraki hayatı hakkında kitaplar yazacak mısınız?
JK Rowling
Büyük ihtimalle hayır, ama asla demiyorum çünkü her zaman birden yeminimi bozuveririm!
Kirk Wilkins
Seridekiler hakkında bilgilerin olduğu defterlerinizi yayınlayacak mısınız? Ruh Emiciler’in tarihi hakkında 150 sayfa okumayı çok isterim!
JK Rowling
Ha ha. Ruh Emicilerle ilgili 150 sayfa olduğunu kim söyledi? Kesinlikle hayır. Defterlerimi yayımlamayı hiç düşünmedim. Çok fazla bilgi veren karalama var!
coolbeans3131
7 filmde de aynı üçlüyü görmek ister miydiniz?
JK Rowling
Evet. Üçünü de gerçekten seviyorum.
Kirsten
Eğer Hagrid gerçek bir insan olsaydı ve evinize gelseydi, akşam yemeği için ona ne pişirirdiniz?
JK Rowling
Sanırım, bütün sığır eti gibi bir şey pişirirsim. Ve Yorkshire pudingleri pişirmede iyiyimdir , onlardan da pişirirdim.
Snowball
İlk iki filmden uzun olmayan bir filmin Ateş Kadehi gibi uzun ve kompleks bir kitap için adil olduğunu düşünüyor musunuz?
JK Rowling
Bence biraz sadeleştirmek zorundalar ve senaryo yazarı, Steve Kloves bu konuda gerçekten iyi. Eğer biri kitabın özünü hakkını vererek çıkartacaksa bu odur.
Potter47
“Tatlı Tüy Kalemler” i Charlie ve Çikolata Fabrika’sından esinlenerek mi yazdınız? Bu kitapta “Tatlı Kalemler” olarak geçiyorlardı.
JK Rowling
Tatlım, öyle yaptıysam bilmiyorum.Ama bile bile yapmadım. Ama bunu ileri sürmek zor değil , hepimiz kalemlerin ya da tükenmez kalemlerin uçlarını yeriz (ya da ben yaparım) ve bana onları tatlandırmak mantıklı geldi , ve Hogwarts’ta biliyorsunuz tüy kalem kullanıyorlar.
Delleve
Gelecekte Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? Ve Çağlar Boyunca Quidditch gibi başka kitap planları var mı?
JK Rowling
Belki. Eğer öyle bir şey yaparsam ilk ikisi gibi hayır için olur.
Jami
Harry, Godric Gyrffindor’un akrabası mı?
JK Rowling
İnsanlar her zaman Harry’nin kiminle akraba olduğunu merak ediyor.Belki öyledir ;)
Calliope
Muggle ve Sihir Dünyası yeniden birleşecek mi?
JK Rowling
Hayır, altıncı kitapta Muggle’ların Volmdeort’un dönüşüyle daha ve daha fazla ilginç olaylar fark edeceği gösterilmesine rağmen kurallarımı çiğnemeyeceğim.
Sirius Kase
Granger’lar hakkında bilgi alacak mıyız? Hermione tek çocuk mu?
JK Rowling
Her zaman Hermione’nin küçük kız kardeşi olmasını planlamıştım ama hiç görünmedi ve şimdi çok geçmiş gibi geliyor.
mnich
Harry’nin 6. kitapta daha kalıcı bir yara alacağı doğru mu?
JK Rowling
Bu söylentiyi internette okudum ve nereden geldiği konusunda emin değilim.Harry’e altıncı kitapta ne olacağını bilgi sızdırmak istemiyorum ama asla, kesinlikle “daha kalıcı bir yara” alacağını söylemedim.
Fran
Harry Potter kitaplarında en çok hangi karakteri seviyorsunuz?
JK Rowling
Daha gençken kesinlikle Hermione’ydi. Ama biraz Harry ve Ronmuş gibi de gözüküyor.
mnich
Voldemort doğuştan kötü müydü?
JK Rowling
Kimsenin doğuştan kötü olduğuna inanmıyorum.Gelecek kitapta onun doğumuyla ilgili olaylar hakkında daha fazla şey öğreneceksiniz.
Softballchicky32
Hagrid’in sihirli gücünün boyutu nedir?
JK Rowling
Harika değil!Hagrid oldukça temel standartlarda büyü yapabilir ve bazen herkese daha etkileyici büyülerde başarılı olarak sürpriz yapabilir (kendi de dahil).Tabi ki asasının kırık ve bir şemsiye olarak gizleniyor olması gerçeği ona bazen engel olabilir.
LizardLaugh
Tonks’u seviyorum ve benim favori “yeni” karakterim.Gelecek kitaplarda ya da/ve Harry’nin yaşamında daha büyük bir rol oynayacak mı?
JK Rowling
Tonks oyalanıp duruyor.Ben de onu gerçekten seviyorum.
Arianna
Seçmen Şapka’nın söylediği her şeye inanabilir miyiz?
JK Rowling
Seçmen Şapka kesinlikle içten.
mnich
Eğer sihir dünyasında bir işte çalışsaydınız , ne olacağınızı düşünüyorsunuz?
JK Rowling
Yazmaktan başka hiçbir şey düşünemiyorum ve sanırım büyü kitapları yazardım!
Fenny
Lord Voldemort gelecek kitaplarda daha fazla görünecek mi?
JK Rowling
Onu tekrar göreceksiniz ama her kötü diktatör gibi, o da kirli işleri için adamlarını kullanmayı tercih ediyor.
HG
Mızmız Myrtle’ı tekrar görecek miyiz?
JK Rowling
Ah, evet, Myrtle’ı seviyorum Onu uzun süre uzak tutamam.
HPFreak7
En son Bay Crouch’un oğlunun aldığı Çapulcular Haritası’nı Harry nasıl geri alacak?
JK Rowling
Bir sürü insan bunu bana sordu, biliyorum Harry’nin Moddy’nin boş ofisine girip haritayı geri aldığını söylemeliydim, ama ne yaptığını bileceğinizi farz ettim.Özür dilerim!
Denise
Eğer Harry Potter bir kız olsaydı, sizce yaşadığı maceralar farklı mı olurdu?
JK Rowling
Evet, bence farklı olurdu. Baştan beri Harry’i bir erkek olarak hayal ettim ve asla “Harriet Potter” ı düşünmedim ama eminim ki kitaptaki pek çok şey değişirdi, en başında Ron’un Ronalda olması gerekirdi.
HG
Trelawney’in ikinci adı nedir? (P ile başlayan)
JK Rowling
Patricia.
Rita
Neville’in daha büyük bir rolü olacak mı?
JK Rowling
Ben onun zaten büyük bir rolünün olduğunu düşünüyorum.Neville çok değişti, büyüdü ve kendine daha fazla güveniyor.Beşinci kitap Neville için gerçekten bir dönüm noktasıydı.
Cathedral
Sonu bozmak istemiyorum ama gelecek kitaplarda Harry’nin yara izinin şeklinin önemi hakında daha fazla şey öğrenecek miyiz?
JK Rowling
Şekli yara izinin en önemli hali değil ve bütün söyleyeceklerim bu kadar!
Adele
Zavallı Harry bütün yaz boyunca Dursley’lerde kapalı mı kalacak?
JK Rowling
Bütün yaz değil, hayır. Aslında bu seferki Dursley’lerde en kısa kalışı olacak.
MauraEllen
Borçlu Kılkuyruk Harry’i, kendisine bir el veren Volmdemort’a götürmek zorunda mı?
JK Rowling
Hayır. Bundan daha fazlasını söyleyemem!
Echo
Percy, Zümrüdüanka Yoldaşlığında kendi iradesiyle mi davranıyordu?
JK Rowling
Korkarım öyle.
Wild Rose
Lucius’un yokluğunda Narcissa Malfoy’u daha fazla mı göreceğiz?
JK Rowling
Evet.
Queenmarion
Black Aile Ağacı’nda herkesin isminin bir takım yıldıza ait olduğunu fark ettim.Bu kasıtlı mı yapıldı?Yoksa bir amacı var mı?
JK Rowling
Narcissa’nın kuralı bozmasına rağmen bu sadece aile geleneklerinden biri.Onu her zaman “Narcissa” olarak düşünmüştüm ve isimleri yaratırken diğerlerine uymasa bile ismini değiştirmemeye karar verdim. Çiçek konusu yüzünden Lily ve Petunia ile bir konuda bağlantısı olduğu hakkında bir sürü spekülasyon var, ama bunlara burada son noktayı koyuyorum: onlarla bir alakası yok!
kelly_holland
Bir Animagus’a dönüştüğünüzde, hangi hayvan olacağınızı seçebilir misiniz?Yoksa kendiliğinden mi belirleniyor?
JK Rowling
Hayır seçemezsiniz.Size en iyi uyan hayvan olursunuz.Yıllarca çalışmanın sonucunda dönüşüp de bir domuza benzediğinizde duyacağınız utancı düşünün.
Josh
Başta, Voldemort Harry’i öldürmeye çalıştığında, ikisi de nasıl hayatta kaldılar?
JK Rowling
Bu en önemli ve ana soru ve eğer bunu cevaplarsam altıncı ve yedinci kitabı yazmam zorlaşabilir... yani cevaplamayacağım!
hanna
İlk Harry Potter kitabınız çıktığında nasıl hissettiniz?
JK Rowling
Sevinçli ve olağanüstü mutlu!
Amy
Beşinci kitapta Dudley Ruh Emicilerle yüz yüze geldiğinde ne gördü?
JK Rowling
Evet, güzel soru.Öğreneceksiniz!
Chibimono
Özel olarak Draco Malfoy için gelecek planlarınız var mı?
JK Rowling
Benim bütün karakterlerim için planlarım var.Draco ve Hermione hakkındaki soruyu cevaplamak için oldukça güzel bir yer Bayan Radcliffe bunu duymak için kesinlikle can atıyor.Altıncı/yedinci kitapta çıkacaklar mı? HAYIR! Sorun kesinlikle, kızlar Tom Felton’u çok seviyor, ama Draco Tom Felton DEĞİL! (Kızım TF’u çok seviyor çünkü Tom ona diablonun nasıl kullanılacağını öğretti.)
ashvital
Kızınız en çok hangi kitabınızı seviyor?
JK Rowling
Ateş Kadehi ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı arasında olabilir.Kızım macerayı seviyor!
HPFreak7
Muggle anne babalar çocuklarını Hogwarts’a göndermek için nasıl emin oluyorlar, daha önce duymadıkları ilginç bir yer; ve hiç bunun bir eşek şakası olduğunu düşünmüyorlar mı?
JK Rowling
Muggle anne babalar için, onlara her şeyi açıklayacak özel haberciler gönderiliyor.Ama unutmayın, çocuklarında geçmiş on yılda ilginç bir şeylerin olduğu fark etmiş oluyorlar ve dolayısıyla bu onlar için büyük bir sürpriz olmuyor.
Helen
Harry ve diğerlerinin süpürgelerine arkaya doğru bindiğini fark ettiniz mi?Bu şekilde dengede kalamazsınız.
JK Rowling
Ha ha.Açıkça görülüyor ki sen “Çağlar Boyunca Quidditch” i okumamışsın ya da Yastık Büyüsü’nü bilmiyorsun.Bir defalığına satın al, hayır için!
Renata
Hermione ve Victor Krum arasında yaz boyunca ne oldu?
JK Rowling
Ron da bunu bilmek isterdi.
Persia
Eğer bir Muggle Hogwarts’a bakarsa ne görür? Sevgiler Persia.
JK Rowling
Güzel isim Persia.Üzerinde “uzak durun, tehlikeli yapı” yazan büyük işaretler olan yıkıntı bir kale dışında hiç bir şey.
katty
Eğer sihirli güçlere sahip olsaydınız yazmak dışında hangi yeteneği seçerdiniz.Çünkü zaten yazma yeteneğine sahipsiniz.
JK Rowling
Uçmak isterdim.Ve bazen başka insanların seslerini kapamak.
starlinguk
Gerçek hayatta kehanetlere inanır mısınız?
JK Rowling
Hayır, inanmam.Ve McGonagall’ın Azkaban Tutsağı’nda açıkladığı gibi, sihir dünyasında bile gerçek görücüler çok azdır.
Cris
Hepimizin duymayı istediği bir cevap: 6. kitap nasıl gidiyor ve ne zaman çıkacak?
JK Rowling
Ne zaman çıkacağını söyleyemem çünkü bu yayımcılarıma bağlı.Ama çok iyi gidiyor.6. kitabı yazmayı seviyorum.
Andrews
Son kitapta Voldemort ölecek mi?
JK Rowling
Şimdi, gerçekten bu soruyu cevaplayacağımı düşünüyor musun?
Ernie
Bize söyleyebilir misiniz, acaba Profesör Snape’in böcürtü ve patronusu nasıl olacak?Çok merak ediyorum.
JK Rowling
Peki, bunu size söylemeyeceğim Ernie, çünkü bu pek çok şeyi açığa vurur. Ernie gerçek ismin mi merak ediyorum. (Bu benim büyükbabamın ismiydi.)
bertieana
Yakında Krum’u tekrar görecek miyiz?
JK Rowling
Fazla yakında olmasa da Krum’u tekrar göreceksiniz.
Adele
Harry’nin dönemindeki “isimsiz iki Gryffindor kızı” kimdi?
JK Rowling
Aa, Ne demek istediğini şimdi anladım.Yanımda defterim yok ve hatırlayamıyorum! Bu çok kötü.Sohbet bitmeden önce hatırlayacağım!
Fiona
Karışıklık, Kabarcık ,Tuzak ve Bela, başımın dertte olduğu bu soruyu benim için cevapla, Kurbağa bacağı, yarasa kanadı,tezek zili, nasıl ürettiniz bütün bu büyüleri, Paskalya, Doğum günü kartları, çünkü gerçekten çok zor buldum bunları!
JK Rowling
Bazen insanların eskiden kullandığı gerçek büyülerin esaslarını kullandım, ama çoğunu kendim uydurdum.
Field
Ginny için gelecek iki kitapta bir ana karakter rolü planladınız mı?
JK Rowling
Aslında, Ginny Harry’nin yanında sessiz durmayı bıraktı.Bence Ginny’nin oldukça güçlü bir kişiliği olduğunu görebilirsiniz. (her zaman öyleydi, Ron’un Sırlar Odası’ndaki sözlerini hatırlayın “o asla susmaz”)
alixnecole
Bütün oyuncular seçilirken size başvuruldu mu?
JK Rowling
Evet, ilk filmin yönetmeni Chris Columbus bana rol için uyduğunu düşündüğün birileri var mı diye sordu ve ben bir nefeste “HagridİçinRobbieColtrane” dedim.
Will
En sevdiğiniz sihirli hayvan hangisi?
JK Rowling
Kesinlikle anka kuşu
Amanda
Ben de yazar olmak istiyorum.İpuçları verebilir misiniz?
JK Rowling
Okuyabildiğin kadar fazla oku.Sürekli yazmaya devam et ve bir gün yazdığın şeyin çöpe ait olmadığını anlayana çöpe at.Bildiğin şeyler hakkında yaz.Asla bırakma.
RAXTA
“Quidditch” sporunu nasıl icat ettiniz?
JK Rowling
Erkek arkadaşımla tartıştıktan sonra bir otel odasında otururken icat ettim.Geriye baktığımda, “Bludger” fikrini neden sevdiğimi anlayabiliyorum.
Saskia
Hagrid Felsefe Taşı’nda kedilere alerjisi olduğunu söylemişti.Neden Crooksshanks etraftayken hiç hapşırmıyor?
JK Rowling
Zaten o hiçbir zaman Crookshanks’in çok fazla yanına yaklaşmadı.Benim de kedilere alerjim vardır ama bir kediyle aynı odada oturabilirim.Ama tabi, Crookshanks tam bir kedi değil. “Fantastik Canavarlar’ı okuyun!”
Phoenix_Tear
Hiç Harry Potter serisini yazmada size yardımcı olacak bir rüya gördünüz mü?
JK Rowling
Hayır, keşke görseydim.Gerçi, bir keresinde Nicholas Flamel hakkında inanılmaz bir rüya görmüştüm.
Luisa
Charli ve Bill’in diğer kardeşlerle aralarında kaçar yaş var?
JK Rowling
Aman Allahım! Matematik.Düşünmeme izin verin.Bill, Percy’den iki yaş büyük olan Charlie’den iki yaş büyük.
Leanne
Eğer gerçek hayatta, yarattığınız karakterlerden biriyle bir gün geçirebilseydiniz, bu kim olurdu ve ne yapardınız?
JK Rowling
Sanırım en çok Harry’le bir gün geçirmeyi isterdim.Onu yemeğe çıkarırdım ve onu içine düşürdüğüm her şey için ondan özür dilerdim..
Kyla
Sirius’un Snape’i Şamarcı Söğüt’e göndermesine ne neden oldu?
JK Rowling
Çünkü Sirius Snape’ten nefret ediyordu.(bu nefret tamamen karşılıklıydı).Bo konu hakkında beklemeksizin bir şeyler öğreneceksiniz.
Zwimmey
Hiç çocuklar için bilim kurgu hikayeleri yazmayı düşündünüz mü? Ya da yeni bir türde mi devam edeceksiniz?
JK Rowling
İyi bir bilim kurgu yazarı olabileceğimi sanmıyorum: bilimden biraz anlamanız gerekiyor.Büyük ihtimalle yeni bir türde yazarım.
kai
Hogwarts’tan önce sihir dünyasının çocukları nereye gidiyorlardı?
JK Rowling
Muggle ilkokuluna da gidebilirler, evde de eğitilebilirler.Weasley’lerler Bayan Weasley tarafından eğitildiler.
faye109
Bir insanın alabileceği maksimum S.B.D 12 mi?
JK Rowling
Evet, bu kafamın tepesinde duruyor.
Debbie
Ron okuldan ayrıldığında hangi işte çalışacak?
JK Rowling
Bakalım, eğer okuldan ayrılacak kadar yaşayacağını farz edersek.... bunu size söylemeyeceğim :)
Krish
Filmlerin kitapları iyi yansıttığını düşünüyor musunuz?
JK Rowling
Bence filmler kitaplara oldukça sadık.Hogwarts hayal ettiğim gibi ; elimde değişik mekanların nasıl göründüğüne dair bilgiler var.
spud
Gençken ne tür kitaplar okurdunuz?
JK Rowling
Her türlü, yetişkin kitapları ve çocuk kitapları
julesrbf
“Muggle” sözcüğünü nasıl oluşturdunuz?
JK Rowling
Hem aptalca ve aynı zamanda sevimli bir sözcük arıyordum.Saf birini çağrıştırması için “mug” sözcüğü aklıma geldi ve onu biraz yumuşattım. ”Muggle” kelimesi kulağa çok hoş geliyor. “Muggle” sözcüğünün argoda uyuşturucu için kullanıldığını bilmiyordum.Hay Allah...
Siriusstar
Remus safkan mı?
JK Rowling
Yarım kan.
Bibwhang
Ron Quidditch takımına girecek mi?
JK Rowling
Zaten girdi ki... Önemli olan takım kaptanının onun takımda kalmasına izin verip vermeyeceği.
Lucy
Kılkuyruk’a ne oldu?
JK Rowling
Altıncı kitapta göreceksiniz.
Bradley y4 Griffyndor
Okulu neden Hogwarts olarak isimlendirdiniz?
JK Rowling
İsmin bütün farklı çeşitlerini denedim ve bu isim aklıma geldi ve bunun doğru isim olduğuna karar verdim.
Sussie
Duyduğumuz gibi, Harry’nin göz rengi ileriki kitaplarda önemli olacak mı?
JK Rowling
Yorum yok!
Bubbles
Bir günlüğüne Harry Potter olsaydınız, ne yapardınız?
JK Rowling
Eğer Harry Potter olsaydım, gider ve bir yerlere saklanırdım, çünkü neyin geldiğini biliyorum.
Luisa
Draco tek çocuk mu?
JK Rowling
Evet, Başka Draco istemezdiniz değil mi?
Majeed
Harry Potter’ı dinsel açıdan nasıl görüyorsunuz?
JK Rowling
Onu dinsel bir hikaye olarak tasarlamadım.Dinsellik öykünün dışında ortaya çıktı, algılanan bir güç ama önemli bir fark.Düşünüyorum da öğretmeyi veya öğüt vermeyi amaçlayan her kitap bazen zor gidermiş gibi geliyor. (birkaç istisna düşünebiliyorum)
Maidenhead Library
Kitabınızı neden sihirbazlar hakkında yazmayı seçtiniz?
JK Rowling
O beni seçti... sadece düşünce kafama yayıldı ve bunu yazmam gerektiğini düşündüm.
Kings Park İlk Okulu
Eğer Quidditch oynasaydınız hangi pozisyonda olmak isterdiniz?
JK Rowling
Kim Arayıcı olmak istenmez ki?Ama sanırım berbat bir Quidditch oyuncusu olurdum.Sportif değilim.Yükseklikle aram iyi değildir ve bir o kadar da sakarımdır.Bu konuda Neville ile benzeşiyoruz.
Ali
Neden Dumbledore Snape’e özellikle güveniyor?
JK Rowling
Bir başka harika ve cevaplanamayacak soru.Ancak Snape’in kendi hikayesinin Dumbledore’a anlattığını ve onun da bu hikayeye inandığını söyleyeyim.
Magwitch
Eğer Harry Potter ve Felsefe Taşı’nda bir bayan karakter olabilseydiniz kim olurdunuz?
JK Rowling
Hermione.Kesinlikle Pansy Parkinson değil.
Madina
Hiç Rusya’yı ziyaret etmeyi planlıyor musunuz? Orada sizinle tanışmayı hayal eden bir sürü genç fan var!
JK Rowling
Rusya’ta gelmeyi çok isterim zaten bu sizin bilmediğiniz eski bir isteğimdi.Henüz bir yaşında bile olmamasına rağmen oğlum uzun seyahatler için hala biraz küçük.
class 14
Eğer animagus olsaydınız hangi hayvana dönüşürdünüz? Ve neden?
JK Rowling
Olmak istediğim hayvanı Hermione’nin dönüşeceği hayvan yaptım.Cevabı Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nda İhtiyaç Odası’nda bulacaksınız.
LRGS Okulu
En sevmediğiniz karakter kim?
JK Rowling
Sanırım Vernon Enişte.
Katrin
Çocuklar size kitap okumaya başladıkları için teşekkür ettiklerinde nasıl hissettiniz?
JK Rowling
Kimse beni daha mutlu edecek bir şey söyleyemez.Bu duyması en harika olan şeydir.
Novell
Mızmız Myrtle’ı kitaplardaki en üzgün karakter olarak buldum.Onun için tiksinme ve acıma karışımı bir şey hissediyorum.Daha fazla yer alacak mı?
JK Rowling
Onu tekrar göreceksiniz.Onu sevmiyor musunuz?Biliyorum birazcık iğrenç ama bu da benim ona bu kadar düşkün olmamın nedeni.
Class A.G
Voldemort’u yazarken gerçek bir insandan mı esinlendiniz? Bu durumda onunla bir ilişkiniz var mı?!
JK Rowling
Ha ha.Hayır Volmdemort’u yazarken gerçek bir insandan esinlenmedim.
Gaza
Harry Hogwarts’ın müdürü olacak mı?
JK Rowling
Harry’i akademik bir kariyer içinde görebildiğimden emin değilim, çok aksiyon yaşadı!
Hannah
Oyuncularla tanıştığınızda onların kitaplarızdaki karakterlere uyduğunu hissettiniz mi?
JK Rowling
Evet.Özellikle onunla ilk konuştuğumda Emma Watson’un çok uygun olduğunu gördüm, Hermione’ye çok benziyordu.Daha ilk telefondan onun harika olduğunu biliyordum.
dsm
Harry’nin güçleri daha da artacak mı?
JK Rowling
Evet, Harry bir büyücü olarak çok ilerliyor (şanslı, çünkü onu neyin beklediğini biliyorum.)
Book
Voldemort neden Neville’i değil de Harry’i seçti?
JK Rowling
Dumbledore bunu Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nda açıklıyor.Voldemort yarım kan çocuğu kendine daha yakın buldu ve bu yüzden daha büyük bir risk almaya karar verdi.
Cookie246122
Neden Sirius’u öldürdünüz.Bu beni çok üzdü. :(
JK Rowling
Gerçekren çok üzgünüz.Bunu yapmak istemezdim ama bir sebebi var.Eğer beni affedebileceğini düşünüyorsan, okumaya devam et, öğreneceksiniz. (şimdi kendimi çok suçlu hissettim.)
Megan
Snape ve vampirler arasında bir bağlantı var mı?
JK Rowling
Erm... Sanmıyorum.
Harry
Voldemort’un hiç çocuğu var mı?
JK Rowling
Hayır.Voldemort ve babalık …. hiç de güzel bir düşünce değil.
Joshua
Harry Potter filmlerinin yapımına nasıl karıştınız ve Hogwarts hayal ettiğiniz gibi miydi?
JK Rowling
Hogwarts tam da hayal ettiğim gibi görünüyordu.Büyük Salon’un setinde yürürkenki hayatımın en ilginç deneyimiydi; gerçekten de beynimin içinde yürüyormuşum gibiydi.
eastbrook4
Harry neden Cho Chang ile ayrılmak zorunda kaldı?
JK Rowling
Korkarım hayat böyle.Asla mutlu olamayacaklardı, ne kadar erken biterse o kadar iyiydi.
Pablo
Eğer Harry son kitapta ölürse, Voldemort yenilmez mi olacak?
JK Rowling
Pablo, bu soruyu cevaplamam mümkün değil.7. kitabı okumak zorundasın.
Tanya J Potter
Eğer Harry Potter hakkında bir şeyi değiştirebilseydiniz bu ne olurdu?
JK Rowling
Değiştireceğim bir sürü şey var.Hiçbir yazarın yazdıkları yüzünden tamamen mutlu olduğunu düşünmüyorum.Bir gün… yedinciyi bitirdikten sonra.- yedi kitabı da gözden geçireceğim.
SnapesForte
Deli Göz Moddy bu kez gerçek Moddy mi?Eğer öyleyse, şüpheli bir şeyler yapmayı mı planlıyor mu?Çünkü Oğul Crouch gibi davranıyor – yiyecekleri koklamak gibi...
JK Rowling
Hayır- tam tersi.Oğul Crouch gerçek Moddy gibi davranıyordu.
Catheldral school
Kılkuyruk Harry’e borcunu geri ödeyecek mi?
JK Rowling
Göreceksiniz…Okumaya devam edin.
Vicky
Kitaplarınız/filmleriniz eleştirmenler tarafından eleştirildiğinde nasıl tepki gösterdiniz?
JK Rowling
Ne dediklerine bağlı.Eğlenceli olduklarını söylemesem bile bazen eleştirilere katılıyorum.Bir de kimin eleştirdiğine bağlı.Beğendiğiniz bir eleştirmen (ki bu oldu) ve takdir etmediğiniz bir eleştirmen (acıtmıyor bile) tarafından eleştirilmek arasında çok fark var.
HarriFreak
Asla geri dönmeyecek olan ölüm yiyen kim?
JK Rowling
Bunu kendiniz çözmek zorundasınız ama pek çok fan sitesi bunu doğru tahmin etti bile.
Damaged
Winky iyileşecek mi?
JK Rowling
Zavallı Winky… korkarım Kaymakbirası bağımlılığından asla kurtulamayacak..
AjXTee
Yazmaya başlamadan önce kitabı planlamak ne kadar vaktinizi alıyor? Ya da yazdıkça mı planlıyorsunuz?
JK Rowling
Söylemek zor, altıncı kitap yıllardır planlanmıştı ama ciddi olarak yazmaya başlamadan önce plan üzerinde 2 ay daha çalıştım ve ne yaptığımdan iyice emin oldum ( hatalarımdan dersler alıyorum- Ateş Kadehi’nin planını kontrol etmemiştim ve kitabın üçte birini yeniden yazmak zorunda kaldım.)
Kings Park İlk Okulu
Hagrid’in üvey kardeşine ne olacak?
JK Rowling
6. kitapta öğreneceksiniz.Şanslıyız ki biraz daha kontrol edilebilir hale gelecek.
JK Rowling
Üzgünüm ama zamanı aşıyoruz.. 3 soruya daha ne dersiniz?
Kaidi MacKay
Dumbledore yaşlanıyor, onun için Voldemort’la savaşmak daha da zorlaşmayacak mı?
JK Rowling
Evet-yaşlanıyor ama Zümrüdüanka’nın sonunda hiç de kötü savaşmadı, onun içinde hala hayat var!
Miggs
Gelecek kitaplarda yeni bir Sihir Bakanı olacak mı?
JK Rowling
Evet, Ha! Sonunda, somut bir bilgi , ağladığınızı duyuyorum.
Bobby
Klavuz kitapların devamı hakkında bir düşünceniz var mı?
JK Rowling
Hayır başka kitap yok.Bitirdiğimde onlara ihtiyaç olmayacak, ihtiyacınız olan bütün her şeyi zaten öğrenmiş olacaksınız.
JK Rowling
Bu kadar millet.16 bin soru vardı ve eğer sizinki cevaplanmadıysa üzgünüm ama inşallah başkası sizin yerinize sormuştur.Gerçekten çok eğlendim umarım siz de eğlenmişsinizdir.Şimdi önceki bölüme geri dönelim… kucak dolusu sevgiler…
İşte bu kadarrrrr... |
 |
|
|
metallic_white
Seçkin Üye

Turkey
İleti 420 |
İletim - 30/07/2004 : 00:58:17
|
Arkadaşlar haklısınız forumdaki tek hp konusu ama bende 10 günlüğüne tatile çıkmıştım, neyse sonunda buradayım...Bu arada major yazın çok güzel, eklediğin için teşekkürler Baştan sona okudum yazıyı ama J.K Rowling tek bir bilgi bile vermemeye özen göstermiş.Sadece bildiğimiz şeylerin üzerinden geçmiş.E ona da bu yakışırdı zaten değil mi? Artık 6 ve 7. kitabı 947365748 gözle bekleyeceğiz ne yapalım ama!!!Yalnız bir sürü söylentiler var ve en sinir olduğum ise şu: 7. kitabın sonunda Harry uyanacak ve gördükleri sadece bir rüya olacak! Eğer Rowling böyle bir kitabı bu duruma düşürürse benden korksun!!! |
Omnia Aequo Animo Ferre Sapientis...
 |
|
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 31/07/2004 : 15:16:12
|
alıntı: metallic_white tarafından yazılan:
Arkadaşlar haklısınız forumdaki tek hp konusu ama bende 10 günlüğüne tatile çıkmıştım, neyse sonunda buradayım...Bu arada major yazın çok güzel, eklediğin için teşekkürler Baştan sona okudum yazıyı ama J.K Rowling tek bir bilgi bile vermemeye özen göstermiş.Sadece bildiğimiz şeylerin üzerinden geçmiş.E ona da bu yakışırdı zaten değil mi? Artık 6 ve 7. kitabı 947365748 gözle bekleyeceğiz ne yapalım ama!!! *Yalnız bir sürü söylentiler var ve en sinir olduğum ise şu: 7. kitabın sonunda Harry uyanacak ve gördükleri sadece bir rüya olacak! Eğer Rowling böyle bir kitabı bu duruma düşürürse benden korksun!!!
* Rowling yedi tane kitabı boşuna yazıcak değil ya. Eğer kitabı yukarıdaki altı çizili söylentide olduğu gibi bitirirse onu çarmağa germelerinden korksun. |
be the change you wish to see in the world...
Mahatma Gandhi |
 |
|
Konu  |
|
|
|