Kendi oyunumu yapmak için minimum hangi bilgilere sahip olmam lazım? Ama profesyonel bişeyler yapmıycam. Sadece basit bir oyun. Mesela iki boyutlu ve oynamaya değmiycek iğrenç vs. özelliklere sahip tek özelliği benim yapmış olmam olacak bişey.
programlama bilmen lazım ,programlama bilirsen rahat rahat yaparsın.onun yanında ek olarak modelleme,tasarım ve animasyon bilgilerinde olursa o zaman ortaya güzel işler çıkar mesela ben programlama bilsem göze hoş gelen basit bir oyun yapabilirim.
Oyun yapımı hakkında nasıl bir programlama dili gerekir?Ben biraz Visual Basic 6.0 biliyorum.Visual Basic yeterli mi yoksa başka bir şey mi gerekir?(Animasyon, grafik hariç)
ben bilgisayar bölümünde okuyorum ve QBasic ve Turbo Pascal biliyorum.pascal da yılan oyunu yapabiliyorum okadar ama daha göze hoş gelen birşey yapmak istersen c++ gibi programlama dili bilmen şart!..
Şu C++ dediğiniz şey Microsoft Visual C++ 6.0'mı?Eğer oysa o bende var.Ama şu an bilmediğim için VB ile uğraşıyorum.Biliyorsunuz.VB ile birlikte geliyor bu program.