AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Yazılım & Program
 Bilgisayar ve Performans Artışı
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

ads
Üye



Turkey
İleti 84

İletim - 25/08/2013 :  22:59:55  Bilgileri Göster  ads'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  ads için bir Yahoo! Messenger İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Genel olarak kasma donma gibi çözümlere ne yapacağını bilmeyen arkadaşlara bir rehber hazırlamak istedim.Basit olarak yapılması gerekenleri adım adım anlatıcam.

[color=#FF0000]BÖLÜM -1-[/color]
[color=#FF0000]1[/color]
Öncelikle driverlarımızın hepsinin yüklü ve güncel olduğundan emin olalım kasma gibi sorunların çok büyük bir bölümü sürücülerimizin güncel olmamasından kaynaklanır. Eski/editlenmiş driver sürümlerini kurmak gibi liste uzar gider.Güncellemeler %20 lere varan performans artışları saglıyabilir.

[url=]-[/url]

Yukarıdaki program son derece kullanışlı ve ücretsizdir.Windows xp ve 7 de denedim.Sürekli olarak kullanabileceğiniz bir program.

Driverları yüklemek tek başına yetmez bilgisayalarınızdan tam performans almak için performans düşmanı bir konuyu daha halletmeniz gerekiyor "ısı".Anlıyabileceginiz gibi ısı yapan şeyler başlıca;
1-Düşük sistemlerle yüksek performans/sistem istiyen oyunları/uygulamaları kullanmak/oynamak.
2-Toz yıllar içinde bilgisayarımızda biriken toz büyük problemlere yol açar parçalarımızı yorgan gibi sarar ve yanmalarına bile neden olabilir.
3-Bilgisayarda bulunan gereksiz dosyalar programlar uygulamalar harddiskten fazladan işlem yapmasına neden olur ve gereksiz işlem gücü kaybına neden olur

[url=]-[/url]

Yukarıdaki program bilgisayarınızda bulunan gereksiz arka planda kalmış artıkları ve klasörleri kaldırır çok iyi ücretsiz bir yardımcı programdır kesinlikle kullanılmalı.Türkçe dil desteğine sahiptir ve güncellemerini internet üzerinden otomatik yapar.
[color=#FF0000]Gereksizi biraz daha açalım;[/color]
Sildiginiz eski oyun/program vb. dosyalar sisteminizde kalır "Programfiles" dan bahsetmiyorum sistem dosyalarında kalır onları tek tek bulmak ve silmek işi bilmeyen biri için zor ve tehlikeli olabilir yanlışlıkla sistem dosyalarından birini silerseniz kurtarması baş ağrıtır.Yukarıdaki program neyi silmek veya tutmak istediğinizi seçmenizi sağlar kendi içinde yardımcı programları mevcuttur harddisk birleştirme ve dosya silme.

Ayrıca oyun oynamanıza yardımcı düşük sistem dostu bir program daha çok işinize yarıyacaktır

[url=]-[/url]

Yukarıdaki program bilgisayarımızın oyuna odaklanmasını sağlar yani;
Arka planda kalan "Google updater,adope updater" vb. programları kapar sisteminizi ve sisteminizde bulunan virüs programlarını uygun moda getirir.Oyunlarınızdan en iyi performansı almanızı sağlar düşük sistem ile yüksek performans almanın 3. adımı.

Şimdi geldi en zor kısma "VİRÜS"

[color=#FF0000]Bölüm -2-[/color]
Sistemimizi bulaşmış virüsten kurtarmak son derece zor nerdeyse imkansızdır çünkü artık bulaşmıştır.Bulaştıktan sonra virüs programı kurup silmek %100 çözüm hiçbir zaman olmuyor arka planda her zaman kalıyorlar özellikle ücretsiz virüs programları ile.Her zaman linaslı bir virüs programı edinin 5-10tl ye acımayın özellikle banka/forum yönetimi/internet üzerinden satış işlemleri gibi işlemleri yapıyorsanız bilgisayarınızla veya bilgisayarınızdan tam performans almak istiyorsanız.Yukarıdaki program sisteminizde virüs olsa bile bellirli ölçüde etkilerini azaltır.Şu soruyu genelde soruyorlar virüs programı kurunca bilgisayarım kasıyor yani gerçekçi olalım 1 gb ram ile 10-20 yıllık işlemcilerle 2013 te büyük bir performans almak hayaldir şuanki düzeyde en az;
2 GB ram
1 GB ekran kartı
2.8 Ghz işlemci
[color=#FF0000]NOT[/color](İşlemcinizin modeline göre değişir) (işlemcilerde hangisi iyi? denen soruyu bence çok saçmadır;
işlem hacmı ve ısıya dayanıklı olarak saniyede işlenen veri sayısı gibi çok yönlü mesela bazı i7 işlemciler bazı i5 modellerinden daha az işlem hacmine sahiptir yanı daha kötüdür.İşlemcilerin bilgisayar fiyatına olmalarını hiç merak etmediniz mi? :D)
Tabiki aynı koşullar ram ve ekran kartı içinde geçerlidir ama konu çok dagılıcak oraları geçiyorum onlar tamamen ayrı bir konu.
Nereyelere geldik...

[color=#FF0000]Bölüm -3- SON[/color]
[color=#FF0000]Oyun ayarları[/color] Tabiki bilgisayarınızda virüs olmasa güncel driver kullansanız sisteminiz kusursuz çalışsada bilgisayarınıza uygun oyun ayarları ile oynamak gerekir;
Shadow (gölge)
Mirror (yansıma)
Grass (çimen/doğal ortam/yerler ve sokaklar)
Bina ve araç kalitelerini kısmak işin %60 lık bir kısmı , özellikle shadow ve mirror oyunu ve sistemi çok zorlar.(Kısacası parçalı yapılar ve yer değiştiren nesneler)





Yararlı olması dileğiyle.

bkkazaz
Yönetici



Turkey
İleti 582

İletim - 25/08/2013 :  23:32:54  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Yararlı paylaşım için teşekkürler. Emeğinize sağlık. Devamını bekliyoruz :)

Mutlu ve bol oyunlu günler...

Bilge Kaan KAZAZ
Genel Koordinatör
OyunSitesi
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 26/08/2013 :  00:04:41  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Konunuzu yazılım bölümüne taşıdım. Ancak sizden ricam bahsi geçen programları da biraz açmanız, "Yukarıdaki program" demek yerine programların isimlerini de verebilirseniz yararlı olur diye düşünüyorum. Ayrıca Hotfile yerine programların kendi resmî adreslerini paylaşmak, daha güncel stabil ve güvenilir versiyonlar için daha sağlıklı olacaktır.

Teşekkürler.
Sayfanın En Üstüne Git
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000