AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Dizi
 Spartacus: Gods of the Arena Dizisi
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 13

NİCKYOK
Seçkin Üye

Turkey
İleti 640

İletim - 20/02/2011 :  14:52:59  Bilgileri Göster  NİCKYOK'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
inter_23 tarafından yazılan:

Spoiler

Lucritia niye Melitta'yı öldürdü anlamadım. Doctore'yi mi salacak üstüne ki. Ya da oradan gaz verecek heralde ki Quintus'a. Çok karıştı işler ya :)

Gannicus oraya gidecek ve Tullius'u mu kesecek napacak anlamadım ki bende. Bu arada şampiyonumuz geri döndü. Belki Gannicus maçı vermiş olabilir. Sonuçta eski şampiyonumuz geri döndü :)

Lucritia ve Crixus arasındaki aşkta başladı sanırsam.

Spoiler

Spoiler

Sanırsam mı ? :P Bölüm harikaydı bu sezonun en keyif verici bölümlerindendi.

http://www.youtube.com/watch?v=O3Fao5JRjt0&feature=player_embedded

Spoiler

These are the films that user OnurDemirci has seen.

112/250

http://www.250films.net/list/OnurDemirci/
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 20/02/2011 :  16:10:16  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:

Spoiler

Lucritia niye Melitta'yı öldürdü anlamadım. Doctore'yi mi salacak üstüne ki. Ya da oradan gaz verecek heralde ki Quintus'a. Çok karıştı işler ya :)

Gannicus oraya gidecek ve Tullius'u mu kesecek napacak anlamadım ki bende. Bu arada şampiyonumuz geri döndü. Belki Gannicus maçı vermiş olabilir. Sonuçta eski şampiyonumuz geri döndü :)

Lucritia ve Crixus arasındaki aşkta başladı sanırsam.

Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler

Lucritia Melitta'yı öldürmedi zaten. Daha doğrusu amacı onu öldürmek değildi. Batiatus'un babasını öldürmek için şaraba zehir atınca olan olmuş oldu. Melitta da bilmeden tuttu o şarabı götürdü Gannicus ile içmeye. Lucritia da fark etmedi sanırım bu durumu. Yani sonradan fark etmiş oldu.

Ya ne pis bir dönem arkadaş bu. Sevişen direkt aşık oluyor, eskiyi şutluyor. Kanser ederler adamı. :P

Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler
Sayfanın En Üstüne Git

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 20/02/2011 :  17:18:40  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
İsadan önceki yıllarda. Romalılar aslında çok çirkin bir yaşayıp sitilleri vardı. Kadınlar köle olarak görülüyordu. Tamamen cinsel arzuları yerine getirmek için seçilmişlerdi sanki. Hatta kimi söylentilere göre (Yapılan kazılar sonucu) eş cinsel birleşmelerin yaşandığıda idaa edilmektedir.

Capua ( Pompei ) şehri, aslında Roma'nın üç büyük devletinin başkentlerinden biriydi. S.P.Q.R. ( Lejyonlar - Senato ), The House of Julii, The House of Brutii ve The House of Scipi. Başkenti Capua olan devlet Scipi idi. Genelde Afrika ve İbirya yarım adasına doğru ilerlemeyi seçmişlerdir. Spartacusle ilk savaşan komutanında bu devletten çıktığı söylentiler arasındadır.

Capua'nın gladyatörleri meşhurdur. Onlarda Pompei adı verilen Gladyatörler okulullarının toplandığı yerdir. Bugünki Napoli'nin sınırları içerisindedir. Burada yukarıda dediğim gibi bir çok cinsel istismar, köleleik, iğrençlik had safhadaydı.

İslam inancına göre, bu kavim helak olmuştur. Eğer yanlış hatrıma gelmiyorsa, orada bir yanardağ vardı. O yanardağın patlaması sonucu bu kavim helak olmuştur.

Hatta Gladyatörlerin okullarının bu devre kadar gelmesi ya da yapılan kazıların neticsenin iyi olmasının sebebi budur. Yani islam inancına göre ibretlik bir manzara oluşturulmuştur. Kur'an-ı Kerim'de de bu kavim ve olayla ilgili ayetler vardır. Bildiğiniz gibi Lût kavimide aynı şekilde helak olmuştur.

(Onlara) Yalnızca bir tek çığlık (yetti); anında sönüverdiler. (Yasin Suresi, 29)

Kur'an-ı Kerim'de geçen ayet böyledir.

Birden gaza geldim kusura bakmayın :)

Forum Başlangıç- 24/05/2002

"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.."
Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277
Sayfanın En Üstüne Git

sheriat
Seçkin Üye

Turkey
İleti 651

İletim - 20/02/2011 :  17:32:23  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
Birden gaza geldim kusura bakmayın :)

Burada kusura bakılacak birşey yok, bilakis güzel yazmışsın, tebrikler.

Acı Çekmek Özgürlükse Özgürüz İkimizde
Sayfanın En Üstüne Git

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 20/02/2011 :  17:33:39  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Teşekkür ederim.

Forum Başlangıç- 24/05/2002

"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.."
Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 13 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000