AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Dizi
 Muhteşem Yüzyıl Dizisi
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 5

edebikelam
Üye

Turkey
İleti 132

İletim - 15/01/2011 :  19:54:06  Bilgileri Göster  edebikelam'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
henüz çok yeni olan bir dizinin bu kadar tepki almasına şaşırdım. ancak ilerde ne olur bilemem. belki de haklılardır ama henüz karar vermek için çok erken değil mi sizce de?
Sayfanın En Üstüne Git

sheriat
Seçkin Üye

Turkey
İleti 651

İletim - 16/01/2011 :  00:45:15  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
dizileri rtük e şikayet edebiliyoruz, iyi güzel de rtük ü nereye şikayet edeceğiz.

Acı Çekmek Özgürlükse Özgürüz İkimizde
Sayfanın En Üstüne Git

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 16/01/2011 :  00:51:58  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Muhakkak erken. Lakin;

Bir kaç eksiğini söylemek istiyorum: Harem.. Muhakkak Osmanlı'da harem gerçeği vardı, lakin padişah öyle her gün bana birisini getirin demezdi. Ya da tahta geçtiği ilk geceden bir cariye ile birlikte olmak istemezdi. Bir cihan padişahının yatak odasını bu kadar göstermemeleri gerekiyor. Tamam Hurrem ile bir aşk yaşamış ancak bu kadar detay bence değişik.

Her kim olura olsun padişah izin vermeden kimse konuşamazdı.( Venedik elçisi ve odacıbaşının konuştuğu sahne )

Sultan Süleyman, 46 yıl boyunca tahtta kalmış, ortalama 3 yılda bir savaş yapmıştır. Artık savaş muhabbetleri biraz entirikanın önüne geçmeli.

Hiç bir zaman Osmanlı sarayında Padişah'ın odası ile Divan odasının arası harem yolundan geçmemiştir. Padişah hiç bir zaman Harem yerine gitmemiştir.

Padişah her sabah gidip tahtına oturur ve orada zaman geçirirmiş. Ancak bu dizide Hurrem ile odaya girip neredeyse bir gün boyunca dışarıya adım atmadı.

Aklıma gelenler bunlar şimdilik. Bana göre harem çok önde ve bunu biraz kısıtlamaları lazım.

@Ivan; Kostümler gerçekten çok güzel. Osmanlı padişahları daha heybetli görünmek için elbiselerinin altından hasır giyerlermiş :) ilginç bir anektot.

Muhakkak şimdi dizi bu belgesel değil diyeceksiniz. Lakin bende size şunu söyleyeceğim: Bakınız; Gladiator, Kingdom of Heaven, 300 Spartalı, Spartacus, Merlin vb. gibi tarihi anlatan dizilerde/filmlerde herşeyin gerçeğine uygun olması esas alınmaktadır. Başarının yolu tahminimce buradan geçiyor..

Forum Başlangıç- 24/05/2002

"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.."
Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 16/01/2011 :  01:56:25  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bakınız; Gladiator, Kingdom of Heaven, 300 Spartalı, Spartacus, Merlin vb. gibi tarihi anlatan dizilerde/filmlerde herşeyin gerçeğine uygun olması esas alınmaktadır.

Buna pek katılamayacağım. Zira saydıklarının hepsinin içerik olarak %51'i ve hatta daha fazlası kurgu, azı gerçeklik, diye düşünmekteyim ki öyle de. :)
Sayfanın En Üstüne Git

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 16/01/2011 :  12:39:52  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ama konuları aynı yere çıkıyor.

Cennetin Krallığı: Selahhaddin Eyyubi, Kudüs'e elini kolunu sallayarak girememiştir. Filmde de gösterildiği gibi çok fazla kayıp vermiştir.

Spartaküs: Tamamen özgürlük için anlatılan bir hikaye. Gerçeklikle ilgili.

Merlin: Zaten yazar tarafından yaratılan bir hikaye.

300 Spartalı: Bir kurgu, ancak efsanelerde geçer.

Forum Başlangıç- 24/05/2002

"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.."
Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 5 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000