AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Kitap & Dergi
 Ne Okuyorsunuz?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 59

shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637

İletim - 21/10/2005 :  20:46:11  Bilgileri Göster  shadowwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
işin aslı bu konu ilk açıldığında yine populer konu başlıklarından birisi açılmış diyerek pek dikkat etmemiştim ama şimdi bakıyorum gerçekten güzel bir tavsiye konusuda oldu aynı zamanda :) bende şu sıralar R.A.Salvatore'nin kitaplarını okuyorum (çoğunlukla Drizzt Do'urden üzerine forgotten realms kitaplarını yazan şahıştır kendisi.) 20 küsür kitap var elimde 8 tanesini filan okudum gidiyoz yavaş yavaş ;)

The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...
Sayfanın En Üstüne Git

Soldier
Üye

Turkey
İleti 304

İletim - 30/10/2005 :  10:38:28  Bilgileri Göster  Soldier'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
ŞU ÇILGIN TÜRKLER gerçekten çok güzel bir kitap. Her Türk bu kitabı okumalı.

İmza atamadım, parmak bassam olur mu?
Sayfanın En Üstüne Git

Tony_P@rker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1905

İletim - 30/10/2005 :  14:16:39  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Şu çılgın Turkler'i tavsiyeniz üzerine bende aldım.Boyle kitaplara ilgi gostermişimdir hep.Çok sürükleyici bi kitap.Okuyan herkesin beğeneciğini düşünüyorum.Okumayanlara tavsiye ederim...
Sayfanın En Üstüne Git

DharkjuNs
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1037

İletim - 01/11/2005 :  14:04:48  Bilgileri Göster  DharkjuNs'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Rappier, dostum kitabı tam da yerinde okumussun ben olsam ağlamaktan okuyamazdım!.. Kitabı elimden bırakamadım dershane den eve evden dershaneye kitap ta benle bereberdi artık sakladım istemeyin vermem:D

Yunus YILMAZ (19/07/2005)

Sayfanın En Üstüne Git

DharkjuNs
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1037

İletim - 07/11/2005 :  11:35:30  Bilgileri Göster  DharkjuNs'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Hazır konu bu tür kitaplardan açılmışken size daha önce okuduğum bir kitabı anlatmak isterim:

‘’BİR SERENCAM-I HARP’’ , 1. Cihan Harbi’nde ‘’Sarıkamış Muharebeleri’nde’’ Ruslara esir düşen IX. Kolordu Komutanımız ‘’İHSAN LATİF PAŞA’’nın sürüldüğü Sibirya’daki esir kampından arkadaşı Yarbay Fethi Bey ’le beraber firar ederek Sibirya-Mançuri-Çin-Japonya-Birleşik Amerika ve Yunanistan üzerinden Türkiye’ ye ulaşması macerasının hikayesidir.

İhsan Paşa nın hikayesi Oleyis in serüvenini andırır. Bu savaş esnasında kahramanca bir azimle Sarıkamış tan yine Sarıkamış a çok ağır şartlar altında giden bir başka insanoğlu tanıyorum. Bu kitabı okuyacak olanların hem parlak bir roman , bir ‘’Robinson Crusoe’’ hikayesi , hem de bir medeni cesaret kitabı okumuş olacaklar.

Kitabın yazarı 1915 kışının ortasında Enver Paşa’nın yönettiği ve doksan bine yakın Türk çocuğunun şehit olmasıyla sonuçlanan ‘’Sarıkamış Meydan Muharebesi’’ nin üst düzey komutalarından İhsan Latif Paşa’dır. Kendisi ve hayatta kalan bazı Türk er ve subaylarıyla, Rusların eline esir düşer. Dünyada hiçbir ordunun yapamayacağı şekilde, Moskof Çar Ordusu mensuplarının ağır, çirkin ve acımasız muamelesine maruz kalarak Sibirya nın ortasındaki ‘’Çita Esir Kampı’na sürülür.
Generalin ilk andan itibaren vermiş olduğu bir karar vardır: Firar etmek, Türkiye’ ye gelmek ve bir birliğin komutasını alarak tekrar Ruslara karşı savaşarak intikamını almak.
Bu kitapta ilgimi çeken bir olay ise şu oldu: Paşa’nın başarıya ulaşmasındaki çok önemli iki nokta: Bunlardan ilki, çok kuvvetli Vatan sevgisi ve Tanrı’ya inanışın verdiği ‘üstün manevi kuvvet’. Diğeri ise, bu kuşak subayların çok kuvvetli bir temel öğretim görmeleri ve yabancı dil bilgileridir. Okuyacak olursanız, Paşa’ nın derin bir kültür ve genel bilgiye sahip olduğunu ve Fransızca, İngilizce, Yunanca, Rusça ve Arapça’yı çok iyi konuştuğunu göreceksiniz.

Her gün ve her saati ‘Ölüm’ ile karşı karşıya geçen bu macerada yenilmeyerek azmettiği ülküye ulaşmak için bu manevi ve maddi güçlerin insanı nasıl ayakta tuttuğu hepimiz için ve özellikle geleceğe hazırlanan bütün Türk Çocukları için büyük bir ‘örnek ve ders’ olacaktır..

Yunus YILMAZ (19/07/2005)

Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 59 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000