AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Otomobil & Motorsiklet
 Dizel Motor mu? Benzinli mi? LPG mi?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar  Konu Sonraki Konu  

Iron-Man
Üye

İleti 81

İletim - 02/08/2010 :  20:55:47  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Günümüz teknolojisinde sizce artık en kullanışlı, tasarruflu ve yüksek performanslı sistem hangisi? Eskiden dizel motorların çok gürültü çıkarmasından şikayet edilirdi, şimdi ise yeni nesil dizel motorlarda bu sorun neredeyse kalmadı. Performans olarak yine benzinli derlerdi. Sanırım aynı şekilde dizel motor bu konuda da aşama kaydetti. Ekonomiklik olarak dizelin farkı zaten ortada. Sizce ileriki süreçlerde arabaların tamamen dizel motora dönmesi mümkün mü? Hayırsa neden? Hem benzinle aynı performansı alabildiğimiz noktaya ulaşmışken, neden daha ekonomik bir seçeneği standartlaştırmıyorlar?

Artı olarak, benzinli motora sahip arabaya LPG taktırmanın artık bir anlamı, farkı, yararı kaldı mı?

I am Iron-Man!

bkkazaz
Yönetici



Turkey
İleti 582

İletim - 02/08/2010 :  21:59:22  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Aslında bu konuda beklentileriniz ve kullanım özellikleriniz önemli diye düşünüyorum.

Dizel motorlarda, beygir gücünden ziyade tork ön plandadır. Bu da motorunuz düşük hacimli de, hızlanmada önemli bir avantaj sağlayacaktır. Sollamalar, yokuş yukarı hızlanmalar (yolculuklarınızda dikkat ederseniz) çok çok daha tatminkardır.

Benzinli motorlar, son hız (top speed) araçlarıdır. Torklar düşüktür ama beygir güçleri fazladır. Dolayısıyla dizel bir araç 190km/h maksimum hıza ulaşırken, aynı hacimdeki benzinli bir araç 220-230km/h'yi görebilir.

LPG'ye gelince. Benzinli aracınızın yakıt tüketimi ne kadarsa, litre bazında yine o kadar harcayacaktır, ama bu sefer benzini değil LPG'yi. Yani fiyatları tam bilmiyorum ama %50'ye yakın bir karlılık ortaya çıkacaktır. Sıralı gaz sistemlerinde, performansa düşüş pek görmüyorum. (özellikle de motor ısındıktan sonra) Hatta aracı benzinliyken beni geçemeyen arkadaşlarımın, gazdan sonra bana toz yutturduklarını bilirim :)

Bazı LPG sistemlerinin güzelliği ise LNG, yani doğalgaz uyumlu olması. Gidip de evinizdeki doğalgaz hattını bağlayın diye demiyorum tabi ki. Ama LNG'nin litre maliyetinin LPG'den daha düşük olduğunu söylüyorlar. Yakında LNG istasyonları da türemeye başlayacak. Güzel bir gelişme olur.

Gelelim hangisini seçmek gerekir konusuna:
1. Dizelin bakımı da normal bir benzinli araçtan pahalıdır. Satın alma maliyeti de yüksektir. Tüm bu maliyetleri karşılayabilecek kadar uzun yol yapıyorsanız, dizel anlamlı.

2. Benzinli aracı doğru kullanmayı bilenler için, benzinli araçlar da çok yakıyor denemez. Özellikle VW'nin son dönemdeki turbo'lu motorları, düşük hacimle yüksek performans sağlıyorlar. Düşük hacim = düşük tüketim. Gerisini anladınız zaten :)

3. Aracını değiştirme imkanı olmayan ama yine de daha ucuz yaşamak isteyenler için 1000TL civarında bir masrafla LPG'ye geçiş mümkün. Bazı araçlarla bazı LPG dönüşüm sistemlerinin uyumlu çalışamayabileceğine dair duyumlarım oldu. İyi araştırmak lazım. Maliyetlerimi düşüreyim derken, kullanmaktan nefret edeceğiniz bir aracınız olmasın.

Mutlu ve bol oyunlu günler...

Bilge Kaan KAZAZ
Genel Koordinatör
OyunSitesi
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 02/08/2010 :  22:22:22  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ben de müdahil olayım o zaman. Eğer dizel motor ara performansta iyi, benzinli de son hızda iyiyse, bu mantıkta çoğu insan için dizel motor mantıklı olacaktır. Ne de olsa pek ralli yapmıyoruz. :)

Bir de kim çıkarmıştı hatırlayamadım, motoru yüzde bilmem kaç elektrikle destekleyen bir sistem çıkarmıştı biri. Tasarruf sağlıyormuş epey. KIA mıydı kimdi? Hmm...
Sayfanın En Üstüne Git

RobertColes
Yeni Üye



USA
İleti 1

İletim - 14/11/2014 :  07:42:08  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
I'm furthermore involved in the occasions during those times. In the event the diesel engine motor effectiveness, fshionable, only petroleum inside remaining data transfer speeds, your diesel engine motor could well be sensible for most of us within this judgement. That which you do not achieve this even though your rally.: ) In addition to I cannot don't forget which had the item taken away, My spouse and i have no idea the reason why your motor were being taken away a few electro-mechanical techniques of which assist these people. They helps make many financial savings. Who had previously been KIA? Hmm...

http://www.ibm.com/us/en/
http://www.pass4-sure.net/C4090-456-dumps.html
http://www.berkeley.edu/index.html
http://en.wikipedia.org/wiki/CompTIA
Sayfanın En Üstüne Git
   Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000