Anakartın chipsetinin markası ne? Eğer bilmiyorsan bilgisayarıma sağ tıklıyarak özellikleri seç. Sonra win 98 ise donanıma gel, xp ise donanımı seç, oradan aygıt yöneticisine tıkla. En alttaki sistem aygıtlarının yanındaki "+" ya bas. buradan isimlere bak VIA yazıyormu diye eğer yazıyorsa internetten şunu indir ve kur: http://downloads.viaarena.com/drivers/4in1/VIA_Hyperion%204IN1_V451v.zip
Verdiğin bilgiler yetersin, bilgisayarının tüm özelliklerini, kullandığın işletim sistemini ve sıklıkla takılan oyunların ismini yazki yapabileceğimiz birşey varmı görelim.
Ekran kartı ve anakart asus. 2.8 ghz. ama ses kartını bilmiyorum bazı oyunları sessizde açıyor. Arkadaşlarım sorunun ses kartı olabileceğini söylüyorlar. Ama onlarda pek bilmiyorlar işin açıkcası. Açamadığım oyunlar Matrix Splinter Cell gibi yüksek ses istiyen oyunlar
Ses kartının bu güne kadar problem yarattığını hiç görmedim. Ama onboard ses kartı kullanmadığım için birşey söyleyemeyeceğim. Eğer sorun ses kartı diyorsan bios'dan ses kartını disable et ve oyunları birde sessiz oynamayı dene. Sorunun çözülürse git yeni bir ses kartı al (onboard olmayanlardan). Ama bu tip birşey olmayacağına %99 eminim desem yeridir.
Diğer bir ihtimal işletim sistemin... Eğer Xp kullanıyorsan 256Ram zayıf olur, çünkü xp kendi başına baya bir ram kullanır. Sisteminin diğer parçaları ne kadar kaliteli olursa olsun ram'in düşük olursa sistem yavaş çalışır.
Yavaş çalışma ile ilgili bir sorunda harddisk olabilir. Eğer harddisk'in yeteri kadar boş değilse (min %16 boş olması gerekir) yada badsector varsa sistemin yine yavaş çalışır.
Verdiğin (daha doğrusu vermediğin) bilgilerden söyleyebileceğim bu kadar. Umarım yardımcı olabilmişimdir.