|
Yazar |
Konu  |
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 17/11/2008 : 22:39:17
|
Yazık ya, 3 sezon boyunca Sokka da birşey bükebilse diye bekledim durdum... |
 |
|
falamir
Yönetici

Turkey
İleti 698 |
İletim - 18/11/2008 : 19:35:57
|
Alt yazı ve dublaj konusuna katılmıyorum. Normalde filmlerin türkçe dublajlarında kaybolan ruh (Yüzüklerin Efendisi), çizgi filmlerde fazlasıyla yerini buluyor. Zira yeterli sayıda uzun metraj çizgi film üretemesek de dublaj konusunda çok iyi kadrolar var. Her filmi Okan Bayülgen'e seslendirtmek tabi bunun dışında ama genel olarak orjinalini bile geçen bir hava yakalanabiliyor. Zira türkçe dublaj olarak başladıktan sonra Avatar ın orjinal seslendirmesi çok uzak geldi. Elbette yapılan esprilerin havası değişebiliyor ama bizimkilerin de bu konuda katkıları oluyor. Misal bataklık bölümünde Aang'in; Sokka'nın otu çalıyı keserek yolu açmasından şikayet ettiğinde Sokka'nın "çalıya sordum -kafana göre takıl Sokka- dedi" demesi gibi, hehe unutamıyorum.
veya Aang'in Sokka'yı Kyoshi savaşçıları kıyafetleri içinde gördüğünde "elbisen güzelmiş canım" diyerek kaçması, hehe bak bu da güzeldi. |
Soner Arslan oyunsitesi.gen.tr Yazar |
 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 19/11/2008 : 15:31:20
|
Avatar, atmosfer ve senaryo açısından bir Hollywood filmini aratmadığından, dublajda yine bazı şeylerin kaybolduğuna şahit oldum ne yazık ki. Dediğin doğru, artıları da var fakat bu şekilde tek tek güzel noktalar ararsak orijinalinde daha çok buluruz kanaatimce. Hatta bazı replikleri, orijinalinden bağımsız çevirebiliyorlar.
Gerçi bu bir alışma olayı. Nasıl başlarsan onu daha çok beğenebiliyorsun zamanla. |
 |
|
falamir
Yönetici

Turkey
İleti 698 |
İletim - 19/11/2008 : 19:26:44
|
Güzel değil dedim, inanmıyorsanız arsaya gelin
=)
Sadece çizgi filmler konusunda önerim yoksa herşeyin orjinali tabiki, aslında anime ve bu tarz çizgi filmlerin daha da tadından yenmeyeni Japonca olanıdır çünkü filmi hazırlayan kültürün ruh halini ancak o milletin dili ifade edebilir. Avatar'da bir karışım var tabi. |
Soner Arslan oyunsitesi.gen.tr Yazar |
 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
|
Konu  |
|
|
|
|