|
Yazar |
Konu  |
RandomHero
Üye

İleti 6 |
İletim - 18/07/2004 : 20:50:02
|
Ayrıca şunuda belirtmekte fayda görüyorum. Oyun yapmak gerçekten çok emek ve çalışma isteyen birşey. Untima, Quake 3 gibi oyunların motorlarını yazmak askeri simulasyonlar yazmaktan inanın kat kat daha zor. Hatta en zor programlama branşalrından biri. hatta en zoru desem yalan olmaz. Ayrıca oyun programlama takım çalışması gerektirecek büyük bir proje. Senaryo, grafik programlama, ses programlama, yapay zeka, network programlama vs. gibi birçok alt dal içermekte. Yani tek kişilik bir iş değil gerçekten; gerçekçi olmakta fayda var. Her oyun yapacağım diyen kimse oyun yapabilecek değil. Ama kesinlikle bunun için çalışmalı ve en iyi olduğunuz alanları belirlemelisiniz. Mesela en basitinden minik bir arazi motoru yazmaya çalışın DirectX te. sonra buna bşr kamera düzeneği yerleştirmeye çalışın. Sonra 3DSMAX çıktısı olan .x dosyalarını çalıştırmayı öğrenmeye çalışın. BHöyle ufak işler yapmak size vakit kaybettirmez; tecrüe kazandırır. Asıl ben bunlarla uğraşmam oyun programlicak direkt diye düşünmek size vakit kaybettirir. Ufak şeyler yapmaktan çekinmeyin. Yazdığınız programlara ufak eklentiler yapın. Aklınıza gelen birşeyi nası yaoacağınızı bilmeseniz bile yapmaya çalışın. İnternet inanılmaz büyük bir bilgi denizi. İstemediğiniz kadar bilgiyi burdan temin edebilirsiniz. Mesela 3D bir kutu yapmayı öğrendiniz. Şimdi bu kutuya texture kaplamaya çalışın. Onu yapınca her yüzeyini farklı texture la kaplamaya çalışın. Onu da yapınca bu kutuyu mouse la döndürmeye çalışın. böyle ufak eklentiler yaparak inanılmaz şaşırtıcı derecede bilgi sahibi olacağınızı bilmenizi isterim. Eğer 3D grafik programcısı olacaksanız;Computer Graphics konusunda kitaplar okuyun; bu işler nasıl dönüyor öğrenmeye çalışın. DirectX, OpenGL arkada neler yapıyor öğrenmeye çabalayın. Yapay zekacı olmak isteyenler; tic toc toe dan başlayarak basit oyunlar için yapay zeka yazın. adım adım işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenmeye çalışın. Umarım şu anda bu ayzyı okuyan birçok kişi ileride bu işlerin içinde profesyönelce uğraşıyor olur. Kendinize iyi bakın... |
One day you will look behind you and you will see we three, and on that day, you will reap it..And we will send you to whatever god you wish. And shepherds we shall be, for thee my Lord for thee, power hath descended forthfrom thy hand, that our feet may swiftly carry out thy command. We shall flow a river forth to thee, and teeming with souls shall it ever be. In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|