|
Yazar |
Konu  |
Uruk-Hai
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1693 |
İletim - 15/01/2008 : 20:00:04
|
Lost Amerikan yapımı bir dizidir. Türkiye'de sadece DiziMax kanalında gösterilmekte olan dizi, 1'i Altın Küre ve 6'sı Emmy olmak üzere 28 ödül almıştır. Özellikle karışık senaryosu ve anlatım şekli hayli ilgi toplamıştır.
Konu:
Uçak kazası ile bir adada mahsur kalan insanların öyküsü anlatılmaktadır. Özellikle her bölümde, bir karakterin geçmişine gidilerek ana senaryo beslenmektedir. Bu adada mahsur kalan 48 kişi arasında değişik karakterler mevcuttur; bir cerrah, bir iletişim subayı, bir rock yıldızı, bir kanun kaçağı, bir inşaat işçisi, bir dolandırıcı, bir milyoner ve daha birçok enteresan özelliğe sahip insan... Bu insanlar, daha adadaki ilk günlerinde adanın mistik güçlere sahip olduğunu farkederler. Uçak kazasında hayatta kalmayı başarmışlardır, ancak asıl hayatta kalma savaşı şimdi başlamaktadır. Adadakiler, hayatta kalmak için birlik olmanın gerekliliğini henüz çözemeden, bazı kişiler arasında kavgalar çıkmaya başlar. Ama sonradan başlarına gelen trajik olaylar, onları birlik olmaya iten bir sebep olur. Çok geçmeden, adada yalnız olmadıklarını anlarlar. Adaya 16 yıl önce gelmiş birilerinin bıraktığı imdat çağrısını duyarlar. Bütün bu trajik olaylara bir de yeraltına açılan gizemli bir kapı da eklenince, adadakiler için hayat iyice zorlaşır.
Dizinin Ana Karakterleri:
Jack Shephard : Jack, dizinin ana karakteridir , babasının baş cerrah olarak çalıştığı hastanede cerrah olarak çalışmaktadır. Kolombiya Üniversitesi'nde tıp okumuştur.
Sayid Jarrah : Sayid Jarrah adaya ilk düştüğünde Sawyer tarafından önyargıyla karşılanmıştır, çünkü kendisi bir Irak'lıdır ve 11 Eylül olayları sebebiyle potansiyel suçlu olarak görülmektedir. Ama daha sonra adadakiler için ne kadar yararlı olduğunu kanıtlamıştir.
Sawyer : 1968'de Knoxville, Tennessee'de doğan Sawyer'ın gerçek ismi James Ford'dur. Ailesinin yıkılmasına sebep olan dolandırıcı Sawyer'ın ismini takma isim olarak kullanır ve kendisi de bir dolandırıcıdır. Her ne kadar acimasiz gibi görünse de cogu zaman icindeki kücük cocugu ortaya cikariyor.
Kate Austen : Geçmişi suçlarla dolu olan bir kişidir. Uçağa mahkum olarak binmiştir. İşlediği en önemli suç, uzunca bir süre üvey babası olarak bildiği babasını öldürmektir. Bu suçtan dolayı uzunca bir süre kaçak olarak dolaşan Kate yine uçakta olan ve adada hayatını kaybeden polis tarafından yakalanmıştır.
John Locke : Adaya düştüğü andan itibaren tuhaf davranışlarda bulunan, iyi bir avcı olup arkadaşlarını yönlendiren John Locke, adada Jack ile beraber lider konumundadır.
Izleyen ya da izlemeyen arkadaslar yorumlariniz bekliyorum , John Locke gercekten tuhaf ve esrarengiz birisi bu yüzden 2. favori karakterim , 3. sü ise Sawyer esprileri ve taktigi takma adlar beni kirip gecirdi resmen , 1.sini aciklamayacagim cünkü izlemeyen arkadaslar acisindan iyi olmaz :) sürprizi kacar.
Önemli uyarı: Diziden bir bölümle ilgili bilgi söyleyecekseniz başına ve sonuna SPOILER (Diziden içerik) yazınız. |
" Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. "
Gazi M. Kemal ATATÜRK |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 15/01/2008 : 21:42:09
|
Dikkat.
İzlemeyenler ve hala izlemek isteyenler için spoiler (diziden içerik) vermemeye dikkat edelim. Zor ama n'apalım :)... |
 |
|
Berk1905
Üye

Italy
İleti 137 |
İletim - 15/01/2008 : 22:35:56
|
Başarılı bir çalışma...Teşekkürler. |
 |
|
major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122 |
İletim - 15/01/2008 : 22:57:42
|
Sevdiğim nice dizilerden biri. Ama unutacağım neredeyse...Malum aylardır Tv'de göremiyoruz yeni bölümlerini. |
 |
|
t.j.
Üye

Turkey
İleti 563 |
İletim - 16/01/2008 : 17:52:28
|
kabil Abi, Altuğ Abi spoiler vermeyelim demişti:D Dizi çok güzel, hemen Şubat gelse de 4.sezonu izlesek.
Benim en sevdiğim karakter James Ford yani halk arasındaki adıyla Sawyer. İkinci sevdiğim karakter Jin Kwon. Üçüncüsü ise Jack'in babası yani Christian Shephard.
|
 |
|
major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122 |
İletim - 16/01/2008 : 19:08:40
|
alıntı: CrAzY_IVAN tarafından yazılan:
Dikkat.
İzlemeyenler ve hala izlemek isteyenler için spoiler (diziden içerik) vermemeye dikkat edelim. Zor ama n'apalım :)...
Hemen iki ileti ardından da olmazki kardeşim :). |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|