AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 Strateji Oyunları
 Total War
 Rome Total War Hata Sorunu Acil Yardım Lazım
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 3

umutcanuğuz
Seçkin Üye



Turkey
İleti 905

İletim - 14/08/2008 :  20:11:48  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bak sakin ol, hile konusunda yardım edemem; ama birkaç şey söyleyebilirim.

2-3 sayfa gezinsen bunların hepsini görebilirsin bu forumda, fazlasını da.

Öncelikle bir şehre yapılabilecek 5 bina varken öncelikleri nelere verdiğine dikkat et. Şehir mutsuz ise mutluluğu artıracak şeyler yapabilirsin. Ama kesilen vergiyi o şehirde azaltarak ticari bir binayı yapmak daha mantıklıdır. Azaltılabilecek vergi yoksa mutluluk verici binayı önce yap. Onun dışındaki tüm durumlarda market, liman, yollar hep önceliklidir. Tabi düşman sınırının dibindeki şehirlerde askeri binalara öncelik verebilirsin.

Sonra sağ altta 'turn' tuşunun yanında ekonomi tuşuna bas. Ticaret gelirine ve askeri bakım masraflarına bak. Ticaret geliri en kötü durumda bile askeri bakımdan yüksek olmalıdır, eğer yüksek değilse güvenlik sorunu çekmeyen bazı şehirlerindeki askerleri azalt. Ya da o askerleri sınırlara kaydır. Fetih yapacakken önceliği Kıbrıs gibi, Girit gibi, Antakya( Rome'da sanırım Tarsus vardı) gibi şehirleri al. Bunlar doğuda gerçi ben o bölgeye göre söyledim. Batıda bir devletsen önemli liman şehirlerini hemen kap.

Oyunda her savaşı bizzat yönetmek zor. Onun için otomatik yapabilirsin. Ama hemen hemen denk olan, zor durumda olduğun savaşları sen yönet. Kötü yönetirim deme, gelişirsin zamanla. Mümkün oldukça ordularına aile üyeleri koy. Şehirde oturup tonton olmasınlar. Deneyim kazansınlar, hem savaşlarda daha başarılı olursun.

Diğer devletlerle ticari anlaşmaları unutma. Büyük bir cihan devleti olup iç ticaretin sana yetene kadar onların ticaretine muhtaçsın. Onlar da seninkine. Hiçbir devlet savaş durumunda değilseniz 'trade right' reddetmez. Bol bol assasin çıkar. Durmadan çıkar. Bir tane çıkarıp kasıcam diye uğraşma her turn 3,4 şehirden çıkar. Doğal seleksiyon geçirsinler Başaranlar kalır, beceriksizler ölür. Spyları da unutma. Dost olduğun bir ülke varsa dibinde ve savaş açmadan bir şehrini almak istiyorsan. O şehre 2,3 spy koy ve her turn 3,4 assasin ile binaları sabote et. Halk isyan edip onları atar. Sen de rebellerden alırsın şehri. Çok mu zor birşey?

Asla hiçbir devlete güvenme, 100 yıldır dost bile olsanız savaş açabilir. Çünkü benim görüşüm olarak dost ülkeler diye birşey yoktur! Sadece çıkarlar kısa bir süreliğine aynı doğrultudadır ve ittifak yapılır. Daha sonar çıkarlar değişince ittifak düzeni değişir!!

Kısacası değişken değişimini iyi anla. Devletleri kontrol et, kim kimle dost kimle düşman? Roma dışından bir devletle oynuyorsan fırsatları kolla. Atıyorum sen Kartaca'sın Almanya Roma'ya savaş açıyor. Sen de git Almanlarla ittifak yap, Roman'nın limanları kapa.

Dedim ya gezersen çok daha fazlasını bulursun hadi kolay gelsin sana.

Ne yak mektubun ucunu
Ne sayfalar dolusu sevgini dile getir
Zarfı kapatırken yalnız
Kuytu dudaklarını çokça değdir

Sunay Akın
Sayfanın En Üstüne Git

Palad1n
Seçkin Üye



Turkey
İleti 2591

İletim - 15/08/2008 :  13:08:25  Bilgileri Göster  Palad1n'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Rome'da atinayı tek geçerim x) En fazla general ve ordu besleyen şehir durumunda 5k altına indiğini görmedim

Deniz, kum, güneş <3


"Hey, ağzına attığın bir aspirin mi yoksa alışılmamış türden bir fil mi?" -YGS 2011
Sayfanın En Üstüne Git

Selofb
Üye



Turkey
İleti 55

İletim - 21/12/2008 :  19:05:46  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ben bi rome tw hayranıyım ama barbarian invasionu aldım ve büyük bi hüsrana uğradım çünkü zorluk seviyesinin çok abartıldığını düşünüyorum demek istediğim kolay seviyede bile çok zor batı rome oluyorum isyanlarla baş edemiyorum doğu rome oluyorum sasanilerle baş edemiyorum göçebe oluyorum örnek hun lar bu sefer de şehir yağmalamakla bi yere varamıyorum ve bi süre sonra maddi bakımdan çöküyorum ve ordularım zayıfladığından yok oluyorum bi tüyo alabilirmiyim şimdiden teşekkürler.
Sayfanın En Üstüne Git

Selofb
Üye



Turkey
İleti 55

İletim - 23/12/2008 :  18:23:32  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
lütfen yardım edinbi türlü grlişemiorm barbarian invasionda
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 3 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000