| Yazar |
Konu  |
|
thakki1
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1577 |
İletim - 15/02/2004 : 22:57:57
|
cem karaca'nın ölümü beni barış manço kadar etkilemedi, belkide bu satırları yazmak için bu kadar beklememin nedeni budur, barış manço öldüğünde kıbrıstaydım öldüğünü kahveye girdiğimde öğrendim ve söyleyen adamın yakasına yapıştığımı hatırlıyorum, ismi recepti ve ne oluyor abi benmi öldürdüm tepkisini vermişti, ilk uçakla cenazesine geldim, hala kadıköy'e indiğimde mutlaka yolu dolandırır ve evinin önünden geçerim ve hala barış manço dinleyemiyorum, en azından yanımda birileri varken dinlemiyorum, cem karaca eğrisiyle doğrusuyla yaşadı ve göçtü elimde 11 adet 45 lik plağı bulunuyor, ilk dinlediğim şarkısı kavgaydı, kurtuluş savaşında karadenizden kuvayı milliyecilere silah taşıyan 3 kişiyi ve eşlerini anlatıyordu, 80 ihtilalinden evvel yurt dışına kaçtı ve vatandaşlıktan çıkartıldı, sanırım 87 de özal zamanında tekrar vatandaşlığa alındı, eskinin sıkı solcusu bu sefer döneklikle suçlandı, dayanamadı ve şarkıyı patlattı; şu adadan şu bodruma yüzesim gelir yüzemde çıkamam ki off bee kuş olupta o yakaya uçasım gelir uçsam da konamamki off be
geceleri ben adadan bodruma bakardım ışıkları ben görürdüm off bee türküleri ben dinlerdim, gökyüzünü ben koklardım ve de nasıl özlerdim off bee
ben döneksem döndüm diye memleketime dündüm baba döndüm işte ohh bee
ve sonra ölümüne gerçekten üzüldüğümü anladım, siyasi düşünceleriyle, hayatıyla, çocukluğundan itibaren marjinal birini kaybettik ki, türk insanı, emrah'ı(küçük emrah değil özellikle belirtiyorum), dadaloğlu'nu, karacaoğlan'ı, pir sultan abdal'ı ve nicelerini onun sayesinde tanımıştı, öztürk serengille nazım hikmet hakkında trt 1 deki tartışmalarından kulağımda yer etmiş bir sözünü hep kullanırım, süperstar, megastar, edirneden sonra kim star, kimsenin bilmediği bir özellliğini yazarak satırlarıma son veriyorum, türkiyede ezanı makamına göre tek doğru okuyan insandı, benim gibi anadolu rock a gönül vermiş insanlar varsa vereceğim linkten, barış manço dan cem karacaya, cahit berkaydan edip akbayrama, erkin koraydan üçhürele kadar bu tarz müzik yapanları dinleyebilirsiniz, www.anadolurock.com yazık çok az sayıda kaldılar, cem karaca'ya Allah'tan(c.c) rahmet diliyorum
|
KIBRIS TÜRKTÜR TÜRK KALACAK, DENKTAŞIN YANINDAYIZ, MÜNGKE TENGRİYİN KÜÇÜDÜR! KIBRIS TÜRKÜNDÜR
ÇİNDE KIRKBİR ÇERİYLE İHTİLAL YAPAN KİMDİ PEKİ O USLANMAZ KAN HANGİ BEDENDE ŞİMDİ ŞÜKÜR Kİ BİZDE TANRIM...
GÖKTE TANRI YERDE BİZ.. YERLE GÖK ARASINDA DİZ KIRIP YURT SALAN BİZ... TAŞ KIRILIR TUNÇ ERİR! FAKAT TÜRKLÜK EBEDİDİR... |
 |
|
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 15/02/2004 : 23:24:27
|
Hakkı hocam, demek Fenerli olmamız dışında başka özelliklerimiz de uyuşuyormuş. Biz de Barış MANÇO'ya üzüldüğümüz kadar Cem KARACA'ya üzülemedik. Çünkü ne yazık ki Cem KARACA'yı daha önce yeterince tanıyamamıştık. Bunda, biraz da tarzının bize yakın olmaması var. Barış MANÇO bize daha çok uyuyor...
Barış MANÇO'nun ölümününü öğrendiğimizde biz de ne yapacağımızı şaşırmıştık. Bir anda tüm duyularımızı yitirmiş, iki adım önümüzdeki televizyona görmeyen gözlerle bakmaya başlamıştık. Şu an bile o anı hatırladıkça içim bir garip oluyor...
Cem KARACA'nın ölümünün ardından, bizi en çok etkileyen şey, medyanın olaya ilgi göstermemesi ve insanların olayın üzerinden saatler geçmesine rağmen bu acı kayıbı duymamış olmaları oldu. Şu an PopStar'dan herhangi bir yarışmacıya bir şey olsa, medya ulusal yas ilan eder, hatta belki okullar bile tatil olurdu (biliyorum, biraz abarttım :)).
Bu konuda duyguları ifade etmek gerçekten çok zor. Umarım daha uzun bir süre böyle acı bir kayıp yaşamayız...
Bu arada verdiğin siteye uzun süredir bakıyoruz. Gerçekten güzel bir kaynak. Ama son baktığımda Cem KARACA'nın ölümü hakkında bir yazı yoktu. Bazı konularda yetersiz kalabiliyorlar. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 15/02/2004 : 23:54:32
|
Barış MANÇO için hissedilenler şu ülkede başka az (belki de hiç) sanatçıya nasip olur. Bende ilk haberi aldığımda sabah (okullar tatildi sanırım) annem beni uyandırıp kötü haberi ağlayarak bana iletmişti. Bir anda uyku falan kalmadı bende ve koşarak televizyonun başına gittiydim, inanmıyordum inanmak istemiyordum. Ve hiç unutmam bir kanalda O'nun 7'den 77'ye programındaki ara bir bölümü gösterdiler. Piyano'yu çalıyordu. Ve çalmayı bırakıp kameralara dönüyor, bize ıspanak yememizi tembih ediyordu! İşte o an benim bir gün boyunca aralıksız ağlamamın start aldığı andır. Şuan bile bu yazıyı yazarken gözlerim dolmuyor değil. Birkaç hafta boyunca sanki bu bir şaka Barış Abimiz, ben burdayım diye çıkacaktır diye bekledim ama maalesef... Açıkçası o bir başkaydı, bambaşkaydı! Kültür elçimizdi, ağabeyimizdi, sanatçımızdı, ........Çocuklarla arası çok iyidi... Az mı izledik programını "Adam Olacak Çocuk"!... Yani Barış MANÇO ile ilgili hissettiklerim buraya sığmaz...Duygularım kabardı yine arkadaşlar...Cenazesindeki izdaham...Hatırlarım röportajlarda "Bu kadarı bir de Atatürk öldüğünde olmuştu!" deniyordu... Allah Rahmet Eylesin...
Cem KARACA ise, O'da sanatçı kimliğini tam anlamıyla dolduran gerçek bir sanatçı idi. Ama O uzak kaldı nedense. Pek iletişim kurmadı. Ve biz de Onu tanıyamadık yeterince... Ve şimdi ne acıki Onuda kaybettik... Allah Rahmet Eylesin...
Offf, off ne acı bir şey şu ölüm, kalanların değerlerini iyi bilmemiz lazım! |
 |
|
|
thakki1
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1577 |
İletim - 16/02/2004 : 01:30:53
|
barış manço ve cem karaca zıt kardeşlerdi, birisi kadıköyde(moda), diğeri bakırköyde otururdu, birisi şarkılarında sol görüşü savunurdu ki bu yurt dışına kaçmasına ve vatandaşlıktan çıkarılmasına kadar gitti, diğeri milli değerleri(sağ görüşte diyebilirsiniz) politika aracı yapmadan şarkılarında bir yelere sıkıştırıverirdi, belkide ülkemizdeki insanların genelinin barış abiye daha farklı bir gözle bakıp daha fazla sevmesinin sebebi budur, benim amacım siyasetle ilgili birşeyler söylemek değil, öyle yada böyle bu ülke bir değer kaybetti, insan olarak marjinal olmasıda belki bazılarına itici gelebilir, bir konserine gitmiştim ankarada, dönek diye yuhalandığını hatırlıyorum, şarkısını kesti ve şöyle dedi: sizi kendi anglo-sakson kültürünüzle başbaşa bırakıyorum, sahneyi terketti, bunu anlatmamın sebebi bu ülkede bazen üzüm yemek yerine bağcıyı dövmeyi seçiyoruz, eleştiri yaparken dozuda haliyle kaçırıyoruz, neyse yine bir hatırayla son verelim, bariş abinin 4x4 doludizgin programını hatırlayanlar vardır sanırım, ilk programın konuğu cem karacaydı ve barış manço cem karaca tanışmalarını ortak olarak anlatmışlardı, başta bahsettiğim gibi biri kadıköyde, biri bakırköyde oturuyorlar, ozaman rekabette var ama henüz tanışmamışlar, birgün yanlış hatırlamıyorsam kadıköy iskelesinde uzun saçlı biri ile sapkalı ve siyah gözlüklü biri çarpışır, gözlüklü olanı diğerine sorar: -Sen omusun, uzun saçlı cevap verir: -Evet sende galiba osun,... öteki tarafta beraber şarkı söylüyorlarmıdır bilemem ama, cem karacanın dediği gibi eğer birileri için heykel dikilip değerleri anlaşılacaksa, bu o kişiler ölmeden evvel olmalı... medyanın tutumuna gelince bence normal, onlar sırtına binemeyecekleri eşeğe yem vermezler, şu kadar kanal arasında hangi kanala cahit berkay davet ediliyor, hangi kanalda erkin koray'ı izliyoruz, erkn uğur kim bileniniz kaç kişi, yada hasan cihat örter size neyi çağrıştırıyor, popstarlar olsun, arabeskte olsun ama biraz kendi özümüze dönelim, klasik türk müziğinden(sanat müziği değil, bu söyleme gıcık oluyorum), ve türküdende birşeyler görelim, sadece trt 4 birde radyolardan veys fm bilmem anlatabildimmi... |
KIBRIS TÜRKTÜR TÜRK KALACAK, DENKTAŞIN YANINDAYIZ, MÜNGKE TENGRİYİN KÜÇÜDÜR! KIBRIS TÜRKÜNDÜR
ÇİNDE KIRKBİR ÇERİYLE İHTİLAL YAPAN KİMDİ PEKİ O USLANMAZ KAN HANGİ BEDENDE ŞİMDİ ŞÜKÜR Kİ BİZDE TANRIM...
GÖKTE TANRI YERDE BİZ.. YERLE GÖK ARASINDA DİZ KIRIP YURT SALAN BİZ... TAŞ KIRILIR TUNÇ ERİR! FAKAT TÜRKLÜK EBEDİDİR... |
 |
|
|
Bora Poyraz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 737 |
İletim - 16/02/2004 : 17:59:21
|
Hakkı hocam(herkesin hitabıyla ) Ben dediğin gibi Cahit Berkay'ı sadece şarkılarda tanıyordum.Ama çok fazla değil ama yazın Moğollar'ın konserine gittiğimde gerçek müzik ziyafetinin ne olduğunu anlamıştım. |
Yağmuru sevdiğini söylüyorsun ama yağmur yağınca şemsiyeni açıyorsun, Güneşi sevdiğini söylüyorsun ama güneş açınca gölgeye kaçıyorsun, Rüzgarı sevdiğini söylüyorsun rüzgar çıkınca pencereni örtüyorsun. İşte bundan korkuyorum çünkü beni de sevdiğini söylüyorsun...
Bir gün cehennemde karşılaşabiliriz,sen kalp hırsızı olduğun için ben ise tanrı yerine sana taptığım için... |
 |
|
Konu  |
|
|
|