AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Kitap & Dergi
 Kütüphane haftası
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

hugo_boss
Seçkin Üye

Turkey
İleti 91

İletim - 25/03/2007 :  15:20:13  Bilgileri Göster  hugo_boss'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Marta ayının son pazartesi günü başlayan bu haftada yapılan bir takım etkinliklikler ise kütüphanenin önemi anlatılır, Kütüphaneciliğin sorunları kamu oyuna duyurulur. Halk, kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirilir. Okullarımızda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanelerde uyulması gerekli kurallar öğretilir. (ben pek gömedim ama hadi çuvaldızı kendime batırayım diyeyim herhalde kütüphaneye karşı acayip ilğisizliğimden olabilir kine(!) )
Kütüphaneler eski çağlardan beri insanlığın hizmetinde olup, eldeki bilgilere göre ilk kütüphane, Asurlular zamanında kurulmuştur. Osmanlı imparatorluğu döneminde de kitaba ve kütüphaneye önem verilirdi. O dönemden zamanımıza kadar gelen büyük kütüphaneler vardır.
Yurdumuzun belli başlı büyük kütüphaneleri şunlardır : İstanbul’da Süleymaniye ve Beyazıt Devlet Kütüphaneleri. Ankara'da Millî Kütüphane, Millet Meclisi Kütüphanesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kütüphaneleridir.
Bunlardan Millî Kütüphane, 15 Nisan 1946 tarihinde kuruldu. Açılış tarihinde içinde iki kitap bulunan bu kütüphanemizde bugün 620 bin kitap vardır. Kütüphanelerimizdeki kitap sayısı yaklaşık 6 milyon kadardır.
Bu çerçevede yine bir gazetede yapılan röportajları sizinle paylaşmak istedim;
öncelikle sıkıntıların odak noktası batıdaki gibi 24 açık bir kütüphanenin olmaması buyurun,
Hilmi Yavuz (Şair, yazar)
"Eski gazetelere bakmak için kütüphaneye gidiyorum. Bilkent'in kütüphanesini tercih ediyorum. Bunda gece 23.30'a kadar açık olmasının etkisi var. Gençler o saatlerde yoğun bir şekilde çalışıyor. Bence tüm kütüphaneler bu uygulamayı benimsemeli. Ama memurlara fazla mesai ücreti ödemekten kaçınılıyor."

Prof. Gül İrepoğlu (Sanat tarihçisi)
"Batı'da kütüphaneler 24 saat açıktır veya çalışan kişiler düşünülerek sadece gece açık kalır. Araştırmacılar böylece çok daha kolay çalışabilir. Bu sorunun Türkiye'de artık çözülmesi gerekiyor. Hemen herkes geç saatlere kadar çalışıyor. Ayrıca kentlerin çeşitli köşelerinden kütüphanelere servisler de konulmalı."

Ali Mazak (İBB Kütüphane ve Müz. Müd.)
"Bazen 'Neden bu kadar erken kapatıyorsunuz?' diye şikâyet edenler oluyor. Ama biz toplu bir istek olursa, kapanış saatimizi geciktirebiliyoruz. Ama böyle istekler gelmiyor. Son yıllarda internet, kütüphane alışkanlığını etkiledi. Eskiden burada kapının önünde kuyruk olurdu."

bigfalcon00@hotmail.com

Kimsenin duasıyla doğmadikki bedduasıyla ölelim !
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000