"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."
Konu ile ilgili olarak da, bugün 300'ü izledim. Pek beğenmedim. Çizgi romanını okumuştum. Mükemmele yakın uyarlanmış. Hatta öyle ki, sanki romandan ardarda kareler sıralanmış gibiydi. Filmin biraz daha "film" havasında olmasını isterdim. Karakter gelişimleri vs. hep havada kalıyor. Konuya daha adapte olamadan sizi savaş sahnelerine boğuyor ve sonra da bitiyor zaten. Klişe kareler vs. çizgi romanlarda güzel duruyor hak veriyorum ama sinema perdesinde biraz yavan kaçıyor. 1962 yapımı "The 300 Spartans" filmi hikaye anlatımı açısından çok daha başarılıydı bana göre.