Formatın anlamını öğren o zaman. He formattan kastımız, attıkdan sonra işletim sistemi yükleniyor. Yani sistem öyle silinip bırakılmıyor. Senin tamirden kastın parça falan ise zaten formatla parça tamir olmuyor. Kim demişse iyi sallamış hakikaten.
Format konusunda yanılıyorsun. Seneler önce bilgisayırımızı teslim etmiştik bu kişilere. Sorunu şimdi hatırlamıyorum; ancak formatlık bir durum yoktu. Yine de olur da format atarlarsa diye D sürücüsüne dokunmamalarını söyledik özellikle. Bilgisayarımızı aldığımızda iki sürücü de tertemizdi. Bir de utanmadan kasadaki vidaları da söküp bir iki tane göstermelik bırakmışlar. Bu mudur iş ahlakı? Üstelik format atmak, özellikle bilgisayarcılar için son çare olması gerekirken, ilk başvurdukları yöntem oluyor.
Ya tabii ki son çare olmalı abi. Misal tutupda Msn açılmıyor diye bilgisayara format atılmaz ama adam sokar virüsü bilgisayar kasarda kasar uğraşılmaz ki, yok anti-virüs yükle, yok tarat bunlara gerek yok bence. Sizin durum bilgisayarcıyla alâkalı, her bilgisayarcıda aynı değil. D: sürücüsüne de dokunmuyorum ben :).