AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunlar Genel
 Oyun Yapımı
 bilgilendirirseniz sewinirim
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 9

animatör
Üye

Turkey
İleti 90

İletim - 27/08/2006 :  02:09:55  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
özel mesaj

Reklam Yasak!
Gariplerin sitesi
Oyun yapmak isteyenler bana gelsin:P
Sayfanın En Üstüne Git

duckindark
Üye

İleti 42

İletim - 27/08/2006 :  09:29:49  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
ya bu asp çok zor bi şi ya kod ları yazmak fln ne dir ya bu bunu öğrenicem sonra kendi kodlarımı yazıcam sonra oyunum ohooo bu min 10 yılımı alır yav

TIklama..............
http://s6.gladiatus.net/game/c.php?uid=89563
Sayfanın En Üstüne Git

animatör
Üye

Turkey
İleti 90

İletim - 27/08/2006 :  13:43:57  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
ya sn belliki öğrenmek istemiyosun sn bi msn ini versen bana sana kaynaklar gmösteririm snn bulduğun yerlerdesorun var asp yi anlasan çok kolay.

Reklam Yasak!
Gariplerin sitesi
Oyun yapmak isteyenler bana gelsin:P
Sayfanın En Üstüne Git

duckindark
Üye

İleti 42

İletim - 27/08/2006 :  14:08:19  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
e bn sana msn gönderdimmm ulaşmadı mıı

TIklama..............
http://s6.gladiatus.net/game/c.php?uid=89563
Sayfanın En Üstüne Git

Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257

İletim - 27/08/2006 :  14:46:07  Bilgileri Göster  Dreamwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
duckindark, ASP den uzak dur bence kesinlikle. Cunki.. ben ASP sevmiyorum :)
Neyse sana kalmis olay ancak, ben PHP derim. 1 haftani bile almaz PHP ogrenmek. Ancak oyun yazimi ayri konu.

Hic bilgin yoksa, ilk 1 gununu web sitesi nedir gibi o tur konularda bilgi toplamakla gecir, 1-2 saati gecmeden cogu seyi kavrarsin. 1 saat ise basitce HTMl ye giris yapabilirsin.
Ertesi gun otur 2-3 saatte HTML nin geriye kalan komutlarini ogren. Eger hizli ilerleyebiliyorsan, CSS ogren.
3. gun HTML ve CSS ye ait gene. Basitce istediklerini yapti isen, ufak bir java scripte bakabilirsin. Basitce mouse ile resim uzerine gelince resmin degismesi yada formlarin gecerliligini kontrol yada saati gostermek gibi basit isler.
4. gun ise bunlarin hepsini teste vur, basit bir kisisel sayfa yapiver. Ufaktan biraz PHP oku, istersen basitce sitene PHP kodu ekle. Mesela PHP ile serverin (oyunun olacagi ana makinenin) saatini goster. Kodlari PHP ile yazdir. Menuyu PHP ile ekle sayfaya (include/require buraya baslayinca goreceksin ne demek istedigimi)
5. gun ise PHP tam anlami ile giris yap, tum siteyi PHP de yazmaya calis. HTML Kodlarini kisaltmaya calis. Belkide kucuk bir kullanici giris sayfasi yap. sifre denetimi olsun.
6. gun ise MySQL e ait. Veritabani olayi ilk basta karis-ik gelebilir ancak mantigi kaptigin an o kadar basit gelecek ki... PHP ile haberlesmesini sagla MySQL'in
7. gun ise butun bu yaptiklarini kisaca gozden gecirip, ufak bir deneme surusu yapabilirsin.

1 haftada HTML, CSS, PHP ve MySQL, hatta basitcede JS ogrenebilirsin. Hic biri zor degildir ve hepside bedava olan dil/veritabanidir. Cok genis dokumanlari mevcuttur. Cok ucuza hosting bulabilirsin (aylik $1-3 gibi). Bedava hostta oyun yapmayi dusunmuyorsun umarim. Cogu bedava host 10-20 kullaniciya ulastiginda hesabini kitler. Ayni anda 50-100 Mysql baglantisini pek sevmezlerde :)

Ayrica game makeri dusunme bile derim. Game Makerla online text tabanli oyun yapmak, deveye hendek atlatmak gibidir. Cunki oyuncular sadece web tarayici ile sayfalarina ulasabilsin istiyorsan, game maker ayrica web serveri olmali (yada Apache ile iletisim kurabilmeli).

Asp ile en kralini yapsin sana istersen. Pek birsey ogrenmezsin ama kiskancligin gider belki :)
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 9 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000