|
Yazar |
Konu  |
Uruk-Hai
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1693 |
İletim - 04/07/2006 : 21:56:50
|
Sırf Pc'mdeki problem için attırmıyorum formatı, kim bilir ne kadar sorun çıkmıştır 1.5 seneden bu yana.Temizlemek istiyorum artık,neyse format konusu kapansın, soruma cevaplar bekliyorum...(Kolay bir yol olsun lütfen ) |
" Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. "
Gazi M. Kemal ATATÜRK |
 |
|
Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257 |
İletim - 05/07/2006 : 08:06:23
|
svchost.exe winddows'un bir parcasi normalde... Ancak hic boyle bir hata ile karsilasmadim, google'da da bir sonuc goremedim ilk sayfalarda.
Detayli olarak incelemek istersen http://www.neuber.com/taskmanager/ gibi programlarla bir rapor alabilirsin. Ayrica svchost.exe windows'un acilisindaki programlardan sorumludur. Registryden tum acilis programlarini kontrol edebilirsin, tek tek de-aktif yaparak, hangisi sorun veriyor bulabilirsin.
Ancak 1.5 sene olmussa, format gereklidir. Bazi yukledigin program otede beride Dll lerini birakir, kimisi hala servis olarak. Bazi durumlarda gercek bir performans sorunu yasatabilir yada senin yasadigin gibi bir hata... (Ozellikle crackli oyun/program kullaniyorsan... Oyunun dizinini silsen bile registry bilgilerini silmis olmuyorsun.)
Kolay bir yol istemissen ama, format en kolay yol gozukuyor. (defrag+scandisk ilede ayni zamani alir)
Yazdiklarim:
1- Birden fazla virus yazilimi ile bilgisayarini test ettigin 2- Bildigin kadari ile bu hatanin cikmaya basladigi siralarda hic bir programi manuel silmedigin (yada crack tarzi bir program kullanmadigin)
kosullarda gecerlidir.
Harddiskin o kadar kolay yanmaz merak etme. Format yuzunden ise yanma ihtimali, half-life oynarken yanma ihtimalinden hicte farkli degil. Low-level format bile atmayan, tamir edilemez denilen cogu harddiski 2 metre yukseklikten yere cakinca, calistigini gordunuz mu hic? :) Senelerce kullandim o 512 Mb. Quantum Fireball'u, Depremde gocuk altinda kalana kadar... |
 |
|
kabil
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1021 |
İletim - 05/07/2006 : 09:31:44
|
ya bu format olayına niye bu kadar karşısınız anlamadım.tabiki biz bil. sorun verdikçe format atın demiyoruz.önce çözüm bulunmalı.ama 1,5 yıl geçmiş en son formatın üstünden.daha önce yüklediği oyun ve prog.ları sildikçe onların uzantıları kalır ve bil. yavaşlar.ben yılda bir format atarım ve şu ana kadar bişeyde olmadı bilgisayırıma. |
Gelgit gibidir bir erkeğin ilişkileri... selde sürüklenir, kaderine doğru...
İhmal edilmiştir hayatlarının seferi, mahkumdur karaya oturmaya, sefalete. Öylesine büyük bir okyanusta yüzüyoruz işte... Ve arkamıza almalıyız akıntıyı, hâlâ bizden yanayken... Yoksa kaybederiz şansımızı, her şeyden önemlisi.
william shakespeare |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|