Yazar |
Konu  |
gamer91
Üye

Turkey
İleti 439 |
İletim - 06/06/2006 : 16:57:16
|
Arkadaşlar ciddi oyun yapımcılığı konusunda ingilizce bi kitap okuorum şu anda. Eğer ciddi bir oyun yapacaksanız werdiğim şeylere bi bakın. İlk olarak; Bedeava oyun motorları: 1- OGRE (C/C++) 2- Crystal Space (C/C++) 3- Irlicht (C/C++, C#, VB.NET) 4- jME (Java) 5- Reality Factory (C/C++) 6- RealmFoge GDK (C/C++,C#, Delphi,Ada,Fortran,Perl,Python,VB.NET) 7- The nebula device 2 (C/C++) 8- Axiom (C#, VB.NET) bildiğim motorlar bu kadar. Bunları internetten bedavaya bulabilirsiniz.
ikinci olarak; image tools(2d ve 3d) 2d image tool olarak photoshop war. Bunda aklıınıza ne geliyorsa yapabilirsiniz. Dokulardan tutun 3d karakter modelleme bile mümkün. Photoshopla yapılmış çok güzel resimler gördüm. Bulursam siteye koyarım. 3d image tool olarak çok çeşitli seçenekler war ki bunlaın en yaygını we en bilineni 3dsmax. .x formatına dönüşünce direk konulabiliyor koda. Onun dışında fazla kullanmamakla beraber calgari game space light, photo modeller pro, insan modellemesinde kullanılan poser ve son olarak benim en çok sevdiğim ve doğa modellemesinde kullanılan terragen programı war. Kullanımı çok zor değil.
üçüncü ve son olarak; ses araçları 1- Garage band. Şahsen kullandım. Appleın müzik yaratma programı. Kendi müziğini ewde stüdyon warmış gibi yaratıosun. Ayrıntıya girmiyim. 2- Adobe Audition. Bu da başka bir ses düzenleyicisi 3- Creative labs. Creaivein ses düzenleyicisi
şimdi en gereksiz iki öğe; İnstallation programs ve icon editor Installation program adındanda anlayacağınız gibi hane oyun yüklerken setup wizard warya işte onlar. En basitinden bildiğim setup2go ve visual c++ editördeki installatiopn wizard. Daha master bişi arıyorsanız www.mindvision.com PROGRAMIN ADI VISE. Icon editörde bildiğiniz icon yapma programı. Bildiğim Microangelo Toolset war
Programlamaya fazla girmedim. Yan öğeleri belirttim. İnşallah işinize yarar ama şunu bilinkii bu bir copy paste deildir. Yarım saatte kendim yazdım, eleştrilere açığım. En azından emeğe saygı! |
.::Knight Online::. Oynaması bedava (tabi girebilirsen)fantasy mmorpg Koxp, dupe, bug gibi sorunları çözemiyoruz malesef işinize gelirse Haftada iki kez kale kuşatmalarında savaşın ama presiz 1.serverlara almıyoruz Karus ve El Morad Arasında Bitmeyen Kufurleşme!! Bugün yeni dengesiz arkadaşlar veya düşmanlar edinin Hemen kayıt ol işkence başlasın
|
|
gamer91
Üye

Turkey
İleti 439 |
İletim - 06/06/2006 : 17:05:24
|
bişi sorcam(tabi bilenlere). 3d image toolsadaki yapığımız şeyleride 3dsmax deki .x formatı gibi koda çewirebiliomuyuz |
.::Knight Online::. Oynaması bedava (tabi girebilirsen)fantasy mmorpg Koxp, dupe, bug gibi sorunları çözemiyoruz malesef işinize gelirse Haftada iki kez kale kuşatmalarında savaşın ama presiz 1.serverlara almıyoruz Karus ve El Morad Arasında Bitmeyen Kufurleşme!! Bugün yeni dengesiz arkadaşlar veya düşmanlar edinin Hemen kayıt ol işkence başlasın
|
 |
|
Handsome_BoY
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 06/06/2006 : 19:41:10
|
ya sende hep aynı şeyler ya çok mesaj atmaksa amacın başka yerlere at ya adminler kilitleyin bu konuyu ya hemen hemen her mesajında aynı şey C++ öğrenin felen biz bilmiozmu bunları game maker kolayımıza gelio ondan olnu kullanıoz yeter be ..!!  |
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 06/06/2006 : 23:42:57
|
Adam bilgisini paylaşmak istiyor; bu tepki niye? Yavaş olun biraz. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257 |
İletim - 07/06/2006 : 09:48:32
|
Handsome_BoY yapma etme, adam sana has yazmadi ki konuyu. Sen GameMaker kullan, isteyen C kullansin. Sen ona kiz yazmis diye, bende sana kiziyim yazmisin diye, baskasi bana kizsin, anlami yok :)
gamer91, 3d image tools dedigin sanirim 3 boyutlu modelleme programlarindan bahsediyorsun... Hemen hepsinin directx export komutu vardir, olmayanlari icin ise plug-in ler var. Baska bir yazinda Sana 3D Studio Max icin olanini vermistim. Yada dedigim gibi milkshape kullan.
Ayrica, yanlis anlama ama ufak bir tavsiye, crystal space kullanabilecek adama ders verme :) Verdigin motorlarda bildiklerimin cogu ust duzeydedir. Bende bu tarz bir yazida, okuyucunun C yada baska bir dile baslayabilecegi bir kaynakda vermelisin. Mesela okudugun kitabin linkinden basla ise :) Ayrica photoshopta 3D karakter modelleme? Baya oldu bakmayali ama, zannetmiyorum photoshop'a o tur bir ozellik eklesinler. Bence programlamanin ilk ogesi bir editor edinmek, notepad yeni baslayan birine pek sevecen gelmeyebilir. Ondan sonra bir derleyici edinmen gerek. Sonrada bir kaynak isini cok daha kolaylastirir, birazda ornek, mis gibi ortam hazir iste. Sestir, installationdur yada ikon yapicisidir, onlari dusunme sen daha. Eger ciddi ciddi birseyler yapmak istiyorsan, bilgi seviyeni soyle bana, yada en guzeli yaptigin en iyi derece program/oyun lardan birini gonder, ben sana onlari gelistirecek ornekler bulurum.
Bu arada yeni basliyorsun diye algiladigimdan yazdim bunlari, eger sen 3D motorlari kullanabiliyorsan, C yi iyi biliyorsan, o zaman sapka cikaririm, hatta bir projem icin cok iyi derecede C bilene ihtiyacim var, seni projeye yazdirmaya bile calisirim :) |
 |
|
gamer91
Üye

Turkey
İleti 439 |
İletim - 07/06/2006 : 15:19:41
|
açıkcası dreamwalker ben heveslenmiş adamla işi öğrenmek isteyen adam arasında biriyim. Yeterli zamanım olsa iyi şeyler çıkartabilirim diye düşünüyorum. Photoshop resim programı (sende bilion )Okuduğum kitabın adı 3d Game textures. Adamın orada yaptıklarını görsen dudağın uçuklar. Boş bir sayfadan 3dsmax kalitesinde ürünler yapmış. Ona 3d modellememi diyosunuz bilmiom ama 3d gibi. Bu arada ben o motorları assında zevk için werdim. Hani sitede gelin oyun yapalım diyen adamlar warya onnar için. Oyun motorunu werdim kullanmayı biliyolarsa banada öretsinler. Senin msn adresin warmı? |
|
 |
|
Konu  |
|
|
|