AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunlar Genel
 Oyun Yapımı
 oyun yapiim diyorsanız önce buraya bakın
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 4

Handsome_BoY
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 07/06/2006 :  18:18:32  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
bakın yazsın ama on defa yazmanın ne iyiliği olabilir ki??
Sayfanın En Üstüne Git

gamer91
Üye

Turkey
İleti 439

İletim - 07/06/2006 :  19:03:49  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
yaw c++ la yapın demiom ama sen öle anlıyon. Game maker motoru bilmiom. Biliosan söle, ii olur hem. On kerede yazmadım. Böle bi bilgiyi ben wermemiştim daha önce. Orda sadece motorlarda c++ war. Başka yerde yok. Sen yanlış anlıyosan gerçek görüşümü belirtiyim. GAME MAKERDA HÇ BİŞİ YAPAMASSIN. PİYASADA ONUNLA HÇ BİYERE GELEMESSİN. Oh be

.::Knight Online::.

Oynaması bedava (tabi girebilirsen)fantasy mmorpg
Koxp, dupe, bug gibi sorunları çözemiyoruz malesef işinize gelirse
Haftada iki kez kale kuşatmalarında savaşın ama presiz 1.serverlara almıyoruz
Karus ve El Morad Arasında Bitmeyen Kufurleşme!!
Bugün yeni dengesiz arkadaşlar veya düşmanlar edinin
Hemen kayıt ol işkence başlasın
Sayfanın En Üstüne Git

Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257

İletim - 07/06/2006 :  21:10:40  Bilgileri Göster  Dreamwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
gamer91, anladim :) Heves cok guclu birseydir. Zamanin varsa, hevesinde varsa hersey olur. Photoshop 2D dir bende biliyomda, sen karakter modelleme diyince acaba dedim. (Adobe nin ne yapacagi belli olmaz).

Haydi gelin oyun yapalim diyen arkadaslar, bir oyunun programciliktan ibaret olmadigini anlamadigi surece, hala "hangi oyunu yapiyoruz?" konusunda takilacaklar.
Bana ulasmak istiyorsan buradan yazabilirsin. Tabii kide lutfen "ya bu 3D motoru nasil kullaniyoruz?" gibi sorular sorma :)

Game Maker motorunu bir google ederek bulamiyorsan, hic baslama bile derim. Cunki cok arastirma isteyecek senden (motoru bulmak, kullanmaktan cok daha kolay).

Bence biraz daha dusunerek, bilgi sahibi bir gorus edin :) baska bir forumda link vermistim, Game Makerde oyun yapip satan bir sirketle ilgili. Bir google da aratsana ne sonuclar cikacak karsina. Burada bazi arkadaslarin cocuklarina aldigi oyunlari Game Makerla yapildigini gordugumde bence ne kadar yanlis oldugunu anliyorum. Ancak sonucta Game Maker'in amaci sana bir hobi olmasidir, para kazandirmasi degil.

Bak piyasada bir suru web sitesi yapan kisi var ve adamlar ekmek parasi kazaniyor iste. Kac tanesi gercek web programciligi biliyor saniyorsun? Kac tanesi bir linux serveri yonetebilir? (yada windows serveri hala bu devirde web server olarak ilkel isletim sistemleri kullanan varsa...) Kac tanesi Perl/mysql/php/apache biliyor? (yada ASP) Adam ekmek davasinda, isini yapiyor mu dreamweaver ile? Yapiyorsa bize ne kardesim adam usta programci imis yada degilmis. Sende zeki davran gir piyasaya al ellerinden isleri, alabiliyorsan.

Game Makerda da bence ayni olay. Eger yapabiliyorsa, yap C de bir oyun, Game Maker'da oyun yapanlar parmaklarini isirsin. Yapamiyorsan? Bukemedigin eli op demis atalarimiz. Saniyor musunki Blizzard'in kodcusu game maker'i bir tehdit olarak goruyor? Adam ismini bile anmiyordur programin. Game Maker'i kotuleyenlerin hemen hemen (herkes demiyorum) hepsi daha kaliteli birsey uretememis olan kisiler nedense. Katilma onlara derim. Birak baskasi Game Makerda yapsin, Sen C de yap, ben PHP de yapayim :) Maksat ortaya ne ciktigi.

Eger ki benim Game Maker'ci oldugumu dusunuyorsan bu arada... hayir degilim. Benim icin Game Maker bir hobi.
Sana 3d motorlarda basarilar dilerim. Umarim matematik ogretmenin koordinatlari, (ko)sinus, (ko)tanjant filan ogretirken sen XoX oynamiyordun :) Heleki, hazir seyleri begenmeyen her programci gibi (game maker sonucta delphi nin uzerine bir giysidir, yazdigin kodlari delphi de derler) kendi 3d motorunu yazacaksan, tebrikler :)
Sayfanın En Üstüne Git

gamer91
Üye

Turkey
İleti 439

İletim - 08/06/2006 :  09:26:14  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
hehe ben daha oyun motorunun sadece adını biliom. Kodun içine nası konur nası yazılır... hç bişi bilmiom. İlerde hayırlısı diom. Bu yaş için biraz erken düşünüom. Game makerda oyun yapmak daha kolay diğerlerine göre. Yapmayada karar werdim. Ama painntte resim çizimlerin kötüdür. C++ la ilgili kitap okuom, araştırıom ama oyun yapımı konusunda pek fazla bişi görmedim. Geçenlerde elime bi XoX kodu geçti. Onun dışında en kaliteli oyun nolabilir c++ ta. Sora visual c++ ın c++ tan farkı ne. Onunda tutoriali geçti elime ama ondaki kodlarında c++ la aynı olduğunu gördüm. Yardımcı olursan sewinirim

.::Knight Online::.

Oynaması bedava (tabi girebilirsen)fantasy mmorpg
Koxp, dupe, bug gibi sorunları çözemiyoruz malesef işinize gelirse
Haftada iki kez kale kuşatmalarında savaşın ama presiz 1.serverlara almıyoruz
Karus ve El Morad Arasında Bitmeyen Kufurleşme!!
Bugün yeni dengesiz arkadaşlar veya düşmanlar edinin
Hemen kayıt ol işkence başlasın
Sayfanın En Üstüne Git

Handsome_BoY
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 08/06/2006 :  14:48:25  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
gamer91 tarafından yazılan:

yaw c++ la yapın demiom ama sen öle anlıyon. Game maker motoru bilmiom. Biliosan söle, ii olur hem. On kerede yazmadım. Böle bi bilgiyi ben wermemiştim daha önce. Orda sadece motorlarda c++ war. Başka yerde yok. Sen yanlış anlıyosan gerçek görüşümü belirtiyim. GAME MAKERDA HÇ BİŞİ YAPAMASSIN. PİYASADA ONUNLA HÇ BİYERE GELEMESSİN. Oh be

ii lan senin yaptığın bişiyi göster o zaman ama hack konusunda ii bi yere gelebilirim bilmiom dedğimi anladınmı??
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 4 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000