AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 FRP - RPG
 FRP & RPG Genel
 the temple of elemental evil
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu 
Sayfa: / 8

omersinan
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 04/10/2003 :  15:18:27  Bilgileri Göster  omersinan'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
the temple of elemental evil diye bir oyun aldım.oyun frp'mi rpg'mi?eğer baldurs gate, icewind dale ve neverwinter frp ise bununda rpg olması lazım.o zaman hangi oyun rpg??çıldıracam hiç rpg yokmu bunların hepsi frp'mi???ben hayatımda hiç rpg oynamadım.oynadığımı zannetmiştim fakat hepsi frp'ymiş meğer??bana bir rpg söyleyin hemen gidip alacam..

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 04/10/2003 :  17:16:51  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Aslında bilgisayar oyunlarında FRP ve RPG arasında bir fark yok gibi birşey, genel olarak bu oyunlara FRPG denilebilir. Eğer aldığın oyunlardan daha farklı bir oyun istiyorsan Fallout serisini deneyebilirsin.

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 04/10/2003 :  17:32:02  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
omersinan kendine bu kadar eziyet etmene gerek yok. Bunca yıllık frp ve rpg oyuncusuyum daha ben bile farkını anlayabilmiş değilim. ))

Sana tavsiyem oyunu al biraz oyna hoşuna gidiyorsa frp- rpg ayırımı falan düşünme, nasılsa ikiside yaklaşık aynı kapıya çıkıyor. İllaki rpg oynayacağım dersen Dungeon Siege sanırım rpg sınıfına giriyor. Ama yine söylüyorum o kadar önemli birşey değil...
Sayfanın En Üstüne Git

shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637

İletim - 06/10/2003 :  03:16:00  Bilgileri Göster  shadowwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
rpg diye bir oyun olmazki! açılımını heralde biliyorsundur role playing game. eğer bir oyunu aldığın zaman rol yapabiliyorsan o oyunun türü ne olursa olsun rpg'dir. eğer starwars oynarken mesela iyi bir karakter olacam diyorsan ve iyiliğin doğruların ve güzelliğin tarafında savaşıyor öldürdüğün her adamı kötülük tarafına geçen bir eksi puan olarak görüyorsan ve bundan iyilik adına haz alıyosan o zaman o oyun senin için rpg'dir. rpg'nin temelinde seni serbest bırakması ve istemediğin hiç bir şeyi yapmaman sadece istediklerini yapmandır. bunun yanı sıra elbette kaderin seni istemediğin yollara sürükleyebilir ama ne yapacağını sorunları nasıl aşacağını yine sen belirlersin. yani rpg aslında bir oyun türü değildir (bence). eğer sen bir oyunu oynarken kendini başka bir karakter yerine koyabiliyorsan ve o karakterin istediklerini aynen yapabiliyorsan o zaman oyun türü adı altında ne yazıyorsa yazsın sen rpg oynuyorsun demektir. bunun yanı sıra bilgisayardaki hiçbir oyun seni rol yapmaya zorlayamaz. bu içinden gelecek bir şeydir. ve senin yapacağın birşeydir. oyunları şu tür bu tür diye sınırlama, eğer zevk alıyorsan tamamdır.

The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...
Sayfanın En Üstüne Git

wizardraistlin
Seçkin Üye

Turkey
İleti 457

İletim - 06/10/2003 :  12:06:25  Bilgileri Göster  wizardraistlin için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Eeee hazır konu açılmışken(artık RPG-FRP tartışmasına girmeyceğime yemin ettim beni tekrar bu konuda konuşursam susturun lütfen)söyleyişn bakalım.Bu oyunda şu familiar denen hayvanatı inventoryden çıakrma yolu yokmu?Bu arada Shadow oyun için bir unoffical patch çıktı bazı hataalrı düzeltiyormuş ama aradığın olmayabilir Offical'i çıksada bizi korkutmayı bıraksan:) (oynayamıyorum korkudan:)) Bu arada trgamerda senin adından başka konu görünmez oldu yaww:)

Saçlarımı dikince aynı bu adamın saçları gibi oluyor.Arkadaşlardan biri fotoğrafımı görünce abi angel fotoğrafı üzerinde oynamışsın dedi yaa bu kadar olur :D
Sayfanın En Üstüne Git

Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976

İletim - 06/10/2003 :  17:52:50  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bu FRP ile RPG'nin karışan neresi var anlamıyorum . Olay gayet basit. Her FRP bir RPGdir. RPG>FRP. İçinde fantastik öğeler barındıran RPG oyunları FRP özel ismi ile adlandırılıyor. Forgotten Realms'de geçen bir rol yapma oyunu yaparsanız FRP iken 2003 İstanbul'unda geçen gerçeğe dayalı bir rol yapma oyunu yaparsanız o RPG olacaktır. İsterseniz hepsine RPG diyebilirsiniz kafa karışıklığı olmaması için .

Deniz Turgut
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 8 Önceki Konu Konu   
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000