Hemen edebiyat bilgilerimizi hatırayalım; Bilindiği gibi öyküler serim,düğüm ve çözüm(sanırım böle bişidi:))bölümlerinden oluşur.Lucianno hocamın hapiste karıncayı eğitmesi ve beraber hapisten çıkmaları serim kısmıdır.Barmenin karıncayı parmaklaması ise olayların düğümlendiği kısımdır.Ama olayların netliğe kavuştuğu bir çözüm bölümü yok.Yani ne oldu?Lucianno barmeni dayak manyağı mı yaptı ya da karınca öldükten sonra yazar barmene mevzuyu anlatınca barmen adama hadi lan! falan mı dedi hiç bilmiyoruz... Bence bu kısım alternatif olarak aydınlatılmalı Ekşi Sözlüğü seferbeliğe davet ediyorum
Buda benden: Lucianno:Olm n'aptın lan o karınca dans edip konuşuyodu Barmen:(Hafif içkili)ne yapıyordu? Lucianno:Dans edip konuşuyordu Barmen:(içinden)Kafası güzel herhalde?! Lucianno:Sen benim o karıncayı eğitmek için ne kadar uğraştığımı biliyor musun? Barmen:Yoooo Lucianno:Tam 17 sene yaaa! Barmen kopar:Hocam sen iyi çekmişin kafayı karınca hiç 17 sene yaşıyabilir mi? Lucianno:Benim ki yaşadı Barmen:Artık cebinde yaşar:) Sopalar çekilir olaylar gelişir.... Eee nasıl olmuş
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla
İyi de bunun için böylesine bir hikaye yazmalarına gerek yoktu ki. Hikaye dediğin, sonucunda insana bir şey katar, bir ders verir. Bu hikayeden çıkaracağınız ders nedir? "İçki masasında dostlarınızı kaybedebilirsiniz" mi? Hiç sanmıyorum. Ayrıca, ben her zaman gerçek düşüncemi yazarım.
tamam yazar sonuç oluşturmamış olabilir ama belki de sonucu okuyucuya bırakmıştır.Karınca ezildikten sonra yaşanacakları kendi kafamızda kurmamızı istemiştir.(Turgay Atacan'ın yaptığı gibi.)
Hikayenin bize kazandırdığı belirgin bir şey yok ama zorlarsak sonucunu bizim düşünmemizi sağlaması bir fayda olarak görülebilir:P
... yine ağlar geriyor gümüş örümcekler, yine örümcekler için insanlar ölecekler ... Attilâ İLHAN
Turgay Ekşi Sözlüğe ne gerek var;http://www.oyunsitesi.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=12422 bu konudan da anlıcağımız gibi sitede oldukça yaratıcı arkadaşlar var. Bir an önce bu hikayeye bi son yazmalarını istiyorum ben kendi adıma.