|
Yazar |
Konu  |
Handsome_BoY
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 15/05/2006 : 15:39:45
|
ya onları sound bölümünden ekliycen aynı obje ekler gibi yalnız collisiondan komutlarını vermek zor..!! |
 |
|
zıpzıp
Üye

Turkey
İleti 76 |
İletim - 15/05/2006 : 18:15:16
|
olmuyooooooor! ben denedim olmadı öle bişi. hem ben oyuna hemen başlayınca filmi çıksın, sonra oyun başlasın istiyorum. eğer olmuyorsa olmuyor deyin ben başka bir yolunu bulmaya çalışırım. bu arada game maker da dövüş falan yapabilir miyiz yani hani mortal kombat gibi ha? buna da bir yardım edin lütfen. |
 |
|
Handsome_BoY
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 15/05/2006 : 19:35:43
|
ya mortal kombat gibi bişiler olabilir ama o ses olaylarının mutlaka olması lazım yada sen yapamıyorsundur..!! |
 |
|
Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257 |
İletim - 16/05/2006 : 22:07:22
|
zıpzıp,
http://home.earthlink.net/~john.depe/zipzip2.gm6
Ayni ornegin uzerine ekledim, ayni seyi tekrar indirdin sanma yani. "obj_top" un ozelliklerini ac, orada "create" olayinda goreceksin nasil video eklendigini. Kendi yaptigindan oyunda bu komutu ekleyebilmek icin, game makeri "advanced mode" a calistirman gerek. (file menusunu acinca gorursun komutu)
Ancak avi, mpg dosyasini ya oyunla birlikte dagitman gerek (ayni zip dosyasi icinde yada installer ile) yada dosyayi game maker dosyasina dahil edebilirsin. "Global game settings" menusu altinda "include" bolumundeki ayarlar isini gorur.
alıntı: Dreamwalker sen bu game makerde anlıosun galiba bi yaptığın oyunu göstersne..!
Game makerla basit 2 yasindaki ufakliga harfleri ve rakamlari ogretmek haricinde pek birsey yapmadim. Game maker hakkinda bilgi sahibi olmamin sebebi 5.5 yasindaki ufakliga hergun yeni oyun indirmekten bikinca, ona game maker ogretmek icin game makerin bazi olaylarini ogrendim. Tek basina tam anlami ile kullanamiyor tabiiki de, ancak benim yardimimla kendini eglendirecek seyler yapiyor iste. Onlari gonderirdim sana ama sanirim seni pek sarmaz (zaten cocuklarin bilgisayar internete bagli degil) .
[ilave] Bu arada, cocuklarin sitesine koymak icin basit bir tutoryal yaziyorduk. Eger isinize yarayacaksa, Turkceye ceviririm sorun degil. Yeni baslayanlara yonelik, game makerin basit komutlarini kapsiyor.
[ilave] alıntı: bu arada game maker da dövüş falan yapabilir miyiz yani hani mortal kombat gibi ha?
Game makerda aklina gelen hemen hersey yapilabilir. Ancak mantikli mi olur onu dusun. Hiz buyuk bir sorun olacak ozellikle mortal kombat gibi cok hizli oyunlarda. Buyuk grafikler, ses efektleri vs. sanirim oyunu bogar. |
 |
|
zıpzıp
Üye

Turkey
İleti 76 |
İletim - 17/05/2006 : 08:33:49
|
yine çok teşekkürler. bir sorum daha olacak. şimdi ben yapmayı planladığım oyunda bir adama ateş edince orda kan oluşmasını istiyorum. kurşunla collison yapınca destroy komutunu verdim ama kan oluşmuyor. yani kan yapmam için benim create falan mı yapmam gerek? |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|