|
Yazar |
Konu  |
SafaX
Üye

Turkey
İleti 136 |
İletim - 10/06/2006 : 11:51:47
|
buz pateni derken farklı şeylerden bahsediyoruz galiba, benimki bu al bi soruna bak istersen senin örnek üzerinde gösterdim; http://www.hemenpaylas.com/download/918987/safax2.gm6.html ikituşa aynanda basamayan bir adam ileri+yana giderken elini ileriden çekip yandan çekmemeyi başaramaz. Her ihtimale karşı yap dersen yapiim ama sonra ben 1-2 hafta evde yokum, msn'im de o yüzden hep kapalı arada bir int. cafe'ye gidip bağlanıyorum (şu anki gibi) dolayısıyla elimde game maker da olmadığından eve döndüğümde hallederim artık. Her şey için hepiniz saolun.. |
 |
|
Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257 |
İletim - 10/06/2006 : 14:30:40
|
Benim ornekte ki olayda buz pateni var, sizin yaptiklarinizda yokki. Cunki yukari tusuna basmadigin an aninda oldugu yere cakiliyor obje. Bir araba yarisi yada tank yaptiginda, elini yukari tusundan ceksen bile gitmesini saglaman gerek. Sonucta ayagini gaz pedalindan cektiginde, alet bir ivme almis, belli bir hizda gidiyor, surtunme katsayisi o kadarda yuksek degil yav dunyada, heleki araba tekerlegi icin.
Olay su. Ayni anda 2 tusa basmiyorsun. Ilk once yukari tusuna basiyorsun. Araba gitmeye basliyor. Parmagini yukari tusundan cekip, sag tusa basiyorsun. Araba hala giderken, donmeye basliyor hop buz pateni hikayesi orada ortaya cikiyor iste.
Neden mi bunu yapacak oyuncu? Tek parmakla klavye kullaniyor olabilir, ikincisi ise keskin virajlari alirken gaz pedalini koklemek pek saglik acisindan iyi degildir. Cekersin ayagini gaz pedalindan ve donersin.
Oyuncu bunu neden yapsin diye dusunme. Burada maksat oyuncudan ziyade, senin hatasiz kod uretebilmen. |
 |
|
Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257 |
İletim - 15/06/2006 : 22:27:59
|
Yeni konu baslatarak, bir deneme tank oyun motoru adresi verecegim. Oradan devam edebilirsiniz istiyorsaniz. |
 |
|
zıpzıp
Üye

Turkey
İleti 76 |
İletim - 20/06/2006 : 12:05:58
|
mario gibi platform oyunlarında hani karakterler sağa sola gider zıplar ve çömelir ya, sağa sola gitme hareketleri çok basit ve yaptım çömelmeyi de yaptım ama zıplamayı yapamadım örnek gönderebilir veya anlatabilir misin karakteri zıplatmak nasıl oluyor?
|
 |
|
Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257 |
İletim - 20/06/2006 : 13:11:08
|
Zipladiginda oyuncu yukari dogru bir hareket yapmayi biliyorsun zaten. Objeye gravity (yer cekimi) verdin mi de (0.5/1 gibi degerlerle bir dene) ziplamista, asagi dogru iniyor hissi verir. Zeminle carpisincada gravity'i kaldir, objeyi son kareket noktasina geri koy (yada kontak noktasina hareket ettir dugmelerle.. yada kodla yapiyorsan xprevious/yprevious 'u dene) Eger sorun varsa, yazarsan calisiriz uzerinde. |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|