AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunlar Genel
 Oyun Yapımı
 gerçekler
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 4

gamer91
Üye

Turkey
İleti 439

İletim - 02/04/2006 :  19:55:19  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
arkadaşlar bnde bşta sizin gibiydim. Oyun yapma hewesiyle doluydum. Hatta herkes için yazılmış olan basit oyun programlama kitapları aldım. Orda kodları gördüm we çok kolay sandım. Sonra niyet edip c++ dilini öğrenmeye başladım. Daha sonra oyun programlama kitabına geri dönünce bu kodların hçbirini bilmediimi farkettim. Oyun yapma işinden wazgeçmedim ama bu işi bi 10-20 yıl öteye kaydırdım. Bide okuduum o kitap basit 2D oyunları içindi. Öle macera filanda deil. Bazı arkadaşlarımıs burda "gell birader grup kurdum oyun yapıos" diyince artık kızıom. Adam bişi bilmio bunu bi oyun haline çewirio. Hane 2d dese neyse. Adam 3d yapalım diyo. Artık düşünün halimizi

.::Knight Online::.

Oynaması bedava (tabi girebilirsen)fantasy mmorpg
Koxp, dupe, bug gibi sorunları çözemiyoruz malesef işinize gelirse
Haftada iki kez kale kuşatmalarında savaşın ama presiz 1.serverlara almıyoruz
Karus ve El Morad Arasında Bitmeyen Kufurleşme!!
Bugün yeni dengesiz arkadaşlar veya düşmanlar edinin
Hemen kayıt ol işkence başlasın

playmaker
Üye

Denmark
İleti 20

İletim - 02/04/2006 :  22:39:56  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bazi gerceklere deginmisin, bu is dedigin gibi hicte kolay degil. ama gozundede bu kadar buyutme. Ozellikle c++. Herhangi bir programlama dili ogrenmek baslangicta zordur. Bunun icin cesitli nedenler siraliyabiliriz.
* Kaynak sayisindaki azlik
* matematik bilgisindeki yetersizlik
* programlama icin yeteri zaman ayirmama
* ogrenirken kopyaliyim yapistirma.

Programalama bir algoritmadir. istersen muasebe programi yaz istersen bir 3d oyun. Asil amac bu algoritmayi nasil olusturacagin. Oyun buyudukce algoritmaninda karmasikligi artmaktadir. Ama sonucta her program degiskenlerden ve fonksiyonlardan olusur. ( variables and Functions). Daha sonra bunlarin cesitli kullanim yollari.
Bence bu isin pesini birakma insanin aynayi kendisine tutmasi cok onemli. Bu konuda herhangi bir yonlendirme istersen lutfen sor, bu hem kaynak olabilir, yada sunu nasil yaparim tarzi sorular.
Calisimalarinda basarilar dilerim.
Sayfanın En Üstüne Git

Bellerophon
Üye

Turkey
İleti 44

İletim - 03/04/2006 :  22:15:16  Bilgileri Göster  Bellerophon'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Doğru söylemişsin kardeş...
Onlardaki de ilk heves işte doğaldır. Maymun iştahlığı da denilebilir tabi buna. Ama bırak heveslerini alsınlar. Kaybedecek birşeyleri yok zaten. Onlarda anlayacaklardır merak etme. Kal sağlacakla...
Sayfanın En Üstüne Git

mj
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 03/04/2006 :  22:21:36  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
bende anlamıyorum...millein bu bilgisazlikle oyun yapma hevesini..çok basit zannediyorlar..halbuki oyun yapma hevesinde olanlarta oturun iki sayının obebini alan programı yazın desem oyle baka kalırlar..

peki bunlar nasıl OOP(Nesneye Dayalı Programlama) yapacaklar..onlara sormak lazım..
biz yardımcı olmak isiyoruz bazı konualrda ama milletin taktığı yokk..

kolay gelsin...
Sayfanın En Üstüne Git

Smeagol
Seçkin Üye

Turkey
İleti 741

İletim - 03/04/2006 :  23:25:04  Bilgileri Göster  Smeagol'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Bırakın kırmayın çocukların hevesini. Daha 13 yaşındaki çocuk hadi oyun yapalım diyo, hepiniz birdan "olmaz, saçmalama, burası türkiye" diye giriyosunuz çocuklara. Yapacak adamın hevesini kursağında bırakırsınız valla.

some are born to sweet delight;
some are born to endless night
Sayfanın En Üstüne Git

mj
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 03/04/2006 :  23:34:29  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
yaw smeagol ya bak şimdi adam derslerini takıp geçemiyor sonrada oyun yapayım diyor..daha matematik bilmiyor bunlar...
şimdi bana en basit olaraktan grafik algoritmalarını nasıl yapacağını matematik işlemleri ile yapabilecek biri varmı acaba...Grafik sadece matematik işi..analitik kullanmak ve düşünmek gerekiyor...peki kenid oturup bunun egitimini almadan kaç senede öğrenebilir..bilemiyorum ben...çok zor öğrenmesi..ama öğrenemez demiyorum..

tabiki milletin hevesini kırmak istemiyorum..ama herşey ortada..ne istedigimizi bilmiyoruz..buradakilerin oyun yapalım istegi sadece bir heves..ve hevesler çabuk geçer..
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 4 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000