AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunsitesi.com Yönetim
 Önerileriniz & Eleştirileriniz
 HACKER
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 9

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 14/03/2006 :  22:47:08  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
mj tarafından yazılan:

Benim dediklerimde bir tutarsızlık yok..bende bunu söylemek istedim.orada HACK olayını devlet kendi tarafına çekip bundan yarar sağlayabiliyor..
sen heralde çok film izlemişsin.Federaller bunu kulllanıyor.
neyse polemiğe giremeyecem sayın yönetici.benim dediklerim doğru malesef.oradaki suçluları devlet kendi bunyelerinde kulalnıyor.
bu her türlü iş olabilir..ayrıca diğer yazdıklarım da çelişecek bir olay göremedim..

Ben laflarının tutar yanı yok derken, doğru bilgilerle tutmuyor demek istedim. Senin dediklerin doğru falan değil "maalesef". Ayrıca çok film izliyorum evet bunu hiç bana laf oyunu olarak kullanmaya kalkma, izlediğim film kadar kitap da okuyorum, Internet'ten de takip ediyorum. Zaten sen de dediğim lafa gelmişsin, "federaller bunu kullanıyor, oradaki suçluları devlet kendi bünyelerinde kullanıyor". Demek ki Amerika'da bunu yasal olarak yapanlar babasının hayrına yapmıyorlarmış. Hacker'lığı öyle bir tanımladınız ki, sanki her bilgisayar mühendisinin, coder'ın, programcının yaptığı birşey. Aslında tam bir açıklamayı bir bilgisayar mühendisinden duymak isterim, Kaan uğruyor olsa foruma da baksa keşke :). Ayrıca ben buradaki tartışmamı yönetici sıfatımla yapmıyorum, normal bir üye gibi bildiklerimi savunuyorum, sen de bildiklerini daha ayrıntılı bir biçimde paylaşırsan ne mutlu.
Sayfanın En Üstüne Git

Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976

İletim - 15/03/2006 :  00:29:18  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz bilmiyorum. "Hack" denen eylemin tanımı bellidir. Tekrar edeyim isterseniz, Hack, bir sisteme erişim hakkınız olmadığı halde izinsiz olarak girilmesidir. Evinize bir hırsızın girmesinden farkı yoktur. Hırsız birşey çalmasa, sadece etrafa baksa bile, evinize girme hakkı yoktur. Bu da pek çok devlette, Amerika dahil, suçtur. Devlet bunu kullanıyor, kullanmıyor başka mesele ama devletin kullanması bunu yasal yapmaz. Ancak siz belli durumlarda devletin veya başka üçüncü şahısların sisteminize girmesine "izin" veren sözleşmeler imzalamış olabilirsiniz. Bu durumda eylem izinsiz değildir ve hack kapsamına girmeyebilir.

Hack denen iş "iyi niyet" ile yapılabilir veya kötü niyetle. Siz kötü niyetli birileri bulmadan, iyi niyetli hacker'lara sisteminizdeki olası açıkları buldurabilirsiniz. Hacker denen şahısların "yasal" geçim kaynaklarından birisi budur. Sistemlerin güvenliği. Onlar hack eylemini tanıdıkları için nerelerde açık kapılar olabileceğini bilirler, dolayısı ile daha düzgün önlemler alırlar.

Deniz Turgut
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git

kabil
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1021

İletim - 15/03/2006 :  09:31:14  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
siz beni yanlış anladınız.
benim hackerleri savumduğum yok.
sadece iyi niyetli olanlarıda var.
hacker denince aklınıza her zaman bilgisayar korsanı ,bilgisayarlara zarar veren kişiler aklınıza gelmesin demek istedim.

Gelgit gibidir bir erkeğin ilişkileri... selde sürüklenir, kaderine doğru...

İhmal edilmiştir hayatlarının seferi, mahkumdur karaya oturmaya, sefalete.
Öylesine büyük bir okyanusta yüzüyoruz işte...
Ve arkamıza almalıyız akıntıyı, hâlâ bizden yanayken...
Yoksa kaybederiz şansımızı, her şeyden önemlisi.

william shakespeare
Sayfanın En Üstüne Git

DharkjuNs
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1037

İletim - 15/03/2006 :  14:30:46  Bilgileri Göster  DharkjuNs'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Hmm.. Kabil'in dedikleri aklıma UEFA'nın resmi sitesini hackleyip, girişine Türk Bayrağı koyan hackerları getirdi aklıma.

Tabii buda iyi değil, o siteyi hacklemekle belki de kaç kişinin günahı alındı. Yani hackerlığın hayra yoracak hiç bir tarafı yok. Yapanları da sorunlu veya kişiliği oturmamış şahıslar olarak görüyorum.

Son olarak, ''hackerlığı meslek edinmek'' gibi saçma kavramları kesinlikle aklınıza getirmeyin.

Yunus YILMAZ (19/07/2005)

Sayfanın En Üstüne Git

mj
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 15/03/2006 :  19:06:37  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
CrAzY_IVAN tarafından yazılan:

alıntı:
mj tarafından yazılan:

Benim dediklerimde bir tutarsızlık yok..bende bunu söylemek istedim.orada HACK olayını devlet kendi tarafına çekip bundan yarar sağlayabiliyor..
sen heralde çok film izlemişsin.Federaller bunu kulllanıyor.
neyse polemiğe giremeyecem sayın yönetici.benim dediklerim doğru malesef.oradaki suçluları devlet kendi bunyelerinde kulalnıyor.
bu her türlü iş olabilir..ayrıca diğer yazdıklarım da çelişecek bir olay göremedim..

Ben laflarının tutar yanı yok derken, doğru bilgilerle tutmuyor demek istedim. Senin dediklerin doğru falan değil "maalesef". Ayrıca çok film izliyorum evet bunu hiç bana laf oyunu olarak kullanmaya kalkma, izlediğim film kadar kitap da okuyorum, Internet'ten de takip ediyorum. Zaten sen de dediğim lafa gelmişsin, "federaller bunu kullanıyor, oradaki suçluları devlet kendi bünyelerinde kullanıyor". Demek ki Amerika'da bunu yasal olarak yapanlar babasının hayrına yapmıyorlarmış. Hacker'lığı öyle bir tanımladınız ki, sanki her bilgisayar mühendisinin, coder'ın, programcının yaptığı birşey. Aslında tam bir açıklamayı bir bilgisayar mühendisinden duymak isterim, Kaan uğruyor olsa foruma da baksa keşke :). Ayrıca ben buradaki tartışmamı yönetici sıfatımla yapmıyorum, normal bir üye gibi bildiklerimi savunuyorum, sen de bildiklerini daha ayrıntılı bir biçimde paylaşırsan ne mutlu.

ben de bilgisayar mühendisiyim..tamam sen beni yanlış anladın..benim HACK ile diyeceğim bişey kalmadı..herşey de haklısın..benim dfediklerim yanlış..boş ver gitsin...Sadece HACK deyince turkiyede yanlış anlaşılıyor demek istedim..halbuki bu bilgilere sahip kişiler devletle çalışabilir(tabi bunu devletin istemesi gerekiyor önce..ama buda mumkun değil.)sana da laf fln sokmaya çalışmadım..sadece düşüncelerimi yazdım..sen haklısın kardeş...lafı fazla uzatmaya gerek yok..

iyi çalışmalar..
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 9 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.06 Snitz Forums 2000