Suat, şimdiye forum kurallarıyla ilgili bir bilgi edinememen oldukça şaşırtıcı. Forum kuralları gereği, illegal olan konuların forumda konuşulması yasaktır. Hackerlık yapmak da illegaldir. Yasalarda hackerlık yapmanın cezaları belirlenmiştir. 6 aydan 7 yıla kadar hapis cezası olan bir suçın burada konu olarak açılmasını, nasıl talep ediyorsun anlamış değilim. Türk Ceza Kanunu'ndaki düzenlemelerden bihabersin herhalde. Bence aşağıdaki linke bir gözat.(Linkteki cezalar sadece mail hackleme için düzenlenmiş. Daha büyük hack suçları için verilecek cezaları sen düşün artık.)
aslında bu forumda hacker lığa yer verilmesi lazım bana katılanlar destek çıkarsa sevinirim tşk.
şimdi HACKER konusunda birkaç kişi dışında sana destek vereceğini sanmıyorum.verenlerde zaten bu işle uğraşan kişiler olur. HACK olayı gunumuzde malesef yanlış bir biçimde algılanmış bir uğraş oldu..yurt dışlında özellikle amerikada HACK ile uğraşan kişliler bunu yasal olan işler için yapıyorlar.devlet kontrolunde devlet için önemli olan dosyaların erişimi için..mesela şifre çözümleri yer belirlemeler falan filan..daha bir çok şey sayılabilir.ama bizim buralarda HACK ve HACKER değince malesef insanların aklına nasıl MSN hack ederim,nasıl web sayfası çökertirim geliyor...bunlarla uğraşmakta boş şeyler... benim tavsiyem oyle şeylerle uğraşacağınıza oturun bir program öğrenin,bir programlama dili öğrenin,ileride işinize yaıyacak şeyler öğrenin..böylece hem kendinize hemde çevrenizdekilere bir yararınız olur..
saygılar.. umarım bu yazdıklarım okunur.ve bir anlam çıkarılır.
İlginç... Peki bunca insan böyle düşünüyor yanlış oluyor da, sen tersini düşününce nasıl doğru oluyor? Hack günümüzde yanlış bir biçimde algılanmış bir uğraş falan değil. Bildiğim kadarı ile Hack/Hacker tarihi 2. Dünya Savaşı'na kadar dayanmakta. Sanırım amacının ne olduğunu söylememe gerek yoktur?. Söylediğin hiçbir lafın tutar bir yanı yok. Amerika'da da "Hack/Hacker'lık" bir suçtur ve FBI tarafından yakalanan bir çok "ünlü" hacker olmuştur -konuyla ilgili birçok film de çevrilmiştir-. Senin bahsettiğin tek olay Hack bilgisine sahip olan bazı iyiliksever şahısların, sistemlerdeki bazı açıkları tespit ederek gerekli yerlere bildiri de bulunması ve karşılığında bir miktar para almasıdır.
Benim dediklerimde bir tutarsızlık yok..bende bunu söylemek istedim.orada HACK olayını devlet kendi tarafına çekip bundan yarar sağlayabiliyor.. sen heralde çok film izlemişsin.Federaller bunu kulllanıyor. neyse polemiğe giremeyecem sayın yönetici.benim dediklerim doğru malesef.oradaki suçluları devlet kendi bunyelerinde kulalnıyor. bu her türlü iş olabilir..ayrıca diğer yazdıklarım da çelişecek bir olay göremedim..
yani bazen forumlara giriyorum ve msn hacker programları var o yüzden böle bişii dedim yani kusuruma bakmayın aslında şöyle bişii olsa msn, pc ile ilgili programlar içeren bir sayfa?