|
Yazar |
Konu  |
S_U_A_T
Üye

Turkey
İleti 155 |
İletim - 14/03/2006 : 12:17:10
|
aslında bu forumda hacker lığa yer verilmesi lazım bana katılanlar destek çıkarsa sevinirim tşk. |
|
kabil
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1021 |
İletim - 14/03/2006 : 12:44:29
|
hackerliği ne anlam da söylediğine bağlı bu tabiki. hackerlik çoğu kişinin zannettiği gibi bilgisayar korsanlığı değil, bilgisayar programcılığıdır. sen hackerlığı bilgisayar korsancılığı anlamında kullandıysan bu sitede kimsenin sana destek olucağını zannetmem ama bilgisayar programcılığı anlamında yani iyi niyetle kullandıysan ben sonuna kadar arkandayım. |
Gelgit gibidir bir erkeğin ilişkileri... selde sürüklenir, kaderine doğru...
İhmal edilmiştir hayatlarının seferi, mahkumdur karaya oturmaya, sefalete. Öylesine büyük bir okyanusta yüzüyoruz işte... Ve arkamıza almalıyız akıntıyı, hâlâ bizden yanayken... Yoksa kaybederiz şansımızı, her şeyden önemlisi.
william shakespeare |
 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 14/03/2006 : 12:47:55
|
Aha. Hackerlık mı? Sence bu yasal birşey mi? |
 |
|
fatih52
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1515 |
İletim - 14/03/2006 : 12:54:02
|
Kabil doğru söylüyor.Yasa dışı olanlarına cracker deniyor yasal olana da coder. |
 |
|
kabil
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1021 |
İletim - 14/03/2006 : 12:55:29
|
nasıl yani yasal bişey mi? bilgisayar programcılığı yani insanların yararına kullanıldığı zaman yasaldır. |
Gelgit gibidir bir erkeğin ilişkileri... selde sürüklenir, kaderine doğru...
İhmal edilmiştir hayatlarının seferi, mahkumdur karaya oturmaya, sefalete. Öylesine büyük bir okyanusta yüzüyoruz işte... Ve arkamıza almalıyız akıntıyı, hâlâ bizden yanayken... Yoksa kaybederiz şansımızı, her şeyden önemlisi.
william shakespeare |
 |
|
Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976 |
İletim - 14/03/2006 : 13:22:04
|
Hacker'lık bilgisayar programcılığı (ya da coder) filan değildir. Bilgisayar programcılığı, bilgisayar programcılığıdır. Hacker dediğiniz adam bilgisayarlar hakkındaki bilgisini, başka bilgisayarlara "izinsiz" erişim elde etmekte kullanan kişidir. Beyaz Hacker denen grup başka bilgisayarlara girme işini bir çeşit ego tatminine dönüştüren ama zarar vermeyen kişidir. Zarar verenlerine birşey deniyor mu bilmiyorum. Bir de kendisi birşey bilmeyip başkasının yaptığı programcıklarla "onu hackledim, bunu hackledim" diye gezinen sivriler vardır. Onlara da Lamer denmekte.
Özetle: Program yazan herkese hacker denmez. Hacker'lar yaptıkları iş gereği bilgisayarı iyi bilen, dolayısı ile de programlama konularından anlayan kişilerdir, ama bu ayrı bir konu.
Son olarak, bir birey/şirket sizden sisteminizdeki açıkları bulmanız için "hack" etmenizi istemediyse (ki bu "izinli" erişim olarak da sayılabilir) onun bilgisayarına girmek amacıyla yapılan girişimler Hack olarak sayılacaktır. Yasallığı kanunlarla ilişkili elbette. Yanlış bilmiyorsam Hack, yeni ceza kanunu dahilinde suç olarak alınmakta.
Konunun sorusuna gelirsek: Hayır. Hack ile ilgili bir forum açılmayacak. |
Deniz Turgut Yazar |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|