Sözlük konusunda şunu netleştirmek lazım. Sözlük akademik bir araç değil. Yani "olması gereken" ile sınırlı kalamaz. Günlük kullanımı da yansıtmak zorunda. Örneğin bir kelime zamanla anlam kaymasına uğrayıp farklı bir anlama gelmeye başlarsa sözlük yeni anlamı yansıtır. Orjinali bunun böyle değildi deyip koymamazlık yapamaz.
Özetle "konsensüs" gayet düzgün karşılığı olmasına rağmen dile yeterince yerleşmiş ve kullanılıyorsa sözlükte yer alması normaldir. Tıpkı elimizde "olasılık" var diye "ihtimal" kelimesini dilden atalım diyemeyeceğimiz gibi.
Out on the road there are fireflies circling. Deep in the woods, where the lost souls hide. Over the hill, there are men returning. Trying to find, some peace of mind.
borayla frpde yaptığımız muhabbetten sonra zaten ona kanım ısınmıştı bi seni sayalım bide KRONDOR la whiteraistlin 2 sinin de mesajları tam benim düşüncelerimim yansıtıyor
ben bu forumda üyesi klitli olmayan ve devamlı reklam verenler hariç hepsinide seviyorum.
Zaten devamlı reklam verenlerle üyeliği kilitli olanlar aynı kişler oluyolar.Ne ise umutcanuğuz,wisegirl,crazzy,sith lord... en sevdiklerim bunlar. diğer üyeleride zaten seviyorum.
Yolculuk nereye, neler uğruna ölmeye; dört yanlızlıkla bir doğruyu götürmeye.