|
| Yazar |
Konu  |
|
HighVoltage
Yönetici

Turkey
İleti 1108 |
İletim - 23/02/2006 : 23:22:38
|
| Ben demiyorum.Bir çok kişinin de bilgisayar kelimesini kullandığını sanıyorum.Karşılığı varken computer demek bence özentilikten öte bir şey değildir.Bazı kelimeleri de malesef mecburiyetten kullanıyoruz.Mesela "nick".Daha öncede konusu geçmişti sanırım. |
"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."
M.Kemal ATATÜRK |
 |
|
|
Mérula Alba
Seçkin Üye

Turkey
İleti 660 |
İletim - 23/02/2006 : 23:31:47
|
Neden mecburiyetten kullanıyorsun ki? Nick'in (kelimenin aslı da nickname bu arada) Türkçesi lakap, takma ad. Abuk subuk kelimeler değil. En azından izlengeç gibi değil. L harfiyle başlayan kelimelerin %80 i Yunanca. Geri kalanlar da Arapça ve Farsça. Bu çok can sıkıcı. Yunancanın çokluğu sadece Türkçe içinde değil. Tüm dünya dillerinde. Çünkü yabancı bilim adamları, bir şeyler icat etmiş olanlar ki bunlar batı medeniyetine mensup olan kişilerdir, tüm soydaş ve dindaşları gibi medeniyetlerinin varlığını Antik Yunan medeniyetine bağlamaktadırlar. (Bu hayran oldukları medeniyet ise yetiştirdiği filozoflra da dahil olmak üzere öğrencilerinin önünde sevişen, eşcisnelliğin hat safhada olduğu sapkın bir medeniyettir.) Bu bağlılık ve hayranlık nedeniyle icat ettikleri bir toplu iğneden uzaya gönderdikleri mekiklere kadar her şeye antik yunandan isimler vermişlerdir. Tüm bu kelimeler dile girip yerleşirken TDK ne yaptı bilmiyorum. Ama yaptığı son saçmalık Euro'nun AVRO olarak Türkçeleştirilip kısaltılmasıydı. Europe kelimesi kısaltıldı ve para birimi olarak Euro şeklini aldı. TDK ise Avrupa diye Türkçeleştirdiği kelimeyi AVRU olarak kısaltmak yerine, yine eline yüzüne bulaştırıp Türkçeleştirdiği kelimenin içinde olmayan bir sesi kısaltmasında kullandı. Bunun üzerine daha ne söylenebilir ki? |
- How many did you fall in love before me? - None! - And after me? - None! Tristan&Isolde |
 |
|
|
HighVoltage
Yönetici

Turkey
İleti 1108 |
İletim - 23/02/2006 : 23:47:48
|
| kelimenin aslının nickname olduğunu biliyorum.Allaha şükür yabancı dilim gayet iyi.ukalalık olmasın diye uzun yazmadım.bu bir hataysa kusura bakma bir daha olmaz.Ben de araştırıp buldum herhalde Türkçesini.Bir şeyi araştırmadan ortaya laf atacak kadar boş değilim.Lakap, mahlas, takma ad karşılıyor ancak |KRONDOR|'la da konuşmuştuk bir ara, pek oturmuyor yerine.Peki sen hangisini kullanıyorsun?merak ettim.eğer Türkçesi,ni kullanıyorsan beni eleştirmekte haklısın ve tebrik ederim.Abuk subuk demedi zaten kimse.saçmaları da var.mesela otobüse "çok oturaklı götürgeç" demek zorunda mıyım?Ayrıca lakap,mahlas,rumuz Türkçe değil Arapça.. |
"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."
M.Kemal ATATÜRK |
 |
|
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 23/02/2006 : 23:48:37
|
Bilgisayar, TDK'nın bulmuş olduğu en mükemmel Türkçe isimdir sanırım. Yoksa komputer diye girseydi konuşmamıza katliam olurdu :) -bakınız Turist Ömer Uzayda :))- Nick için lakap, takma ad yerine rumuzu söylerlerdi ama diğer ikisi daha makul tabii :)
Ekleme: Niye celallendin HıghVoltage :) Merula_Alba art niyetli birşey söylemedi ki... |
 |
|
|
HighVoltage
Yönetici

Turkey
İleti 1108 |
İletim - 23/02/2006 : 23:58:06
|
| Evet aslında boşu boşuna celallenmişim.Gerçektende bir şey yok ortada.Merula_Alba'dan yazdıklarımdan dolayı özür diliyorum.Kendi kendime gereksiz bir polemiğe girmişim.Gençlik işte :) |
M.Kemal ATATÜRK |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|