AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Siyaset Bilimi & Tarih
 fransız ihtilali
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

umutcanuguz
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 02/02/2006 :  20:07:46  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Astinus'un dediği gibi burada doğan milliyetçilik akımı Hitler'in milliyetçilik akımından çok farklı.Buradaki milliyetçilik her ulusun kendi devletini kurması gerektiği yönünde.Tabii bunu yanlış anlayanlar hâlâ anlayamayanlar da vardır elbet.Bence bunu Balkanlarda o kadar tırtıkladılar,evirdiler çevirdiler aşırıya kaçırdılar.Yani balkan halkları arasındaki milliyetçilik neredeyse ırkçılığa dönüştü.Yanlış anlama bu benim görüşüm.
Sayfanın En Üstüne Git

archer_elf
Üye

Turkey
İleti 43

İletim - 03/02/2006 :  00:03:28  Bilgileri Göster  archer_elf'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Fikirleriniz için tesekkur ederim ama bende fransız ihtilalinin irkçılık olduğunu dusunmuorum.Sadece bu bir temeldi.Ozellikle bizi(osmanlı'yı)kotu vuran bir temeldi.Son derece hosgoru ile baktığımız azınlıklar bu gorusu kavura kavura birden bire canavara donustu.Ayrıca bu gorusden once hitler gorusu gibi gorusler ortaya cıkmamasdı.

Bu milletin yaratıcılığına hayranım!Baska kimse ATATURK'un İlkelerini bu kadar bolemez!
Sayfanın En Üstüne Git

HASSOOO
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 03/02/2006 :  01:29:04  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
İsyancılar "bize destek versinler" diye hapishaneleri basıp mahkumları serbest bırakmasaydılar (çünkü bu arada siyasi suçlular da serbest kaldı) ihtilal mihtilal olmayacaktı. Kaldı ki ihtilal kısa bir süre sonra kendi çocuklarını yemeye başladı. İhtilalin bir çok önderi diğer ihtilal liderleri tarafından öldürtüldü, en sonunda Napolyon iktidara yürüdü, kalanları da o temizledi. Fransız ihtilalini Avrupa'ya Napolyon yaydı, oradan da dünyaya sıçradı. Fakat Napolyon savaşlarında "kötü adam" olarka genelde Fransızlar gösterilir. Öyleyse burada bir gariplik yok mu?
Sayfanın En Üstüne Git

archer_elf
Üye

Turkey
İleti 43

İletim - 03/02/2006 :  12:30:15  Bilgileri Göster  archer_elf'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Bu sanırım fransız ihtilali'lin getirdiği sonucun fransızlarıda vurmasından oluyor.Cunku bu sonuc yuzunden napolyn a kotu dedikleri gibi turklere de barbaar diyorlar!!!Oysa bizde gittigimiz heryere hizmet goturduk!Ama avrupalılar hiçbir zaman yediremezler.Bu seferde fransız ihtilali neden bizden cıkmadı diye kotulemeye calısmıslardır.

Bu milletin yaratıcılığına hayranım!Baska kimse ATATURK'un İlkelerini bu kadar bolemez!
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000