|
| Yazar |
Konu  |
|
gp2xtr
Üye

İleti 7 |
İletim - 13/02/2006 : 14:40:29
|
İlginizi rahatsız edici bulmuyorum ama bu işin özellikle pazarlama ve rekabet stratejisi üzerinde duruyorsunuz. Dolayısıyla forum biraz marketing dersine döndürdük.
Sonuç olarak DC, PSP ve PS2 oyun makinalarıdır. GP2X oyun konsolu özelliği bütün özelliklerinin %30-40'lık bir bölümünü oluşturur belki.
Yazımın başından beri OPEN SOURCE diye bas bas bağırıyorum. Bu da demek oluyorki firma bu konuda ar-ge'yi dünya üzerindeki developerlara yaymış ve kendisi de destekliyor. Alın size şu şu şu özelliklerde bi alet buna program ve hatta hardware geliştirin demiş. Dolayısıyla ar-ge masrafı zaten yapıldı yeterli miktarda ve artık iş open source developerlara yani özgür yazılımcılara kaldı. GP2X sahibi arkadaşlar zaten bunun zevkini çıkartıyor şu anda. Mesela bu forumda tartıştığımız süre içerisinde GP2X'e USB Host driverları yazıldı bile. Bu ne demek oluyor? Bu cihaza artık external hdd, keyboard, mouse, joystick, wifi, bluetooth vs vs USB'den bağlanabiliyor. Merak edenler şu linki bir incelesin:
http://wiki.gp2x.org/wiki/USB_Host
Türkiye'de bir önceki model olan GP32 pek tanınmadığı için sıfırdan bir pazar ortaya çıkıyor. Dolayısıyla Avrupa'daki kadar büyük bir pazar yok şu anda. Fakat bizim ülkemizdeki developerlarında oldukça ilgisini çekti ürün. Müşterilerimiz arasında GP2X Oyun Konsolu, Multimedia Çalıcı, Firewall, Palm, GPS olarak kullanmak için alan müşterilerimiz var. Dolayısıyla çok fazla diğer ürünlerle kıyaslamayı doğru bulmuyorum.
PSP ve diğer portable cihazlara bir rakip olmasa da bir alternatif. Avantajlı olduğu noktalar şunlar:
- Open Source SDK sayesinde bedava yazılım ve oyunlar (Bir oyuna 100 YTL vermek zorunda değilsiniz.) - Daha ekonomik depolama olan SD Card çözümü (MS Pro Duo yerine) - TV-Out fonksiyonu - Multimedya (Film ve Müzik) çalma kabiliyetleri - USB Host özelliği (Evet artık var.) - Kalem pil ile çalışma (Heryerde bulabilirsiniz.) - 1000'lerce özgür yazılımcının desteği - 2 yıl garanti ve teknik servis desteği.
Dezavantajları: - Ticari oyunlar - Dahili bir kablosuz ağ çözümü olmaması
Bunlar şimdilik aklıma gelenler. Teknik açıdan daha bir çok artı eksi sayabiliriz. Mesela PSP'nin ekranı 25ms. Oyun oynarken insanın gözü bozulmuş hissini veren bir blur ve ghost efekti var. Bu da insanı hızlı oyunlarda aşırı rahatsız edebiliyor.
Sonuçta sadece oyun oynamak istiyorsanız bunun yanında ticari oyunlara para verebiliyor veya korsan yazılımları kullanmayı içinize sindirebiliyorsanız PSP daha iyi bir tercih olabilir. Bunun dışındaki her seçenek sizi GP2X'e götürecektir. |
 |
|
|
gp2xtr
Üye

İleti 7 |
|
|
fatih52
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1515 |